به گزارش روز سه شنبه ایرنا، خبرگزاری رویترز به نقل از این مقام اتحادیه اروپا که در سفر رسمی به بوداپست پایتخت رومانی بسر می برد، گفت امنیت غذا فقط در اروپا که بیش از عرضه پایین مواد غذایی، با تورم بالا مواجه است، مساله نیست.
به گفته او، انتظار می رود شاخ آفریقا نیز لرزه های تشدید بحران اوکراین به ویژه با توجه به افزایش قیمت مواد غذایی، روغن و کودهای شیمیایی را حس خواهد کرد.
بخشی از شرق آفریقا شامل سومالی، اتیوپی و کنیا تاکنون بدترین خشکسالی را در چند دهه گذشته تجربه کرده اند و سودان جنوبی ناامنی غذایی گسترده ای را به دلیل سیل شدید تجربه می کند. اگر شرق آفریقا بار دیگر با کاهش بارش ها مواجه شود ممکن است ۲۸ میلیون نفر از ساکنان این منطقه با گرسنگی شدید مواجه شوند.
گابریلا بوچر مدیر اجرایی سازمان بین المللی آکسفام نیز در کنفرانس مطبوعاتی روز ۲۲ مارس خود گفت: بحران اوکراین که درد و رنج بسیاری را در این کشور به بار آورده است اوضاع را درسراسر جهان وخیم تر کرده است.
حدود یک چهارم گندم جهان را روسیه و اوکراین تامین می کنند و ۴۰ درصد گندم و ذرت اوکراین به کشورهای خاورمیانه و آفریقا صادر می شود.
همچنین کشورهای شرق آفریقا به میزان ۸۰ درصد از گندم خود را از اوکراین و روسیه وارد می کنند و گندم و محصولات آن یک سوم از میانگین مصرف ملی غلات در این منطقه را تشکیل می دهد.
قیمت گندم تا به امروز نیز در سطح جهان افزایش یافته است و به سطوح قابل مقایسه با بحران مالی سال ۲۰۰۸ رسیده است.
تونس و مراکش به ترتیب ۶.۳ و ۵.۷ درصد از گندم خود را از اوکراین وارد می کنند.
در سال ۲۰۲۰ میلادی نیجریه در مجموع ۷۵۶.۹ میلیارد نایرا (واحد پول نیجریه) گندم وارد کرد که از این میزان ۱۸۶ میلیارد نایرا از آمریکا و ۱۴۴ میلیارد نایرا از روسیه وارد شد.
پیشتر نگوزی اکنجو ایوهآلا مدیرکل سازمان جهانی تجارت هشدار داده بود درگیری های اوکراین در قیمت مواد خوراکی و قحطی تاثیر اساسی دارد و جنگ اوکراین می تواند به شورش های غذایی در کشورهای فقیر منجر شود.
وی به کشورهای تولید کننده مواد غذایی درباره احتکار کالاها هشدار داد و گفت بسیار مهم است که از تکرار تجربه همه گیری ناشی از کووید-۱۹ اجتناب شود و به اقدام کشورهای ثروتمند در احتکار حجم بالایی از واکسن ها در دوران همه گیری کرونا اشاره کرد.