به گزارش ایرنا از "اسپوتنیک" جان کربی سخنگوی پنتاگون پنجشنبه شب در کنفرانس مطبوعاتی خود گفت: ما هیچ فعالیتی از سوی روسیه که ارزیابی ما یا موضع بازدارندگی راهبردی ما را تغییر دهد، ندیدهایم.
وی افزود: درحال حاضر هیچ نشانهای وجود ندارد که روسها درحال آمادهسازی خود برای استفاده از سلاحهای هستهای هستند.
به گزارش ایرنا، پیش از این یک دیپلمات ارشد روسیه ضمن هشدار به ناتو اعلام کرد که سازمان پیمان آتلانتیک شمالی با یک قدرت هستهای (روسیه) سر و کار دارد و نباید مسکو را تهدید کند و باید همه احتمالات را در نظر بگیرد.
هفته گذشته سخنگوی کرملین اعلام کرد که روسیه تنها در صورتی از سلاح هستهای استفاده میکند که موجودیت آن تهدید شود.
دیمیتری پسکوف در مصاحبهای با شبکه سی ان ان گفت: ما مفهومی از امنیت داخلی داریم و عمومی است، شما میتوانید تمام دلایل استفاده از سلاحهای هستهای را بخوانید.
اظهارات پسکوف در بحبوحه نگرانی غرب مبنی بر اینکه درگیری میان اوکراین و روسیه ممکن است به یک جنگ هستهای تبدیل شود، مطرح شده است. این دغدغه زمانی ایجاد شد که ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه ماه گذشته دستور داد تا نیروهای هستهای در حالت آماده باش کامل قرار گیرند.
پیش از این نیز پنتاگون در ارزیابی جدید خود که به کنگره ارائه شد، اعلام کرد پوتین ممکن است در صورت ادامهدار شدن مقاومت اوکراین و کاهش توان نظامی متعارف روسیه، غرب را به استفاده از سلاح اتمی تهدید کند.
جنگ اوکراین اکنون وارد سی و ششمین روز خود شده و تاکنون بیش از ۲۵ کشور اقدام به ارسال تسلیحات مختلف نظامی برای کییف کردهاند. روسها تاکید دارند که قصد اشغال اوکراین را ندارند.
پوتین رئیسجمهور روسیه دوشنبه ۲۱ فوریه (۲ اسفندماه) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو اعلام کرد، کشورش استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانتسک را به رسمیت شناخته و در کاخ کرملین قراردادهای همکاری و دوستی را با سران این جمهوریها امضا کرد.
رئیس جمهور روسیه بامداد پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ماه) نیز در یک سخنرانی در تلویزیون ملی روسیه، از اقدام نظامی در دونباس خبر داد و از نیروهای اوکراینی خواست سلاحهای خود را زمین بگذارند و به خانههای خود بروند.
همزمان با ادامه جنگ در اوکراین، واکنشهای جهانی به این رویداد همچنان ادامه دارد و فشارهای دیپلماتیک و تهدیدها و تحریمهای بین المللی علیه روسیه در حال افزایش است.