اراک - ایرنا - رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی گفت: هشت میلیون و ۸۱۰ هزار راس دام سبک و سنگین سال گذشته علیه بیماری‌های مختلف دامی و قابل انتقال بین انسان و دام ایمن سازی شدند.

دکتر «مهدی جان محمدی» روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: واکسیناسیون دام‌های سبک و سنگین علیه بیماری‌های مختلف سال گذشته نسبت به سال قبل از آن ۵۱ درصد افزایش داشته است.

وی ادامه داد: پنج میلیون و ۷۹۸ هزار راس دام سبک و سنگین نیز سال ۹۹ علیه بیماری‌های مختلف و قابل انتقال به انسان ایمن سازی شدند.

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی گفت: ۲۹۱ هزار و ۴۳ راس دام سبک و سنگین سال گذشته علیه بیماری تب مالت واکسینه شدند که واکسیناسیون این دام‌ها نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن هفت درصد افزایش یافته‌ است.

جان‌محمدی افزود: ۲۵ هزار و ۲۹۶ راس دام نیز در این مدت برای تشخیص بیماری تب مالت در دامداری‌های استان مرکزی مورد آزمایش قرار گرفتند که در این آزمایش‌ها ۲۵ مورد مثبت مشاهده شد.

وی ادامه داد: تست سل نیز سال گذشته بر روی ۳۸ هزار و ۱۱۸ راس دام سنگین انجام و ۳۱ مورد مثبت از چرخه مصرف انسانی خارج شد.

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی گفت: تست مشمشه نیز در این مدت بر روی یک‌هزار و ۲۸۵ راس اسب در استان انجام و در این آزمایش‌ها تعداد هشت مورد مثبت از بیماری مشاهده‌شد.

جان‌محمدی اظهار داشت: ۱۹۶ هزار و ۷۱۶ راس دام سال گذشته علیه بیماری قابل انتقال بین انسان و دام شاربن و ۲۰ هزار و ۳۲۷ قلاده سگ علیه بیماری هاری واکسینه شدند که واکسیناسیون این حیوانات در این مدت نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن ۳۸ درصد افزایش یافت.

وی بیان داشت: استان مرکزی به واسطه شرایط اقلیمی و جغرافیایی در محل ترانزیت دام و فرآورده‌های خام دامی قرار دارد که این مهم احتمال شیوع و انتقال بیماری‌های مختلف دامی را در استان افزایش می‌دهد.

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی گفت: برنامه‌ریزی دقیق و صحیح در خصوص ایمن‌سازی دام‌ها در برابر بیماری‌هایی از جمله تب برفکی، آبله، ppr  و مبارزه با بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و دام شامل بروسلوز (تب مالت)، سل، هاری و سیاه زخم از جمله برنامه‌های اولویت دار این اداره کل است.

استان مرکزی با ۱۲ شهرستان، و یک هزار و ۵۳۹ روستا، دارای ۹۶۰ واحد مرغداری صنعتی، ۴۹۱ واحد گاوداری صنعتی و ۱۹۱ واحد کارگاه پرورش آبزیان است.