به گزارش ایرنا، حجتالاسلام والمسلمین محمدجواد حاجعلیاکبری امام جمعه موقت تهران در خطبههای نمازجمعه این هفته (۱۲ فروردین ۱۴۰۱) در دانشگاه تهران اظهار داشت: ساعات و روزهای پایانی ماه شعبان و امروز آخرین جمعه از ماه بزرگ شعبان است.هم پایان سال اهل معرفت است که سال خود را با ماه مبارک رمضان شروع میکنند و در روایات آمده است که ماه مبارک رمضان آغاز سال است. بنابراین فرصت ممتازی برای برنامهریزی برای جمعبندی سال گذشته سلوکی و معنوی و برنامهریزی برای سال جدیدی که با ماه مبارک رمضان آغاز خواهد شد.
حاجعلی اکبری ادامه داد: انسانهای مومن در چنین موقعیتی یعنی فرصتهای پایانی ماه معظم شعبان هم قلبشان سرشار از شوق و امید و انتظار برای فرا رسیدن ماه مبارک رمضان و هم دغدغهمند و نگران هستند که آیا آمادگیهای لازم را برای ورود به ضیافت الهی در این ماه با عظمت دارند یا خیر.
وی عنوان کرد: یک روایت بسیار زیبا و روشنگر از حضرت علی بن موسی الرضا(ع) برای امروز است، اباصلت نقد میکند آنچه که در کتاب اخبار است که در آخرین جمعه ماه مبارک شعبان خدمت حضرت رضا(ص) رسیدم. حضرت فرمودند که توجه داری این ماه معظم شعبان است که اکثر آن پشت سر گذاشته شده است و امروز آخرین جمعه این ماه است. در این فرصت اندک باقیمانده تلاش کن کوتاهیهایی که داشتی در بخشی که از ماه معظم شعبان از تو پشت سر گذاشته شده را جبران کنی و شیوه جبران را هم ارائه فرمودند که فهرستی از یادآوریهای اساسی برای بنده و شما که امروز آخرین جمعه ماه شعبان را پشت سر میگذاریم و در یک قدمی ماه مبارک رمضان هستیم. امام رضا فرمودند کارهایی که اساسی، مهم و برای تو مفید است را در دستور کار خود قرار بده و در این فرصت باقی مانده از کارهایی که ضروری نیستند بپرهیز تا تمرکز کنی برای آمادگی و تا میتوانی در این فرصت باقی مانده با خدای متعال حرف بزن و راز و نیاز داشته باش.
از فرصتهای پایانی ماه شعبان باید به خوبی استفاده کرد
وی افزود: همین کار خوبی که شما انجام دادید و مناجات شریفه شعبانیه را خواندید چه با این مناجات و چه با سایر دعاها با خدای متعال حرف بزنید و راز دل بگو و از او کمک بخواه. هم دعا زیاد بخوان و با خدا فراوان سخن بگو و هم فراوان استغفار کن که استغفار برای پیشبرد مقاصد معنوی کلید بسیار گشایشگری محسوب میشود و در پیشگاه خدا استغفار کن.
خطیب نماز جمعه عنوان کرد: در این فرصت باقی مانده تا میتوانی سراغ قرآن برو و بگذار خدا با تو حرف بزند و دل تو را به نور کلامش روشن کند و این فرصت را برای توبه از گناهانی که به او مبتلا شدهای غنیمت بشمار. نتیجه این خواهد شد آنگاه ماه رمضان به سراغ تو خواهد آمد و وجود و قلب تو سرشار از صفا و صدق و اخلاص و پاکیزگی نسبت به پروردگار بزرگ و عزیز است.
حاج علی اکبری تصریح کرد: امام چند یادآوری مهم را به همه ما دارند. شما برادران و خواهران عزیز امروز خودت را جای اباصلت در حضور امام، روز جمعه آخر ماه معظم شعبان قرار دهید و این توصیههای حضرت رضا را به گوش دل بشنویم و متن برنامهای خودمان در این فرصت اندک باقیمانده قرار دهیم.چه من چه عزیزان من و همه مومنین همه را در این فرصت باقی مانده ببخش و ما را برای ورود به ماه رمضان مهیا کن. این متن تکلیف ما را برای این اندک فرصت باقی مانده تا ماه مبارک رمضان و حلول ماه مبارک رمضان معین میکند. انشاالله همه ما آن را قدر بدانیم.
