به گزارش ایرنا به نقل از آسوشیتدپرس، حدود ۶.۵ میلیون نفر واجد شرایط شرکت در انتخابات امروز در شرایطی پای صندوق های رای حاضر می شوند که نظرسنجی ها حاکی از احتمال بالای پیروزی آلکساندر ووجیچ رئیس جمهوری کنونی هستند تا یک دوره پنج ساله دیگر در قدرت بماند.
همچنین این نظرسنجی ها، احتمال کسب اکثریت توسط حزب راستگرای «مترقی» مورد حمایت ووجیچ را در پارلمان ۲۵۹ نفری این کشور بالا ارزیابی کردند.
گروه های مخالف دولت معتقدند شانس پیروزی در انتخابات محلی در بلگراد، پایتخت را پس از یک دهه حضور طرفداران ووجیچ دارند.
ووجیچ یک ملی گرای صرب است که به روابط نزدیک با ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه مباهات می کند. وی از تحریم روسیه به خاطر جنگ اوکراین خودداری و تلاش کرد خود را به عنوان یک عنصر حامی صلح معرفی کند.
در کشوری که در دهه ۹۰ میلادی، شاهد جنگ های متعددی از جمله بمباران ناتو در سال ۱۹۹۰بوده، سایه شروع جنگ بین ناتو و روسیه به نفع ووجیچ تمام شده است.
اگرچه صربستان رسما خواستار پیوستن به اتحادیه اروپا شده اما در عین حال، روابطش را با روسیه و چین گسترش داده و روی رنجش مردم این کشور از بمباران ناتو در دهه ۹۰، پای صندوق های رای حساب باز کرده است.
صربستان از قطعنامه سازمان ملل در محکومیت حمله روسیه به اوکراین حمایت کرد اما بلگراد از تحریم روسیه به عنوان یک متحد سنتی استقبال نکرد و حتی گروه های مخالف دولت هم از تحریم روسیه حمایت نکردند.
گروه های اصلی مخالف دولت در سال ۲۰۲۰، انتخابات را تحریم و اکنون نیز اعلام کرده اند به خاطر نفوذ ووجیچ بر روی رسانه ها و موسسات دولتی، این انتخابات را آزاد و عادلانه نمی دانند.
حزب «اتحاد برای پیروزی صربستان» که ائتلافی متشکل از چند حزب مخالف این کشور است از مهمترین رقبای انتخاباتی حزب حاکم است.
ژنرال ژرافکو پونوس رئیس سابق ستاد مشترک ارتش صربستان مهمترین رقیب ووجیچ امیدوار است که بتواند انتخابات را دومرحله ای کرده و به دور دوم بکشاند.
ائتلاف نوظهور چپگرای «ما باید» نیز با شعارهای محیط زیستی در حال تلاش برای جذب آرای مردم این کشور است.
ووجیچ از سال ۲۰۱۲ که حزبش، قدرت را در این کشور به دست گرفت تاکنون به عنوان نخست وزیر، وزیر دفاع و رئیس جمهوری خدمت کرده است.