به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از وزارت علوم، علی خطیبی در نشست رؤسای دانشگاهها و مراکز آموزش عالی که با موضوع راهکارهای اجرایی کردن تحقق شعار سال و از سرگیری آموزش حضوری برگزار شد بر اصل حضوری بودن دانشگاهها و اهتمام جدی مسئولان وزارت علوم و روسای دانشگاهها برای تحقق این مهم تاکید کرد.
وی گفت: یکی از فرصتهایی که کرونا ایجاد کرد، خارج شدن آموزش از قید مکان بود. در آموزش حضوری نیز باید از ظرفیتها و امکاناتی که در زمان کرونا برای آموزشهای الکترونیکی فراهم شد، استفاده شود و این بستر را همچنان زنده و پویا نگه داریم.
خطیبی با تأکید بر مزیتهای آموزش حضوری و پرهیز از روشهای پرهزینه قبلی اظهار داشت: استفاده از آموزشهای الکترونیکی مبتنی بر فناوریهای نو و فضای مجازی در برخی از زمینهها ضروری است و علاوه بر بازدهی بیشتر در زمینه آموزش، هزینههای غیر ضروری دانشگاهها نیز به واسطه این فناوریها کاهش پیدا کرده و یا حذف میشود.
وی با اشاره به تخصیص بیش از صد درصدی اعتبارات آموزش عالی در آخرین روزهای اسفند ۱۴۰۰ گفت: ما جبران معوقات بر جای مانده از سالهای گذشته در زمینه حق التدریس و مانند آن را وظیفه خود میدانیم و برای تحقق آن همه مسئولین وزارت به جد پیگیری و تلاش کردند و در نهایت موفق شدیم بیش از ۱۰۰ درصد اعتبارات آموزش عالی را از سازمان برنامه و بودجه تخصیص بگیریم.
معاون اداری مالی و مدیریت منابع وزیر علوم با اشاره به اینکه ۴۰۰ میلیارد تومان از درآمد اختصاصی مازاد دانشگاهها در سازمان برنامه و بودجه به صورت تخصیص نیافته مانده بود، گفت: با پیگیریهای انجام شده، این مقدار نیز تخصیص یافته و به حساب دانشگاهها واریز شد.
وی اظهار داشت: در سال جاری اعتبارات خوبی برای دانشگاهها و مراکز پژوهشی و فناوری پیشبینی شده است که افق روشنی برای مجموعه آموزش عالی پیشبینی میشود و ظرفیت مناسبی برای فعالیتهای پژوهشی و آموزشی به وجود آمده است.
خطیبی گفت: رؤسای دانشگاهها و مراکز آموزش عالی تلاش کنند اوراق خزانهای که برای تکمیل زیرساختهای پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد به دانشگاهها اختصاص یافته است را تا ۱۵ فروردین سال جاری نقد کنند و از آن محل مطالبات پیمانکاران را پرداخت کنند.