به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری پرنسا لاتینا، فیلیپ پوتو خاطرنشان کرد: ما طرفدار رفع تحریم علیه کوبا و ونزوئلا هستیم که از منطق امپراتوری اولین قدرت نظامی-صنعتی روی کره زمین تبعیت میکند.
به عقیده پوتو، سیاست آمریکا علیه ملت کوبا، نشان دهنده ناتوانی سازمان ملل در اقدام مناسب است. مسئله ای که در مجمع عمومی سازمان ملل هر ساله لزوم پایان دادن به تحریمها را مطرح میشود، بدون اینکه کاخ سفید به تقاضا و اتفاق نظر جهان گوش فرا دهد.
این کاندیدای ۵۵ ساله که طبق نظرسنجیها از شانس بالایی برای تصدی ریاست جمهوری فرانسه برخوردار نیست، گفت "ما با قاطعیت از همکاری و تبادل علمی به نفع مردم و در برابر منطق مرگبار سرمایهداری دفاع میکنیم".
شش دهه تحریم و سیاست ظالمانه آمریکا علیه کوبا واقعیتی است که مردم این جزیره کارائیب را برای تامین کوچکترین حقوق انسانیشان به سختی انداخته است و اکنون مورد توجه کاندیدای ریاست جمهوری فرانسه نیز قرار گرفته است.
فرانسه یکی از ده شریک تجاری برتر کوبا است و قبل از همهگیری کووید-۱۹ یکی از اصلیترین کشورهای فرستنده گردشگر به این جزیره بود. از این رو، به رغم تأثیر فراسرزمینی تحریم اقتصادی، تجاری و مالی تحمیل شده توسط ایالات متحده علیه کوبا، پیوندهای میان دو کشور دارای ظرفیت رشد هستند.
از موعد امضای فرمان شماره ۳۴۴۷ توسط جان اف. کندی رئیسجمهوری وقت آمریکا و "تحریم تجارت با کوبا"، دوره بدترین بحران اقتصادی کوبا آغاز شد. سوم فوریه سال جاری میلادی (۱۴ بهمن) تاریخ تحریمهای آمریکا علیه کوبا ۶۰ ساله شد.
مردم فرانسه در روزهای ۱۰ و ۲۴ آوریل (۲۱ فروردین و ۴ اردیبهشت) برای انتخاب رئیس جمهوری برای یک دوره پنجساله به پای صندوقهای رای میروند. این انتخابات که با رای مستقیم مردم صورت می گیرد معمولا به دلیل تعدد نامزدهایی که احزاب مختلف را نمایندگی می کنند در دو مرحله انجام میشود.