وی خطاب به نمازگزاران عنوان کرد: دو متن بسیار مهم در اختیار داریم. اول خطبهای است مشهور به خطبه شعبانیه که امام رضا آن را نقل کرده است که بسیار جالب است.
حق ۱۲ فروردین به خوبی ادا نشده است
خطیب جمعه تهران با بیان اینکه حق روز ۱۲ فروردین به خوبی ادا نشده، زیرا در ایام تعطیلات نوروز قرار دارد، گفت: ۱۲ فروردین روز بزرگی است و امام (ره) تعابیر تکان دهندهای در این باره دارند و این روز را یکی از بزرگترین اعیاد دینی و مذهبی و انقلابی نامیدهاند. همچنین امام خمینی ۱۲ فروردین را روز امامت ملّت و روز فتح و ظفر ملّت نامیدهاند.
خطیب نماز جمعه گفت: به همه شما برادران و خواهران به امام عالیقدر، امت سلحشور و باوفا و باصفا ما این ایام فرخنده و خجسته و بهار معنویت و طبیعت و بهار انقلاب را صمیمانه تبریک عرض میکنیم و تقارن خجسته و پرمیمنت دوازدهم ۱۲ فروردین امسال که با روز جمعه که نور علی نور است بر همه مبارک باشد.
حاج علی اکبری عنوان کرد: به خاطر دارید ۲۲ بهمن هم که در سال گذشته پشت سر گذاشتیم روز جمعه بود و ۱۲ فروردین هم روز جمعه است که بر میمنت آن میافزاید که روز بسیار بزرگی است. اما به دلیل اینکه در ایام تعطیل قرار گرفته حق آن ادا نشده است زیرا در ایام تعطیل است و مردم در تعطیلات و سفر هستند اما روز بسیار با عظمت و بزرگی است و تعابیر امام راحل تکان دهنده است. امام فرمودند صبحگاه ۱۲ فروردین که روز نخستین حکومت الله است از بزرگترین اعیاد مذهبی و ملی ما است.
وی ادامه داد: امام راحل اهل مبالغه و گزافگویی نیست و کلمات ایشان حساب شده است. ملت ما باید این روز را عید بگیرند و زنده نگه دارند روزی که کنگرههای قصر ۲۵۰۰ ساله حکومت طاغوتی فرو ریخت و سلطه شیطانی برای همیشه رخت بر بست و حکومت مستضعفین که حکومت خداوند است به جای آن نشست به این تعابیر دقت کنید.
امام جمعه موقت تهران بیان کرد: در تعبیر دیگری فرمودند خداوند متعال را بر ما منت نهاد و رژیم استکبار را با دست توانای خود که قدرت مستضعفین است در هم پیچید و ملت عظیم ما را ائمه و پیشوای ملتهای مستضعف کرد و با برقراری جمهوری اسلامی وراثت حقه را به آنها ارزانی داشت.
حاج علی اکبری افزود: امام راحل فرمودند که من در این روز مبارک، روز امامت امت و روز فتح و ظفر ملت، تاسیس جمهوری اسلامی ایران را رسما اعلام میکنم. این روز بر همه برادران و خواهران سراسر عالم مبارک باشد. امام حاضر حکیم عالیقدر ما فرموند که حکومت و نظامی در روز ۱۲ فروردین اعلام شد که دارای دو خصوصیت مردمی و الهی بودن یعنی جمهوری اسلامی است و این خاطره با هیچ خاطرهای در کشور ما قابل مقایسه نیست، متمم انقلاب ۲۲ بهمن بود یعنی خلاصه و محصول ۲۲ بهمن.
خطیب نماز جمعه تهران گفت: نهال پر برکت نظام اسلامی و جمهوری اسلامی در چنین روزی با راهنمایی باغبان حکیم و پیر انقلاب و به دست امت در آن رفراندوم بزرگ و عظیم با حضور نزدیک به ۹۹ درصد، هرس شد و بر محیط ایمان مردمان سرزمین ما و بر غیرت ایمانی ما مستقر شد.
حاج علی اکبری افزود: اتفاق مهمی که از همانجا افتاد این بود که امام راحل آیندهنگری و حکمت خود را در فراخوان از امت برای پذیرش جمهوری اسلامی به عنوان صورتبندی نظام مورد پذیرش مردم نشان داد و البته مردم هم غیرت دینی و ایمانی و رشد سیاسی خود را نشان دادند، ۱۲ فروردین وجهه اثباتی انقلاب اسلامی ما است.
