به گزارش ایرنا ، نادر فلاحی روز سهشنبه در جمع خبرنگاران افزود: با توجه به میزبانی استان در رویداد بینالمللی اردبیل پایتخت گردشگری کشورهای عضو اکو در سال ۲۰۲۳ به مدت یک سال، امسال جشنواره گردشگری در استان در فصول بهار، تابستان، پاییز و زمستان برگزار میشود.
وی با بیان اینکه هر فصل در اردبیل زیبایی خاصی خود را دارد و باید از این ظرفیتها برای توسعه گردشگری استان استفاده شود، اظهار کرد: تمهیدات لازم برای برگزاری این جشنوارهها در مناطق مختلف استان اندیشیده شده است.
وی هدف از این جشنوارهها را معرفی مناطق گردشگری ، ایجاد شور و نشاط اجتماعی و جذب گردشگر در مناطق مختلف استان ذکر کرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل با اشاره به افزایش مسافران و گردشگران در نیمه دوم تعطیلات نوروزی،اضافه کرد: امسال استقبال خوبی از جاذبههای گردشگری ، تاریخی و تفریحی استان شده است.
فلاحی ادامه داد: هماکنون ۸۰ درصد ظرفیت مراکز اقامتی و هتلهای استان اردبیل پرشده است و پیشیبینی میشود با توجه به افزایش حضور گردشگران ظرفیت مراکز اقامتی و هتلهای استان تکمیل شود.
وی از تشدید نظارت بر نحوه خدمات دهی مراکز گردشگری و تفریحی و تاریخی استان خبر داد و گفت: ارائه خدمات مناسب به مسافران با هدف کسب رضایت گردشگران یکی از اولویتهای ستاد سفرهای نوروزی است.
استان اردبیل با حدود یک میلیون و ۲۴۸ هزار نفر جمعیت با استانهای گیلان، زنجان و آذربایجانشرقی همسایه است و گردشگری در کنار کشاورزی و صنعت به عنوان سه محور توسعه این خطه به شمار میرود.
بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی ، بقعه شیخ حیدر در مشگینشهر، قلعه ، پل و حمام های تاریخی ، آبهای معدنی و درمانی فراوان در شهرستانهای سرعین ، مشگینشهر ، نیر ، کوثر ، جنگل فندقلو ، گردنههای اسالم - خلخال و حیران در نمین از جمله جاذبه های گردشگری این استان می باشد.
استان اردبیل با داشتن جاذبه های طبیعی و فرهنگی یکی از مناطق گردشگری مورد توجه در ایران می باشد و اماکن باستانی و تاریخی متعدد، منطقه نمونه گردشگری شورابیل اردبیل، پل معلق مشگینشهر، کوه سبلان با ظرفیت کوهنوردی، وجود پیست اسکی آلوارس و سرعین به عنوان شهر چشمههای بهشتی از جاذبههای پر بازدید آن است.
پیش از شیوع ویروس کرونا استان اردبیل سالانه پذیرای هشت میلیون نفر گردشگر داخلی و افزون بر ۱.۶ میلیون گردشگر خارجی بود. امسال با توجه به مجوز دولت سیزدهم برای سفرهای نوروزی پس از ۲ سال وقفه، پیشبینی میشود که این استان با حجم بالایی از مسافران نوروزی مواجه شود.
سازمان همکاری اقتصادی(اکو) با دارا بودن ۱۰ عضو از کشورهای ایران، ترکیه، پاکستان، افغانستان، تاجیکستان، آذربایجان، ازبکستان، ترکمنستان، قزاقستان و قرقیزستان با هدف گسترش تجارت درونمنطقهای و فرامنطقهای و حذف موانع تجاری و نیز ارتقای شرایط برای توسعه اقتصادی پایدار و افزایش سطح زندگی و رفاه مردم، تنها سازمان بینالمللی به شمار میآید که دبیرخانه آن در ایران واقع است.