تبریز - ایرنا - استاندار آذربایجان شرقی گفت: برگزاری چهار جشنواره فرهنگی و هنری ملی در ۶ ماه گذشته در شهرهای مختلف استان، حاکی از رویکرد عدالت‌محور دولت سیزدهم و وزارت ارشاد در حوزه فرهنگی است.

عابدین خرّم چهارشنبه شب در اختتامیه هفتمین جشنواره تئاتر خیابانی ارس، با قدردانی از دست‌اندرکاران و شرکت‌کنندگان این جشنواره، اظهار داشت: مناطق آزاد مرکز تجارت، اقتصاد و بازرگانی هستند؛ اما همه این کارها باید با هنر و گردشگری گره بخورند تا ماندگار شوند.

وی با بیان اینکه امنیت، زیرساخت همه فعالیت‌های فرهنگی و هنری است، افزود: در سایه تلاش‌ها و زحمات کسانی که برای تامین امنیت در این نقطه مرزی تلاش می‌کنند، منطقه آزاد ارس همواره رو به رشد و تعالی در عرصه‌های مختلف است.

استاندار آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: بعد از دو سال افت گردشگری در منطقه آزاد ارس به دلیل شیوع ویروس کرونا، امسال طبق آمار، شاهد شکوفایی خوبی در این حوزه هستیم.

وی با اشاره به حضور هنرمندانی از مناطق مختلف کشور در جشنواره تئاتر خیابانی ارس، گفت: از تمام اقوامی که تحت لوای فرهنگ بزرگ و تمدن‌ساز ایران اسلامی، این رویداد فرهنگی و هنری را رقم زدند تشکر می‌کنم و امیدوارم در سال‌های آینده این جشنواره و سایر جشنواره‌های فرهنگی و هنری در استان با کیفیت بهتری برگزار شود.

 هفتمین جشنواره تئاتر خیابانی ارس در دو بخش آزاد و آئینی سنتی برگزار شد و از میان ۱۱۰ اثر ارسالی از ۲۱ استان کشور به دبیرخانه، هیئت داوران در بخش آزاد (رقابتی) ۱۰ نمایش و در بخش آیینی سنتی ۶ نمایش را انتخاب کرد.

 آثار مش کاظم حلبی، جولا،مرکز خطر، دفک، یک موجود عجیب، کورپو، بغض تو جرم من است، بیسکوئید، مبارک و غول برفی و عروسی عمونوروز و ننه سرما، ۱۰ اثر انتخابی در بخش آزاد جشنواره تئاتر خیابانی ارس بودند.

 تولکی سنی، خیدیر بایرامیندا، غولیبانی، آذربایجان آئین لری، یایلیق و داش آشی نیز ۶ اثر انتخابی توسط هیات داوران در بخش آئینی سنتی این جشنواره بود.

 هفتمین جشنواره ی سراسری نمایش های خیابانی، محیطی و فضای باز منطقه آزاد ارس، از هفتم فروردین ماه همزمان با روز جهانی تئاتر به مدت سه روز برگزار شد.

  مهدی صالحیار، علی فتوحی و میرمیلاد مهدی زاده داوری آثار ارسالی به هفتمین جشنواره سراسری تئاتر خیابانی ارس را عهده دار بودند.

  داوری بخش نهایی بر عهده فرهاد قائمیان، وحید لک و فرزاد تقی لر بود.

در بخش آزاد در بخش موسیقی، امیرعلی مردانی و سجاد صفدری برای موسیقی نمایش دفک لوح تقدیر و جایزه نقدی را از آن خود کردند.

در بخش طراحی فضا صحنه و لباس لوح تقدیر و جایزه نقدی به فرزاد صفدری و سکینه صادقی طراحان نمایش دفک رسید.

