یزد - ایرنا - مسافران و گردشگران نوروزی بازدید کننده از آثار تاریخی و طبیعی ۷۰۰ تا ۴۵۰۰ ساله  ابرکوه که یکی از شهرهای نمونه گردشگری کشور است، زیرساخت های موجود در این شهرتاریخی را ناکافی دانستند و ارتقاء آنها را با توجه تعدد جاذبه های گردشگری در این شهرستان مورد تاکید قرار دادند.

براساس گفت و گوهای میدانی گزارشگر ایرنا با تعدادی از مسافران نوروزی ابرکوه، آنان گفتند: زیبایی و بکر بودن آثار تاریخی و وجود سرو ۴۵۰۰ ساله در ابرکوه مبین آن است که این شهرستان ظرفیت های ممتازی در زمینه گردشگری دارد و به همین دلیل جزو ۱۶ شهر نمونه گردشگری کشور انتخاب شده است .

 مسافران نوروزی و گردشگران شهر ابرکوه که عمدتا از استان های پر جاذبه مثل اصفان ، خراسان ها، کرمان و فارس به ابرکوه سفر کرده اند، توسعه زیرساخت های صنعت گردشگری را عامل مهمی در رونق اقتصادی این شهرستان با اتکا به گردشگری دانستند.

یک گردشگر نوروزی  که از شهر کرمان به ابرکوه سفر کرده است، گفت: در نوروز سال ۱۳۹۷ که به ابرکوه سفر کردم ، با جاذبه ها و مردم خونگرمی و میهمان نوازی ابرکوه آشنا شدم  و  تصمیم گرفتم امسال نیز پس از گذشت ۲ سال که به دلیل کرونا سفر نرفته بودم، مجددا به ابرکوه سفر کنم.

عباس دهقان  ادامه داد: خاطرات خوبی از این شهر تاریخی که درختی کهنسال و زیبایی دارد ، همیشه در ذهنم مانده است و دوستانم را نیز تشویق کرده ام که به این شهرستان دارای جاذبه های متعدد تاریخی و طبیعی سفر کنند .

یک مسافر نوروزی که به همراه خانواده از شهر اصفهان به ابرکوه سفر کرده است، نیز گفت: مردمان ابرکوه بسیار نجیب هستند و علاوه بر جاذبه های متعدد ، مهمان نوازی مردم ابرکوه نیز کسانی را که یکبار به این شهر سفر می کنند، برای سفر مجدد ترغیب می کند.

شکراله کریمی افزود: شهرستان  ابرکوه با توجه به ظرفیت ها مطلوبی که در زمینه گردشگری دارد می تواند با همت مسئولان و حمایت از بخش خصوصی با توسعه زیرساخت های مورد نیاز گردشگری سهم قابل توجهی از این صنعت داشته باشد.

سید جواد شجاعی مسافر دیگری که از شهرستان شیراز به ابرکوه سفر کرده بود، به گزارشگر ایرنا گفت: تصورم از شهر ابرکوه چیز دیگری بود ولی در مدتی که در این شهر حضور دارم ، علاوه بر آثار و بناهای تاریخی بسیار زیبا و سرو سرسبز ۴۵۰۰ ساله این شهر با مردمانی بسیار خونگرم و مهربان مواجه شدم

رییس فرهنگستان زبان فارسی و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز که در روزهای گذشته مهمان ابرکوه بود، گفت: در سال های گذشته کتاب‌‎هایی را درباره ابرکوه مطالعه و همیشه علاقمند بودم که به این شهر نمونه گردشگری و تاریخی سفر کنم، فضای این شهر تداعی کننده تاریخ ایران است.

غلامعلی حداد عادل درسفر هفته جاری خود به ابرکوه در گفت و گو با گزارشگر ایرنا با قدردانی از تلاش اعضای ستاد خدمات سفر شهرستان ابرکوه افزود: با وجود مشکلات ناشی از تحریم ها و فشارهای اقتصادی دشمنان، نشاط و سرزندگی در ابرکوه و همه شهرهای استان یزد محسوس است.

وی با بیان اینکه ابرکوه یک نمونه زنده واقعی از تاریخ و هویت ایران است، ادامه داد: سرو ۴۵۰۰ ساله این شهر، نماد ایستادگی ایران در طول چند هزار ساله در برابر توفان حوادث و تندباد و ناملایمات روزگار است.

وی خاطر نشان کرد: خوشحالم که با مردم خونگرم و مهمانواز ابرکوه روبرو شدم و این شهر را بسیار پاکیزه دیدم وخدا را شکرمی کنم که توانستم به آرزوی دیرینه خود جامعه عمل بپوشانم و شهر نمونه گردشگری و بافرهنگ را از نزدیک ببینم.

