سفرهای نوروزی، دید و بازدیدهای خانوادگی، حضور تجمیعی افراد در بازارها و مراکز خرید و رعایت نکردن شیوهنامههای بهداشتی در ایام نوروز نگران کننده است و باید به یاد داشته باشیم که کرونا هنوز تمام نشده است و رعایت تمام نکات بهداشتی و فاصله گذاری های اجتماعی واجب تر از همیشه اصول انکارناپذیری زندگی های امروزی شده است.
پیک ششم ویروس کرونا تا قبل از تعطیلات با روند کاهشی کشور درحال سپری شدن بود اما با توجه به افزایش شمار بیماران بستری و سرپایی زنگ خطر شیوع این ویروس در برخی از استات ها به صدا درآمده است.
انتظار می رود مردم در سفرها و همچنین دورهمی های نوروزی، نسبت به رعایت پروتکل های بهداشتی پایبندی بیشتری داشته باشند تا پس از تعطیلات نوروزی در یکماه آینده مجدد ویروس کرونا در کشور شیوع پیدا نکند.
براساس آمار جهانی حداقل ۸۵ درصد جانباختگان و بستری شدگان این سویه اومیکرون از جمعیتی است که واکسیناسیون را تکمیل نکرده یا به طور کامل واکسن نزدهاند.
ابلاغ شیوه نامه حضوری شدن مدارس
شیوهنامه حضوری شدن مدارس از چهاردهم فروردین ماه، به ادارات کل آمورش و پرورش استان ها ابلاغ شد.
وزارت آموزش و پرورش در راستای مصوبه اخیر ستاد ملی مبارزه با کرونا و با هدف جبران افت تحصیلی ناشی از تعطیلی مدارس در دوران کرونا و پیشگیری از تبعات جبران ناپذیر وضعیت موجود، شیوهنامه حضوری شدن مدارس در زمان باقی مانده سال تحصیلی جاری را بهش ادارات کل آموزش و پرورش استان ها ابلاغ کرد.
بر اساس این شیوهنامه؛ حضور عوامل اجرایی طبق برنامه هفتگی مدارس الزامی و تمامی فعالیتهای تربیتی و آموزشی مربیان، آموزگاران، دبیران و هنرآموزان در همه مقاطع تحصیلی و تمام دروس به صورت حضوری و با رعایت بهداشت فردی و بهداشت محیط، استفاده مناسب از ماسک و تهویه کلاس های درس انجام خواهد شد.
احمد وحیدی وزیر کشور و فرمانده قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا روز گذشته ششم فروردین ماه در نشست هماهنگی بازگشایی مراکز آموزشی در ۱۴ فروردین که با حضور وزیران آموزش و پرورش، علوم، تحقیقات و فناوری، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و نمایندگان وزارت بهداشت برگزار شد، تاکید کرد: همه مدارس و مراکز آموزشی باید از ۱۴ فروردین با رعایت شیوهنامههای بهداشتی، به برگزاری کلاسهای حضوری برای همه دانشآموزان و دانشجویان اقدام کنند.
تازه ترین آمار از شرایط کرونایی کشور
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: در ۲۴ ساعت گذشته، ۴۶ بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست دادندو ۲هزارو ۷۴۳بیمار جدید هم شناسایی شدند.
تا کنون ۶۳ میلیون و ۸۷۲ هزار و ۸۱۸ نفر دُز اول، ۵۶ میلیون و ۸۱۰ هزار و ۵۸ نفر دُز دوم و ۲۶ میلیون و ۱۰۹ هزار و ۶۸۱ نفر، دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۱۴۶ میلیون و ۷۹۲ هزار و ۵۵۷ دُز رسید.
در شبانه روز گذشته ۱۳۶ هزار و ۸۷۵ دُز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است و از دیروز تا امروز ۹ فروردین ماه ۱۴۰۱ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، دو هزار و ۷۴۳ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۳۵۵ نفر از آنها بستری شدند.
بر اساس اعلام وزارت بهداشت، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۷ میلیون و ۱۵۶ هزار و ۷۴۶ نفر رسید و متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۴۶ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۴۰ هزار و ۱۰۹ نفر رسید.
خوشبختانه تا کنون ۶ میلیون ۸۶۳ هزار و ۲۹۸ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند.
