شیراز-ایرنا- یک متخصص زنان و زایمان شهرستان جهرم گفت: به مادران باردار، نرمش و ورزش‌های تعادلی بارداری و تغذیه مناسب توصیه می‌ شود، فعالیت‌های بدنی، عضلات مادر را قوی کرده، تعادل عضلانی مادر حفظ می‌شود و در نتیجه درد زایمان کاهش می‌یابد.

دکتر نجمه‌ السادات مصلی‌ نژاد روز شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: در دوران بارداری، افزایش هورمون‌های پروستروژن در بانوان باردار، باعث شلی در عضلات به ویژه عضلات کمر، شکم، لگن و پا می‌شود و موجب می‌گردد خانم‌های باردار در این نواحی درد زیادی را تجربه کنند.

این متخصص زنان و زایمان شهرستان جهرم بیان کرد: همچنین ورزش کردن در بارداری باعث می‌شود که بعد از زایمان نیز تجریه تحلیل عضلات نداشته باشند و بتوانند راحت‌تر به فعالیت‌های عادی خود ادامه دهند.

این پزشک متخصص تصریح کرد: تمام ورزش‌هایی که قبل از بارداری انجام می‌گرفته، مثل یوگا، بدنسازی، پیاده‌روی، حرکات ورزشی و نرمشی در طی بارداری نیز قابل انجام است، تنها ورزش‌هایی که فشار زیادی را به لگن وارد می‌آورد و یا آسیب‌های شکمی ایجاد می‌کند به خانم‌های باردار توصیه نمی‌شود.

مصلی‌نژاد افزود: یکی از عوارض ورزش نکردن در دوران بارداری فشار خون بالا است که بعد از زایمان باعث دیازپاس شکمی و بی‌اختیاری اداری می‌شود.

به گفته وی زنان بارداری که در طول دوران بارداری و قبل از آن ورزش‌های مناسبی انجام داده‌اند، زایمان‌های طبیعی یا سزارین راحت‌تری داشته و همچنین بعد از زایمان نیز، تنش‌های عضلانی و عوارض کمتری را تجربه کرده‌اند.

اصول تغذیه در دوران بارداری

این متخصص زنان و زایمان ادامه داد: اصول تغذیه در بارداری به دلیل دغدغه خانواده‌ها برای سلامت جنین حائز اهمیت است. مادران باردار از همه دسته مواد غذایی به خصوص در سه ماهه اول بارداری به میزان کافی استفاده کنند.

وی بیان کرد: فقط آن دسته مواد غذایی توصیه نمی‌شود که ویتامینA بسیاری دارند،مثل جگر گوسفند که توصیه می‌شود استفاده نکنند.

مصلی‌نژاد تصریح کرد: در سه ماهه اول به مادران توصیه می‌شود  از سبزیجات و انواع میوه، بادام زمینی و خرما که فولیک اسید فروانی دارند و تضمین کننده سلامت مغزی و عصبی جنین است استفاده کنند که باعث می‌شود توان جفت برای طول بارداری را افزایش دهد.

وی افزود: همچنین استفاده از قرص فولیک اسید در طول بارداری باعث می‌شود از خونریزی پشت جفت جلوگیری شود.

مصلی‌نژاد تأکید کرد: در ماه‌های دیگر بارداری تغذیه و مکمل‌های غذایی برای سلامت جسمی بیشتر مادران تأثیر دارد و جفتی که در سه ماهه اول خوب شکل گرفته باشد می‌تواند در ماه‌های بعد، از استخوان و روده مادر تغذیه کافی داشته باشد و روند مناسب رشد را تا پایان زایمان ادامه دهد.

وی بیان کرد: البته سلامت کامل جفت با تغذیه صد درصد تضمین بر این مورد نیست چون سلامت روحی و جسمی مادر و ژنتیک پدر و مادر نیز می‌تواند نقش مؤثری بر سلامت جفت داشته باشد.