گنبدکاووس - ایرنا - رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کلاله از بهره برداری ۱۲ واحدبوم‌گردی جدید این شهرستان در بهار امسال خبر داد.

محمدعلی سرگزی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: همچنین متقاضیان ۲۷ واحد بوم‌گردی دیگر موافقت اصولی دریافت کردند و عملیات ساخت واحدهای آنها با پیشرفت فیزیکی ۳۰ تا ۷۰ درصد در حال انجام است.

وی بیان کرد: با توجه به جاذبه‌های طبیعی، تاریخی و مذهبی کلاله که مهمترین آن آرامگاه خالدنبی است هر ساله تا پیش از شیوع کرونا تعداد زیادی مسافر و گردشگر از داخل و خارج استان به این شهرستان سفر می‌کردند که بعد از ۲ سال وقفه تعطیلات نوروز امسال بار دیگر شاهد تکرار این حضور هستیم.

رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کلاله ادامه داد: بیشترین علاقمندی گردشگران در سفر به این شهرستان حضور در دل طبیعت و مشاهده زندگی روستایی است لذا برای فراهم کردن شرایط اسکان بهتر آنان، علاوه بر فعال بودن مراکز اقامتی شهری، ایجاد اقامتگاه‌های بوم‌گردی از سال ۹۵ مورد حمایت قرار گرفت و در این چند سال ۱۷ واحد بوم‌گردی راه اندازی شد.

سرگزی اضافه کرد: علاوه بر واحدهای بوم‌گردی، ۲ مزرعه گردشگری از جمله مکان‌های جذاب و دیدنی کلاله برای پذیرایی از علاقمندان شناخته می‌شود و مراحل اداری راه اندازی ۲۵ مزرعه گردشگری دیگر توسط متقاضیان در حال انجام است.

وی افزود: از ۲۶ اسفند پارسال تاکنون ۱۵ هزار و ۳۰۰ نفر در ۱۷ اقامتگاه بوم‌گردی، چهار خانه مسافر و ۳۰ کلاس درس در چهار مدرسه به همراه زائرسرای خالدنبی و امام زاده عبدالله کلاله اسکان یافتند و ۲۰۸ هزار و ۲۹۱ نفر از جاذبه‌های فرهنگی، طبیعی، مذهبی و تاریخی این شهرستان دیدن کردند.

رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کلاله اظهارداشت: بیشترین بازدید از جاذبه‌های شهرستان در تعطیلات نوروز مربوط به آرامگاه خالدنبی به عنوان تنها پیامبر مدفون در استان گلستان است و پیش بینی می‌شود ۱۳ فروردین به مناسبت روز طبیعت بیش از ۵۰ هزار نفر برای گذران ساعاتی مفرح در طبیعت زیبای تپه ماهورهای منطقه نمونه گردشگری خالدنبی حضور یابند.

به گزارش ایرنا، خالد نبی در واقع یک مجموعه متشکل از گورستان خالد نبی، آرامگاه چوپان آتای و زیارتگاه خالدنبی است و این مجموعه یکی از مشهورترین و قدیمی‌ترین جاهای دیدنی این استان به شمار می‌رود.

به گزارش ایرنا،  قرار گرفتن کلاله در جوار پارک ملی گلستان و وجود دیوار تاریخی گرگان، پارک جنگلی آقسو و مراتع و جنگل‌های همجوار با مجموعه تفریحی چشمه زاو، زیارتگاه خالد نبی و قبرستان باستانی (مشترک با شهرستان مراوه تپه)، دره پنج شیر، کارگاه کاوشگری قره دیب، آتشکده یاساقلیق و تپه‌های باستانی، تالاب سولوک لی و ارتفاعات بیلی‌کوه، جنگل‌های طبیعی خدر اولیا، مرقد امام زاده عبدالله، سدهای بوستان و چمران، پارک لاله و مجموعه‌های پرورش اسب روستای صوفیان از جمله ظرفیت‌های گردشگری طبیعی و تاریخی این شهرستان ۱۳۰ هزار نفری است.

استان مرزی گلستان بین ۲ قطب گردشگری شمال کشور و زیارتی مشهد قرار دارد و هر ساله در شرایط عادی ایام تعطیلات نوروز گردشگران بیشماری از این مسیر گذر و یا بیتوته می کنند که سال ۹۸ به دلیل وجود سیلاب، سال های  ۹۹ و ۴۰۰ به دلیل شیوع ویروس کرونا، سفرهای نوروزی در این استان همانند سایر استان های کشور  کاهش چشمگیر داشته است.

گلستان با ۲ میلیون نفر جمعیت در شمال کشور قرار دارد و از شمال با ترکمنستان، از شرق با خراسان شمالی، از جنوب با سمنان و از غرب با مازندران همسایه است و متشکل از اقوام و مذاهب مختلف در ۳۴ نقطه شهری و هزار و ۷۵ روستا دارد.