طبق این گزارش، یک هزار و ۴۷۷ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
تا کنون ۴۹ میلیون و ۲۹۸ هزار و ۷۸۰ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
بر اساس آخرین آمار اعلام شده، در حال حاضر ۲۴ شهرستان در وضعیت قرمز، ۶۸ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۳۰۶ شهرستان در وضعیت زرد و ۵۰ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.
مروری بر آخرین وضعیت کرونا و روند واکسیناسیون در استان ها
گیلان
مجموع بیماران بستری مبتلا به کرونا در بیمارستان های استان گیلان که طی حدود یک ماه گذشته مدام روند نزولی داشت، در چهار روز اخیر بار دیگر افزایش یافت.
آمار بستری های کرونا در بیمارستان های استان گیلان که از اوایل اسفندماه گذشته تا جمعه پنجم نوروز، هر روز نسبت به روز قبل روند کاهشی داشت، طی چهار روز گذشته آفزایش یافت البته کارشناسان بهداشتی این آمار را در زمان حاضر دلیل بر افزایش دوباره بیماری کرونا در این استان نمی دانند اما از مردم می خواهند که نسبت به کووید ١٩ بی خیال نشوند زیرا تجربه ۶ موج گذشته نشان داده که این بیماری غافلگیر می کند.
بر اساس آمار دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گیلان جمعه گذشته ١٣٩ بیمار مبتلا به بیماری کووید ١٩ در بیمارستان های استان بستری بودند که بر اساس آمار امروز (سه شنبه) به ۱۷۴ نفر رسیده است.
تعداد بیماران بستری روزانه مبتلا به کرونا در بیمارستان های گیلان نیز جمعه گذشته با ١٨ نفر کمترین میزان رسیده بود اما این آمار به ۵۲ نفر طی شبانه روز گذشته رسیده است؛ ضمن اینکه آمار بیماران بدحال میتلا به کرونا در مراکز درمانی استان همانند جمعه گذشته ۴۰ نفر است.
شهرستان های رودبار، فومن، املش، لاهیجان، بندرانزلی، سیاهکل، آستارا، تالش، شفت، ماسال، آستانه اشرفیه، رشت، خمام، رضوانشهر، لنگرود و رودسر در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند و تنها شهرستان صومعه سرا نارنجی است.
تاکنون افزون بر پنج میلیون و ٢٨٠ هزار دز واکسن کرونا در گیلان تزریق شد که از این میزان ٢ میلیون و ۲۰۸ هزار و ۵۰۵ دز مربوط به نوبت اول و ٢ میلیون و ۶۳ هزار و ۶۷۶ دز مربوط به مرحله دوم است.تزریق دز سوم واکسن کرونا در استان گیلان نیز به یک میلیون و ٩ هزار و ۵۹۶ نفر رسیده است.
گلستان
روند بستری کروناییها در گلستان افزایشی شد و اکنون بستریهای کرونای در این استان به ۲۰۰ نفر رسید است. این آمار نسبت به روز گذشته که ۱۷۸ نفر بود که ۲۲ نفر معادل ۱۲.۵ درصد بیشتر شده است. از این تعداد ۶۲ نفر در بخش مراقبتهای ویژه تحت درمان هستند که تعداد بستریهای این بخش هم نسبت به دیروز پنج نفر افزایش دارد.
۳۵ مبتلا بستری در بخش مراقبتهای ویژه، حالشان وخیم است که با وصل بودن به دستگاه ونتیلاتور ادامه حیات میدهند.
رامیان تنها شهرستان آبی استان به لحاظ رنگبندی کرونایی است و سه شهرستان کلاله، بندرترکمن و مینودشت در وضعیت نارنجی شهرستانهای گرگان، گنبدکاووس، آزادشهر، آققلا، گمیشان، علیآبادکتول، کردکوی، مراوهتپه، بندرگز و گالیکش در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند.
اردبیل
روند نزولی شیوع کرونا در استان متوقف شده و هم اکنون به شرایط پایدار رسیده به طوری که در این وضعیت، طی شبانه روز گذشته ۱۵ بیمار جدید شناسایی و در مراکز درمانی استان بستری شدند.
طی شبانه روز گذشته، با ادامه روند پایدار شیوع کرونا در سطح استان اردبیل، شمار بیماران بستری همزمان در مراکز درمانی این استان نیز به ۷۰ نفر رسیده است.