وی بیان کرد: اگر ما در ۲۲ بهمن تجلی نه مردم به استبداد و استعمار بود، ۱۲ فروردین تجلی آری ملت به اسلام و ارزشها و آرمانهای اسلامی بود. این تعبیر بسیار دقیقی است. امام عزیز ما فرمودند که مکمل و متمم ۲۲ بهمن بود. البته آن زمان خیلیها علاقه نداشتند این افتاد بیفتد و مخالفتهای بسیاری بود. برخی از انقلابیون و احزاب و سازمانها درباره نوع حکومت که به رفراندوم گذاشته شود، برخی حرفهای دیگری داشتند و امام بود که نظرشان را به مردم اعلام کرد.
امام جمعه موقت تهران عنوان کرد: این موضوع ۵۰ روز طول کشیده یعنی از ۲۲ بهمن تا ۱۲ فروردین. در این حدود ۵۰ روز تکلیف معلوم شد کم نبودند انقلابهایی در دنیا مانند انقلاب روسیه و فرانسه و امثال آن که مردم میدانستند چه چیزی نمیخواهند اما نمیدانستند چه چیزی میخواهند و نتیجه این شد که در زمان کوتاهی دیکتاتوری برگشت و وضع آنها وضع دیگری شد و نتیجه انقلاب آنها دگرگون شد.
حاج علی اکبری تصریح کرد: اما جمهوری اسلامی و در انقلاب اسلامی ما با هدایت امام راحل موسس در ۱۲ فروردین مردم اعلام کردند که چه چیزی میخواهند آن هم یک اعلام مانند تظاهرات و غیررسمی بلکه در صندوق رای، به جمهوری اسلامی نه یک کلمه زیاد و نه یک کلمه کم، آری گفتند و رای دادند و این رای پیش چشمای ملتهای جهان قرار گرفت و مشخص شد که چه مسیری را میخواهند بروند.
وی ادامه داد: بلافاصله در زمان نزدیکی امام عزیز برای تشکیل مجلس خبرگان قانون اساسی، فرمان دادند که باید خبرگان امت باید جمع شوند و برای جمهوری اسلامی قانون اساسی بنویسند. این کار میشد که بدون مراجعه به آرای مردم انجام شود و همه امام را قبول داشتند اما امام نه آن رفراندوم اول را میخواست ولی آن کار دوم را میخواست. امام عدهای از خبرگان را فرا میخواندند و کار تدوین قانون اساسی را به آنها میسپردند که اینها را هم باید انتخاب کنند و بعد که خبرگان همت کردند و بیش از ۷۰ مجتهد در آن برنامه حضور پیدا کردند و قانون اساسی قوی، پرمحتوا و خوش ظرفیت را نوشتند و باز فرمودند که باید به تایید ملت برسد و برای تایید قانون اساسی رفراندوم کردند. امام چه پیامی میدهد؟ حافظه تاریخی هیچ انقلاب و حرکت مردمی در جهان چنین اتفاقی را ثبت نکرده است.
حاج علی اکبری بیان کرد: این از ویژگیهای منحصر به فرد انقلاب اسلامی ما است، نظام مطلوب امام و امت در یک تصمیم تاریخی و حقیقتاً تاریخساز که نه کشور ما بلکه دنیا را وارد یک مرحله جدیدی و یک روزگار تازهای کرد آن تصمیم تاریخی عبارت بود از اینکه مردم به جمهوری اسلامی رای دادند که یک الگوی کاملاً جدید و نوین پیش روی ملت ما و دولتهای جهان قرار داد یعنی همان مردم سالاری دینی. جمهوریت و اسلامیت آن هم حضور جمهور مردم که امام در اصل شکلگیری نهضت هم فقط با مردم کار را پیش برد و با گروهها و سازمانها و نهادها کار را پیش نبرد.
وی ادامه داد: امام به مردم ایمان و اعتقاد داشت به وسیله مردم و با حضور مردم عارف، عامی، دانشگاهی و حوزوی و دبستانی، نوجوان و جوان و کشاورز و کارگر و روستایی و شهری برای تحقق انقلاب همه را به میدان آورد.
