داریوش امانی، شامگاه دوشنبه در دیدار با استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به اهمیت و جایگاه این پایانه ها در تسریع و تسهیل ترانزیت کالا و جابجایی مسافر، افزود: روان سازی مسیرهای ترانزیتی کشور از اولویت های این سازمان در سال جاری است.
وی اظهار داشت: طرح و نقشه جامع پایانه های مرزی نوردوز و جلفا با اخذ نظر از دستگاههای ذیربط و تخصصی استان طراحی و تدوین شده و در حال اجراست که تکمیل آن نقش بسزایی در تبادلات اقتصادی منطقه ایفا می کند.
عابدین خرم، استاندار آذربایجان شرقی و رییس ستاد اجرایی خدمات سفر استان نیز در این دیدار گزارشی از تدابیر و اقدامات موثر برای کاهش تصادفات و تلفات سفرهای نوروزی ارایه کرد.
به گزارش ایرنا، در این دیدار همچنین مسایل و مشکلات حوزه راه و حمل و نقل استان بررسی و در خصوص تسریع در بهسازی جاده نوار مرزی منتهی به پایانههای جلفا و نوردوز توافق شد.
مقرر شد اعتبار ویژه ای برای تکمیل طرح جامع پایانه های مرزی نوردوز و جلفا، خطکشی و ترمیم فوری جادههای استان طبق مصوبه شورای برنامهریزی استان در سفر وزیر کشور، رفع نقاط حادثه خیز در ۷۰ نقطه، آسفالت و خط کشی راه ها و خرید و نصب دوربین های ثبت سرعت در راه های استان اختصاص یابد.
همچنین در این جلسه بر لزوم توجه ویژه به راههای روستایی استان به ویژه چند شهرستانی که درصد برخورداری از راههای روستایی مناسب در آنها کمتر از متوسط کشور است، تاکید شد.
معاون وزیر راه و شهرسازی و رییس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای کشور در هفته دوم تعطیلات نوروزی برای سرکشی به راهدارخانه ها و راهداران خدماترسان به مسافران به استان سفر کرده بود.
نوردوز در ۶۰ کیلومتری شرق جلفا و در روبروی شهر آگاراک (مغری) جمهوری ارمنستان واقع شده است.
این پایانه در زمینی به مساحت هشت هکتار در سال ۸۳ طراحی و اجرا شده و شامل ۲ سالن مسافری ورودی و خروجی با زیربنای سه هزار مترمربع در ۲ طبقه و سالن تجاری با زیربنای ۸۰۰ مترمربع و سایر کاربری های اداری به مساحت ۲۰۰ مترمربع است.
پایانه مرزی جلفا مرز مشترک بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خودمختار نخجوان بوده و در ۱۳۲ کیلومتری شمال غرب تبریز واقع شده است.