با فوت ۲ نفر دیگر از مبتلایان به کووید.۱۹در شبانه روز گذشته ، مجموع جانباختگان ۶ موج شیوع کرونا در این استان طی ۲۵ ماه گذشته به رقم ۲ هزار و ۷۷۲ نفر رسید.
هماکنون شهرستانهای اردبیل، نیر، خلخال و سرعین، نمین، اصلاندوز، گرمی، بیلهسوار و کوثر در وضعیت زرد و شهرستانهای مشگینشهر و پارسآباد نیز در وضعیت آبی شیوع کرونا قرار دارند.
تزریق ۲ میلیون و ۱۷۷ هزار و ۲۵۱۰ دُز واکسن نوبت اول دوم و دوم و سوم در استان اردبیل، نرخ تزریق نوبت اول واکسن کرونا در این استان را ۹۷ درصد جمعیت هدف معادل ۹۵۹ هزار و ۵۲۸ دُز اعلام شد.
همچنین نرخ تزریق نوبت دوم را حدود ۸۷ درصد معادل ۸۳۹ هزار و ۲۴ دُز بوده است و دُز سوم واکسن کرونا برای ۳۷۹ هزار و ۳۹۱ نفر از شهروندان استان اردبیل تزریق شده که معادل ۳۷ درصد جمعیت هدف تعیین شده برای دریافت این نوع واکسن است.
خراسان رضوی
هم اکنون ۳۶۹ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان خراسان رضوی بستری هستند که ۱۰۰ نفر آنان بد حال بوده و در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانهای این استان تحت درمان قرار دارند.
در حال حاضر حدود ۲۸۷ بیمار کرونایی در بیمارستان های زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد بستری هستند که ۷۳نفر آنان بد حال بوده و در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانهای این دانشگاه تحت درمان قرار دارند.دهم اکنون روزانه بیش از ۱۶۶ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان خراسان رضوی بستری میشوند.
همچنین روزانه بیش از ۲۹۳ بیمار سرپایی مبتلا یا مشکوک به کرونا به پزشکان مراکز ۱۶ ساعته خدمات سلامت زیر پوشش این دانشگاه مراجعه میکنند.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در ۱۶ شهرستان خراسان رضوی ۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری این استان را زیر پوشش دارد و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به جمعیت ۱۷ شهرستان دیگر این استان بر عهده دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربتحیدریه و دانشکدههای پزشکی نیشابور و تربتجام است.
تاکنون بیش از ۳۶ درصد افراد بالای ۱۸ سال در مناطق زیر پوشش این دانشگاه، دُز سوم واکسن کرونا را دریافت کرده اند. حدود ۹۸ درصد افراد بالای ۱۸ سال در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دُز اول و بیش از ۸۶ درصد این گروه سنی دُز دوم واکسن کرونا را دریافت کردهاند.
اصفهان
آمار بیماران سرپایی دارای علائم کووید-۱۹ و آزمایشهای مثبت کرونا در این استان نسبت به اواخر اسفند سال گذشته افزایش یافته اما تعداد بیماران بستری شده و مرگ و میر تقریبا ثابت مانده است.
در ۲۹ اسفند سال گذشته تعداد افرادی که احتمال ابتلا به کرونا داشتند و به مراکز درمانی مراجعه کردند ۴۹۰ نفر بودند که از بین آنها نتیجه تست کرونای ۷۰ نفر مثبت شد اما تعداد بیماران سرپایی در هشتم فروردین به ۹۲۱ نفر رسید که نتیجه تست کرونای ۱۸۳ نفر آنها مثبت بود.
وی با بیان اینکه بیماران سرپایی و تست های مثبت کرونا در ۲ هفته ابتدایی فروردین در مقایسه با پایان اسفند سال گذشته تقریبا ۲ برابر شده است، تصریح کرد: تغییر محسوسی در تعداد افراد مراجعه کننده و تست مثبت کرونا بوجود آمده است.
از طرفی تعداد بیماران بستری در بیمارستان ها و بخش مراقبت های ویژه (آی سی یو) تغییر معنی داری نداشته و تقریبا ثابت مانده است بطوریکه تعداد بستری در ۲۹ اسفند گذشته ۳۰۲ و اکنون ۳۱۷ نفر و تعداد بستری در بخش مراقبت های ویژه در ۲۹ اسفند ۷۱ و اکنون ۶۳ نفر است.