عضو تشخیص مصلحت نظام یاد آورشد: من از قلم وهنر ترجمعه قاضی ابرقویی مترجم کتاب سیرت رسول الله (ص) خیلی استفاده کردم و بارها این کتاب را مطالعه کردم و یکی از کسانی که من را به یاد ابرکوه می اندازد، قاضی ابرقویی است که کتاب سیرت رسول الله (ص) را  هشتصد سال قبل به فارسی ترجمه کرده و نثر این کتاب بسیار پخته ، شیرین و استوار است و از این آثار می توان فهمید که در قرن های گذشته مردان بزرگی در این شهرهای کوچک زندگی می کردند.

سرپرست فرمانداری ابرکوه  هم به گزارشگر ایرنا گفت: با توجه به شیوع ویروس کرونا ، خدمات مناسب در سایه رعایت ضوابط  بهداشتی به مسافران نوروزی که به این شهرنمونه گردشگری سفر کرده اند، ارایه شده است.

محمد هادی زارع زاده با بیان اینکه ستاد ۱۰ گانه خدمات سفر شهرستان ابرکوه تمام تلاش خود رابرای  حفظ سلامت مردم به کار گرفته است، خاطر نشان کرد: مسافران نیز باید مراقبت کنند تا سلامت آن ها به مخاطره نیفتد.

وی خاطرنشان کرد: ۳۰ واحد گردشگری هم اکنون آماده خدمات رسانی ، اسکان و پذیرایی از گردشگران و مسافران نوروزی ۱۴۰۱ است و تاکنون ۱۴۷هزار ۶۵۰ نفر  مسافران و گردشگران نوروزی از اماکن تاریخی و طبیعی این شهرستان که بیشتر سرو ۴۵۰۰ساله و خانه آقازاده است ، بازدید کردند.

زارع زاده  ادامه داد: از بیست و پنجم اسفندماه تاکنون نیز چهار هزار نفر ۱۲۲ شب در اقامتگاه های سنتی این شهرستان اقامت کردند و ۳۰ واحد گردشگری هم اکنون آماده خدمات رسانی ، اسکان و پذیرایی از گردشگران و مسافران نوروزی  است.

رییس شورای میراث فرهنگی ابرکوه ادامه داد: باتوجه به اینکه ابرکوه یکی از شهرستانهای کمتر توسعه یافته استان یزد است برای مرمت ، بازسازی و توسعه زیر ساخت های گردشگری نیاز به اختصاص بودجه ویژه دارد.

مدیر آموزش و پرورش ابرکوه با بیان اینکه ۵۰ درصد مسافران نوروزی در مدارس و خانه معلم این شهرستان اقامت کردند، گفت: مسافران نوروزی در خانه معلم ، ۱۰ مدرسه و ۶۰ کلاس درس وابسته به آموزش و پرورش سکنی گزیدند.

سیدمحمدرضا نجفی در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: میانگین مدت اقامت ثبت شده مسافران در شهرستان ابرکوه حدود ۲۴ ساعت است و همه نیروهای ستاد اسکان آموزش وپرورش به صورت شبانه‌روزی در حال ارائه خدمات به مهمانان نوروزی هستند.

رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ابرکوه نیز به خبرنگار ایرنا گفت: ابرکوه یکی از ۱۶ شهر نمونه گردشگری کشور است که در این شهرستان تاکنون ۴۰۰ اثر تاریخی شناسایی شده است و از این تعداد ۱۴۵ اثر تاریخی و طبیعی در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده که ۱۲۹ اثر غیرمنقول و ۱۲ اثر ناملموس است.

حمید مشتاقیان افزود : به دلیل جاذبه های زیبای گردشگری ابرکوه ، ۱۶۲هکتار از بافت تاریخی این شهر درسال ۱۳۹۵ درفهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

وی  چهار اثر طبیعی ، موزه های مردم شناسی خانه صولت و عبرت (خانه حسینیان) ، مسجد بیرون منزلگاه امام رضا (ع)، خانه آقازاده، خانه‌های قدیمی، دهکده گردشگری تیرجرد، قلعه‌های تاریخی ، مسجد جامع ، گنبدعالی ، سرو ۴۵۰۰ ساله و سرو ۲۲۰۰ ساله را برخی از آثار تاریخی و طبیعی شاخص این شهرستان عنوان کرد.

مرکز شهرستان ۵۵ هزار نفر ابرکوه در ۱۴۰ کیلومتری جنوب غربی شهر یزد و در مسیر جاده اصلی یزد  - شیراز قرار دارد و فاصله این شهر تا شیراز ۳۰۰ کیلومتر و تا اصفهان ۲۸۰ کیلومتر است.