به گزارش ایرنا، شهرستان ورامین با ۲ بخش مرکزی و جوادآباد و بیش از ۵۳ روستای دارای سکنه، یکی از مناطق مهم طبیعتگردی استان تهران محسوب میشود که مردم میتوانند روز طبیعیت را در کنار جاذبههای گردشگری این مناطق سپری کنند.
بوستانهای شهری
ورامین از چهار بوستان ۱۵ خرداد واقع در بلوار شهید باهنر، ابتدای خیابان دانشسرا، بوستان جوان واقع در میدان رازی، بوستان آزادگان در میدان بسیج و بوستان مسافر در میدان کفنپوشان برخوردار است که وجود آلاچیقهای متعدد، سرویسهای بهداشتی، فضای سبز مناسب و وسایل بازی کودکان میتواند اوقات خوبی را برای مردم در روز طبیعت رقم زند.
روستای خاوه و جاده درختی
روستای هدف گردشگری خاوه و جاده درختی این روستا که با درختان در هم تنیده زبان گنجشک پوشیده شده، یکی از مناطق مهمی است که در سالهای گذشته همواره مورد توجه مردم و گردشگران طبیعت است.
وی جوی مملو آب و امکانات مناسب این روستا، میتواند اوقات فرحبخشی برای روز طبیعت مردم ایجاد کند.
روستای خاوه در ۳۸ کیلومتری جنوب ورامین بوده و از شهرهای جوادآباد و پیشوا میتوان به این روستا رسید.
جاده درختی روستای یوسفآباد
یکی دیگر از جادههای درختی ورامین که با درختان سر به فلک کشیده کاج محصور شده، جاده روستای یوسف آباد است که واقع شدن آن در کنار مزارع کشاورزی، جلوه خاصی به آن بخشیده و میتواند محل اطراق مناسب برای سیزده به در مردم باشد.
این جاده در محور روستای موسوم به احمدآباد پس از ریل راهآهن سراسری تهران- مشهد واقع شده است.
روستای احمدآباد
روستای احمدآباد وسط که محلیها به دلیل واقع شدن کارگاههای کوزهگری و سفالگری متعدد از آن عنوان روستای احمدآباد کوزهگران یاد میکنند، از دیگر مناطق تفرجگاهی ورامین است که علاقمندان به طبیعت میتوانند ضمن حضور در طبیعتی بکر، از خرید مستقیم سفال از کوزهگران این روستا نیز لذت ببرند.
روستای احمدآباد در فاصله ۵ کیلومتری جنوب ورامین واقع شده و برای رسیدن به آن باید در جاده قاسم آباد عبور کنید.
روستای رستمآباد
این روستا از توابع بخش جواداباد به دلیل برخورداری از جویهای متعدد آب، یکی از مناطق زیبای گردشگری ورامین است.
این روستا از درختان متعدد غرس شده در حاشیه جویهای آب برخوردار است و مردم میتوانند در سایه این درختان، اوقات خوبی را در روز طبیعت سپری کنند.
روستای رستمآباد در ۱۰ کیلومتری جنوب ورامین و در مسیر شهر جوادآباد واقع شده است.
روستای هدف گردشگری حصار حسن بیک
روستای حصار حسن بیک در فاصله ۱۸ کیلومتری جنوب بخش مرکزی ورامین در مسیر شهر جوادآباد به روستای خاوه واقع شده است.
نام این روستا از حسن بیک اروملو که یکی از سرداران شاه عباس بود گرفته شده است، وی در مسیر حرکت به سمت شمال از ورامین عبور کرد و در طول مسیر، به روستای آبادی رسید که از اراضی کشاورزی حاصلخیزی برخوردار بود.
حسن بیک اروملو در این روستا قلعه ای برای خود ساخت و در آن ساکن شد که این قلعه هم اکنون نیز در روستا وجود دارد.
بر اساس اسناد تاریخی، حسن بیک اروملو بانی ساخت پل خواجو اصفهان است.
این روستا از آثار منحصر به فرد تاریخی همچون دو تپه باستانی، مسجد قدیمی، آب انبار، کاروانسرا، و خانه اربابی با بادگیرهای قدیمی برخوردار است.
روستای حصار گلی
این روستا در حاشیه محور قم – گرمسار واقع شده و دروازه ورود به کویر نام دارد.
قنات ها در گذشته سلاح های ایرانیان برای مقابله با کم آبی بودند و مدیریت منابع آبی کشور با احداث قنات صورت می پذیرفت.
رشته قنات های حصار گلی از ارزش و اهمیت ویژه ای در کشاورزی شهرستان برخوردار بوده اند از این رو در فهرست آثار تاریخی کشور به ثبت رسیده اند.
در حال حاضر ۳۴ دهانه قنات در روستای حصار گلی وجود دارد.
آبانبار حصار گلی، یکی دیگر از آثار تاریخی روستا است که مربوط به دوره قاجار یهاست.
امامزاده عبدالله
امامزاده عبدالله به دلیل واقع شدن در حاشیه محور قم – گرمسار یکی از مناطق مهم گردشگری و گذران ساعاتی در روز ۱۳ فروردین است.
در مجاورت این امامزاده، پایگاه امداد و نجات دائمی جمعیت هلال احمر ورامین واقع شده و مسافران میتوانند از امکانات آن نیز برخوردار شوند.
با گذر از زیرگذر امامزاده عبدالله میتوان به روستاهای تاریخی قلعه بلند و حسنآباد ورامین که از طبعیتی بکر و آثار تاریخی متعدد برخوردار است نیز دسترسی پیدا کرد.
ورامین با ۳۰۰ هزار نفر جمعیت در ۳۵ کیلومتری جنوبشرق تهران واقع شده است.