در بازیگری نقش زن، رتبه اول نقش زن شامل لوح تقدیر، تندیس جشنواره و جایزه نقدی به سعیده پاوه برای نمایش مرکز خطر، رتبه دوم شامل لوح تقدیر و جایزه نقدی به فروزان حسینی برای نمایش جولا و رتبه سوم شامل لوح تقدیر و جایزه نقدی به سکینه صادقی برای نمایش دفک رسید. همچنین هیات داوران آریانا عفت طلب را برای باز یدر نمایش مبارک و غول برفی بعنوان شایسته تقدیر انتخاب کردند.

در بازیگری نقش مرد نیز، رتبه اول نقش مرد شامل لوح تقدیر، تندیس جشنواره و جایزه نقدی به رضا بهشتی جهت بازی در نمایش مض کاظم حلبی، رتبه دوم سیدسروش پیمبری برای باز یدر نمایش بغض تو جرم من است و رتبه سوم به حسین نادری برای باز یدر نمایش مرکز خطر رسید و کیوان پورمحمدتقی برای بازی در نمایش مش کاظم حلبی بعنوان شایسته تقدیر انتخاب شد.

در بخش خردسالان نیز رامش صفدری برای بازی در نمایش دلقک، رادین بهشتی و پارمین پورمحمدتقی برای نمایش مش کاظم حلبی بعنوان بازیگران خردسال شایسته تقدیر انتخاب و معرفی شدند.

در بخش طراح و ایده‌پرداز بابک قیصری طراح و ایده گرداز نمایش کورپو رتبه اول و تندیس این جشنواره را از آن خود کرد. همچنین بهاره زاهددوست طراح و ایده پرداز نمایش مرکز خطر و سیدسروش پیمبری برای طراحی و ایده پردازی نمایش بغض تو جرم من است به عنوان نفرات دوم و سوم شناخته شدند.

هیات داوران  همچنین معین جعفری را برای طراحی و ایده پردازی نمایش بیسکوئید به عنوان نفر شایسته تقدیر معرفی کرد.

در بخش کارگردانی نیز بر اساس آراء هیات داوران، تندیس این جشنواره به همراه لوح تقدیر و جایزه نقدی به بهاره زاهد دوست و سعید پاوه برای کارگردانی نمایش مرکز خطر رسید. همچنین فرزاد صفدری برای کارگردانی نمایش دفک و معین جعفری برای کارگردانی نمایش بیسکوئید رتبه های دوم و سوم را کسب کردند.

سهند قیصری برای کارگردانی نمایش کورپو نیز به عنوان نفر شایسته تقدیر کارگردانی انتخاب و معرفی شد.

در بخش آئین سنتی نیز در بخش موسیقی لوح تقدیر و جایزه نقدی به علی صمدی، علیرضا کریمپور و بهمن پاداش اصل، گروه موسیقی نمایش داش آشی رسید.

در بخش طراحی فضا صحنه و لباس نیز جواد ندیمی برای نمایش یایلیق لوح تقدیر و جایزه نقدی این بخش را گرفت.

لوح تقدیر و جایزه نقدی هماهنگی گروهی نیز به موسی احمدی مرند برای نمایش خیدیر بایرامیندا رسید.

همچنین لوح تقدیر و جایزه نقدی بازیگری زن به سمیه صفرزاده، پگاه عراقی، فاطمه اقبالی، پروین میر ابراهیم زاده و آیناز رجبی کندلجی  نمایش داش آشی رسید.

غلامرضا رزاقی نیز برای بازی در نمایش تولکی سنی لوح تقدیر و جایزه نقدی بخش بازیگری مرد را گرفت.

لوح تقدیر و جایزه نقدی بخش طراحی و ایده پردازی نیز به اکبر ذابح برای نمایش آذربایجان آئین لری تعلق گرفت.
همچنین تندیس جشنواره، لوح تقدیر و جایزه نقدی بخش کارگردانی آئینی سنتی به مصطفی آذری برای نمایش داش آشی رسید.