بر اساس آخرین رنگبندی همهگیری بیماری کووید-۱۹ تعداد شهرهای با وضعیت قرمز کرونا (بسیار پر خطر) در استان اصفهان افزایش یافت و از طرفی، سه شهرستان در وضعیت آبی (عادی) قرار گرفت.
بر اساس رنگبندی همهگیری بیماری کووید-۱۹ از شنبه ششم فروردین، شهرستانهای بُرخوار، نجف آباد و آران و بیدگل در استان اصفهان در وضعیت آبی (عادی) قرار گرفتند درحالیکه در هفته گذشته هیچیک از شهرستان های این استان در وضعیت آبی نبود.
از طرف دیگر تعداد شهرستان های با وضعیت بسیار پر خطر کرونایی در این استان افزایش یافت و خوانسار، شهرضا و سمیرم به وضعیت قرمز رسیدند درحالیکه در هفته گذشته فقط شهرستان فریدونشهر در وضعیت قرمز قرار داشت.
همچنین بر اساس رنگبندی جدید همهگیری بیماری کووید-۱۹ کلانشهر اصفهان نیز از وضعیت نارنجی (پُر خطر) کرونا خارج و وارد وضعیت زرد (نسبتا پر خطر) شد.
بر اساس آخرین آمار دانشگاه علوم پزشکی اصفهان حدود ۳۱۷ بیمار دارای علائم کرونا در بیمارستان های استان بستری هستند.
سمنان
۹۸۸ کودک پنج تا ۱۲ ساله از ابتدای سال ۱۴۰۱ تاکنون دُزهای اول و دوم واکسن کرونا را در ۶ شهرستان تابعه این دانشگاه دریافت کردند. از اول فروردین ماه ۱۴۰۱ تاکنون در مجموع شهرستانهای زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان ۲هزار و ۲۸۱ دوز واکسن تزریق شد.
در ایام تعطیلات نوروز ۳۷۶ نفر نوبت اول و ۹۱۱ نفر نوبت دوم و همچنین ۹۹۴ نفر نوبت سوم واکسن کرونا را دریافت کردند و گروه سنی ۵ الی ۱۲ سال در نوبت اول ۲۵۵ نفر و در نوبت دوم ۷۳۳ نفر در این ایام واکسینه شدند.
از ابتدای فروردین امسال هشت نفر از شهروندان ۶ شهرستان استان سمنان به علت کرونا بستری شدند و ۱۸ نفر نیز از بیمارستان مرخص شدند و در ایام نوروز تعداد فوتیهای ناشی از کرونا در سطح استان به صفر رسید.
در تعطیلات نوروز شهرستانهای سمنان، دامغان، مهدیشهر زرد رنگ و شهرستانهای آرادان و سرخه نارنجی و همچنین شهرستان گرمسار آبی رنگ شدند.
چهارمحال و بختیاری
شناسایی ۵۲ بیمار مبتلا به کرونا در استان طی ۲۴ ساعت گذشته در مجموع مبتلایان به کرونا در استان به ۹۷ هزار و ۳۲۴ نفر رسید. مجموع بستریهای کرونا در استان ۸۵ مورد اعلام شده که از این تعداد حال عمومی ۱۰ بیمار وخیم است و در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند.
در ۲۴ ساعت گذشته موردی از فوت ناشی از کرونا در استان به ثبت نرسیده فوتیهای ناشی از این ویروس در استان همچنان یک هزار و ۸۴۰ نفر است.
طی روزهای نوروز به طور میانگین روزانه ۵۰۰ نفر برای تزریق واکسن به پایگاهها مراجعه کردهاند در حالی که ظرفیت تزریق روزانه ۱۵ هزار دُز فراهم شده است.
بر اساس آخرین رنگبندی اعلام شده از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، شهرستانهای شهرکرد، اردل، بن، بروجن، سامان و کیار در وضعیت نارنجی (پرخطر) و شهرستانهای فارسان، لردگان، خانمیرزا و کوهرنگ در وضعیت زرد (خطر متوسط) شیوع کرونا قرار دارند.