خطیب نماز جمعه تهران عنوان کرد: در جریان ۱۲ فروردین هم برای تاسیس نظام مطلوب فراخوان به همه بود و این روشی بود که امام عزیز ما داشتند که این هویتیابی نظام و ساخت و بافت آن با فراخوان از مردم آن هم در آن روزگاری که شما تاریخ انقلاب را مطالعه کردهاید یا برخی شاهد بودهاید که غوغاسالاریها و اغتشاشات در دغدغههای روزهای نخست این معمار کبیر و حکیم و خردمند اینگونه آینده ملت ما و آینده اتفاقات جهان را رقم میزند.
حاج علی اکبری تصریح کرد: این روش امام بود و بعد جمهوری و برخواسته از اسلام و متن اسلام و نه ضمیمه شده به اسلام بود. جمهوری اسلامی یعنی جمهوریتی که پیشنهاد خود اسلام است آن هم اسلام ناب، اسلام کتاب و سنت. وقتی میگوییم جمهوری اسلامی افتخار به این است، اسلام جهاد و شهادت، اسلام تعبد و تعقل، اسلام علم و معرفت و اسلام دیانت و سیاست.
وی ادامه داد: نگاه امام به امت و مردم نگاه سطحی و سیاسی و ابزاری نبود چرا که امام معتقد بود همه کارهای کشور باید به مردم گره بخورد و تمامی عرصه های زیست مردم در کشور باید متصل به مردم شود که نتیجه آن نظام بلند و موفق فعلی است که شاخه های این درخت طوبی و بهشتی بر سر ملتهای دیگر وجود دارد و آنها در چله پشت سر گذاشته شده از این انقلاب از منافع آن بهرهمند شدهاند.
انصارلله یمن، در جنگ هشت ساله ناتوی عربی را زمینگیر کرده است
امام جمعه موقت تهران بیان کرد: اگر حزب الله لبنان در منطقه مطرح است به دلیل خادم بودن آنها به ملت خود و بر اساس اندیشههای ناب جمهوری اسلامی است؛ اگر انصارالله یمن در جنگ هشت ساله توانسته ناتوی عربی را زمینگیر کرده و منافع آمریکاییها را در آرامکو به آتش بکشاند و بن سلمان که روزگاری به دنبال کشاندن ناامنی به ایران بود حالا باید فکری به حال دولت لرزان خود کند و مقاومت مردم یمن به زودی آل سعود به آل سقوط تبدیل خواهد کرد.
حاج علی اکبری گفت: هم اکنون نسخه جمهوری اسلامی در یمن و فلسطین فعالیت میکند. حماس در ۱۰ روز اخیر ناامنی را به قلب سیاه رژیم صهیونیستی رسانده است و میبینید جوانان مومن و رشید در آنجا به میدان آمده اند زیرا جوانان فلسطینی مبتنی بر نسخه دینی و انقلابی جمهوری اسلامی به میدان آمدهاند. تحرکات آنها در منطقه جریان معامله قرن را ناکام کرد و نشست اخیر آنها هم که خیمهشببازی بیش نیست نشان داد خاصیتی ندارد و همزمان عملیاتهای جوانان شجاع فلسطینی و مقاومت مردمی در آنجا کارهای بزرگی برای شکست آن انجام داد.
قوای سه گانه باید به تعهدات خود در قبال مردم وفادار بمانند
وی تصریح کرد: انتشار ایده ۱۲ فروردین در منطقه و دنیا آثار زیادی داشته است، پیام روشنی که باید از ۱۲ فروردین بگیریم آن است که در قرن ۱۵ باید تمدن نوین و بزرگ اسلامی توسط دولت انقلابی و اسلامی را شکل دهیم و همین مسیر پیش روی ملت قرار دارد.
خطیب نماز جمعه تهران افزود: ۱۲ فروردین خطی روشن است که باید به قلههای آن برسیم، باید ملت در جامعه سازی و تمدن سازی ۱۲ فروردینهای دیگری خلق کنند و در همه میادین حضور داشته باشند، باید اقتصاد و فرهنگ و سیاست و امنیت باید بیش از این به مردم گره بخورد.
وی افزود: امسال هم برای پنجمین سال رهبر فرزانه انقلاب به موضوع تولید تاکید داشتند؛ باید بدانیم که دانش بنیان ها و تولید و اقتصاد از مسیر مردمی شدن امور میگذرد و دولت، مجلس، قوه قضاییه و سایر نهادها به صورت مستقیم یا غیرمستقیم برخاسته از نظر مردم هستند و باید به آنچه که برای مردم بیان کردهاند وفادار بمانند.