به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا از "سی ان ان"، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا ادعا کرد در حالی که تعداد کمی از نیروهای روسیه در طول یک روز گذشته از کییف دور شدهاند، روسیه همچنان میتواند حمله عظیمی در اوکراین از جمله علیه پایتخت این کشور انجام دهد.
کربی ادامه داد: ما معتقدیم که این یک تغییر موقعیت و نه یک عقب نشینی واقعی است و همه ما باید انتظار یک حمله بزرگ علیه سایر مناطق اوکراین را داشته باشیم. این بدان معنا نیست که تهدید علیه کییف خاتمه یافته است.
سخنگوی پنتاگون گفت که تعداد نیروهای روسیه که از پایتخت اوکراین دور شدهاند بسیار کمتر از تعداد زیادی از نیروهای مستقر شده در اطراف کییف است و روسیه حتی امروز به حملات هوایی علیه این شهر ادامه داده است.
روسیه در پی مذاکرات روز سه شنبه میان هیاتهای نمایندگی این کشور و اوکراین در استانبول، اعلام کرد که قصد دارد فعالیتهای نظامی نیروهای خود را در شمال اوکراین به میزان قابل ملاحظهای کاهش دهد اما پنتاگون با رد این ادعا گفته که نشانهای از عقب نشینی ندیده است.
اعضای هیات نمایندگی اوکراین گفتهاند که در آخرین دور مذاکرات پیشنهاد کردهاند که کییف در برابر دریافت تضمینهای امنیتی از مسکو، موضع بیطرف در پیش گیرد که به معنی خودداری از پیوستن به پیمانهای نظامی یا دادن پایگاه نظامی به کشورهای دیگر است.
به گزارش ایرنا، ولادیمیر مدینسکی رئیس هیات نمایندگی روسیه گفته است که کشورش این پیشنهادها را در آینده نزدیک بررسی و نتیجه را در اختیار ولادیمیر پوتین رئیس جمهور قرار خواهد داد تا پاسخ نهایی مسکو آماده شود.
همزمان با پایان دور جدید مذاکرات هیاتهای اوکراینی و روس که روز سهشنبه در استانبول برگزار شد، ترکیه از حصول به توافقهایی در مذاکرات میان هیاتهای روسیه و اوکراین در نشست استانبول خبر داد.
وزیر امور خارجه ترکیه گفت که هیاتهای مذاکره کننده روسیه و اوکراین در مورد برخی مسائل به توافق رسیدهاند.
دور ششم مذاکرات بین هیاتهای مذاکره کننده روسیه و اوکراین با حضور رجب طیب اردوغان در دفتر کار ریاست جمهوری «دولما باغچه» در منطقه «بشیکتاش» استانبول برگزار شد.
تاکنون پنج دور مذکرات صلح بین کییف و مسکو از زمان آغاز جنگ در پنجم اسفندماه به منظور برقراری آتش بس و رسیدن به توافقی بر سرخواستههای دو طرف برگزار شده است. سه دور اول مذاکرات در منطقه مرزی «گومل» بلاروس و اوکراین در تاریخهای ۹ اسفند (۲۸ فوریه)، ۱۲ اسفند (۳مارس)، ۱۶ اسفند (۷مارس) برگزار و ۲ دور بعدی نیز در ۲۳ اسفند ماه (۱۴مارس) به صورت مجازی و اول فروردین ۱۴۰۰ (۲۱مارس) برگزار شده بود.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه روز ۲۱ فوریه گذشته (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۵ اسفند نیز عملیاتی نظامی که آن را "عملیات ویژه" خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد. درگیریها در اوکراین و واکنشها به اقدام روسیه همچنان ادامه دارد.