یزد
شیب بستری های ابتلا به کرونا در استان روند نزولی دارد وتنها ۱۰ درصد بیماران بستری در مراکز درمانی استان را مبتلایان به کرونا تشکیل می دهند.
مجموع بیماران بستری در مراکز درمانی استان را یکهزار و ۳۳۰ نفر هستند که از این تعداد ۱۳۲ نفر مبتلا به کرونا هستند که ۵۰ نفر آنها در بخش ویژه تحت درمان می باشند.
از ابتدای شیوع کرونا ۴۹ هزار و ۷۴۳ نفر در استان به این ویروس مبتلا شدند که ۴۵ هزارو ۸۰۶ نفر آنها بهبود یافتند؛ همچنین سه هزار و ۸۱۸ نفر در استان قربانی کرونا شدند.
لرستان
۸۴ مبتلای جدید به کرونا طی شبانه روز گذشته در استان لرستان شناسایی شد و شمار مبتلایان به ۲۱۵ هزار و ۸۱۳ نفر رسیده است. اکنون ۱۰۵بیمار مبتلا و مشکوک به کرونا در مراکز درمانی لرستان بستری و تحت درمان هستند.
یک نفر به دلیل ابتلا به کرونا طی شبانه روز گذشته در استان جان باخت و شمار قربانیان به ۲ هزار و ۸۰۷ نفر رسید. بر اساس جدیدترین رنگ بندی کرونایی برای لرستان، شهرستان دورود در وضعیت آبی قرار گرفت، خرم آباد و دلفان همچنان نارنجی هستند، پلدختر، رومشکان، ازنا، سلسله، بروجرد، الیگودرز، کوهدشت و چگنی در وضعیت زرد قرار دارند.
ایلام
طی ۲۴ ساعت گذشته ۲ ایلامی جان خود را بر اثر کرونا از دست دادند و مجموع قربانیان استان به یک هزار و ۲۴۱ نفر افزایش یافت.۱۰ ابتلای جدید کرونا شبانه روز گذشته در مراکز درمانی بستری شدند و هم اکنون تعداد بستری های استان به ۲۴ نفر کاهش یافت که با احتساب ۴۳ نفر ابتلای جدید به کرونا در استان، تعداد مبتلایان به ۷۸ هزار و ۶۸۰ نفر رسید.
شهرستان های سیروان و آبدانان در وضعیت قرمز، دره شهر، بدره و هلیلان در وضعیت نارنجی و ایلام، دهلران، ملکشاهی، مهران، چرداول، ایوان و چوار در وضعیت زرد قرار دارند.
سیستان و بلوچستان
با ابتلای ۶۹ نفر دیگر به کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته در سیستان و بلوچستان شمار مبتلایان این ویروس در استان تاکنون به ۱۶۸هزار و ۱۹۵ نفر رسیده است.
در شبانهروز گذشته فوت ناشی از کرونا در سیستان و بلوچستان گزارش نشد. ۸۸ بیمار حاد تنفسی و ۲۶ فرد مبتلا به کرونا در بیمارستانهای سیستان و بلوچستان تحت درمان قرار دارند.
خراسان شمالی
در شبانه روز گذشته، ۳۲ بیمار کووید ۱۹ در مراکز درمانی استان بستری و یک بیمار کرونایی نیز فوت شدند و با بستری ۳۲ مبتلای جدید در شبانه روز گذشته، هم اینک ۱۲۴ بیمار کووید۱۹ در بیمارستان های استان بستری و تحت مراقبتهای پزشکی قرار دارند.
با فوت یک بیمار دیگر کووید۱۹ استان در ۲۴ ساعت گذشته شمار کل جانباختگان این بیماری در خراسان شمالی به ۲ هزارو ۱۸۴ نفر رسید. هم اینک افزون بر ۹۵ درصد جمعیت هدف استان دُز اول، ۸۶ درصد دُز دوم و ۵۰ درصد نیز دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند.
براساس آخرین فهرست رنگبندی کرونایی شهرها که از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام شد، شهرستان بجنورد در وضعیت قرمز کرونایی، شهرستان های اسفراین، مانه و سملقان، شیروان و رازوجرگلان در وضعیت نارنجی و سه شهرستان فاروج، گرمه و جاجرم نیز در رنگبندی زرد کرونایی قرار دارند.