مهاباد - ایرنا - رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سردشت گفت: ۱۲ منطقه از مناطق طبیعی و بکر گردشگری این شهرستان در سامانه جانا (سامانه جامع نظارت، آمار و اطلاعات گردشگری کشور) به ثبت رسید.

صلاح محمدی روز سه‌شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در راستای جذب مسافر و گردشگران از اقصی نقاط ایران و خارج از کشور و تسهیل و تسریع حضور گردشگران و مسافران به مناطق گردشگری، هشت منطقه بکر و طبیعی، یک دهنه پل و گرمابه تاریخی، یادمان‌های دوران دفاع مقدس و بازارچه‌های مرزی این شهرستان در سامانه جانا ثبت شدند.

وی افزود: آبشار شلماش و رزگه، چشمه آب معدنی گراوان و چشمه گروی کوزه، جنگل‌ و سد سردشت، طبیعت اطراف روستای مرزی بیوران،  دشت وزینه، پل تاریخی قلاتاسیان و گرمابه بیستون از جمله این مناطق هستند.

رببس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سردشت با اشاره به اقدامات زیرساختی برای جذب گردشگران اضافه کرد: در این شهرستان ۱۴ اقامتگاه بومگردی وجود دارد که از این تعداد هشت اقامتگاه فعال و مابقی در حال اخذ مجوزهای لازم جهت راه‌اندازی و فعالیت هستند االته این اقامتگاه ها قبلا در سامانه جانا به ثبت رسیده‌اند.  

وی ادامه داد: سامانه جانا که با هدف الکترونیکی شدن تمام فرآیندهای مرتبط با مجوزهای تأسیسات گردشگری و تسهیل و تسریع دسترسی عموم به خدمات حوزه گردشگری به صورت برخط، توسط وزارت میراث فرهنگی راه‌اندازی شده که مسافران و مهمانان با مراجع به این سامانه می‌توانند اطلاعات لازم از مناطق مورد نظر خود را قبل از آغاز سفر دریافت کنند.

به گزارش ایرنا، شهرستان مرزی سردشت در جنوب آذربایجان غربی با جمعیت ۱۲۰ هزار نفر و داشتن ۹۰ هزار هکتار جنگل و ۳۰ هزار هکتار مرتع و نیز داشتن آب و هوای معتدل نیمه مدیترانه‌ای و آب و هوای مطلوب و جاذبه‌های طبیعی فراوان یکی از مقاصد مهم گردشگران نوروزی در جنوب استان محسوب می شود.

آبشارهای شلماش، رزگه و نیوژ، دشت وزینه و مردواو (دشت مرداب) و باژار، چشمه آب معدنی گراوان و گروی کوزه، رودخانه زاب، سد سردشت و کناره ها و ساحل آن، گردنه زمزیران، طبیعت بکر و زیبای روستای بیوران، گومان، موسالان و منطقه آلان، دره گرژال از جاذبه‌های طبیعی و تپه باستانی موسیر ربط، گرمابه بیستون، پل قلاتاسیان و مسجد جامع سردشت از جاذبه‌های تاریخی این شهرستان به شمار می‌آید.