بررسی وضعیت شیوع کرونا در کشور با استناد به آمار دانشگاه های علوم پزشکی نشان می دهد که در برخی استان ها شرایط مناسبی حاکم است اما تعدادی از شهرها نیز شمار مبتلایان روند صعودی دارد که البته برآورد نهایی درباره توقف و یا افزایش ابتلا به این ویروس در روزهای آینده مشخص خواهد شد.
آنچه مسلم است اینکه با فروکش کردن تب تند کرونا، دانش آموزان ودانشجویان باید از فردا راهی کلاس درس و مدرسه شوند و خود را برای آموزش های حضوری آماده کنند.
متولیان امور آموزشی نیز پس از اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا مبنی بر از سرگیری آموزش های حضوری، مدارس را برای استقبال از دانش آموزان آماده و اقدام به ضدعفونی و نظافت کلاس های درس کرده اند تا خانواده ها با آسودگی خاطر فرزندان خود را به مدرسه بفرستند.
بنابر دستورالعمل ابلاغی دانشآموزان در کلاس درس از ماسک استفاده خواهند کرد و مدیران مدارس هم فرآیند تهویه هوا را مورد توجه قرار میدهند تا آموزش حضوری با تمام مزیتهایی که دارد، ادامه یابد.
اقامتگاه های آموزش و پرورش و فضاهای آموزشی نیز از امروز دیگر پذیرای مسافران نیستند تا تمامی شرایط برای حضور دانش آموزان در مدارس مهیا شود در این رابطه مدیرکل آموزش و پرورش مازندران اعلام کرد: از ظهر روز ۱۲ فروردین پذیرش مسافران نوروزی در ۱۴۹ مدرسه مازندران که مسوولیت اسکان را برعهده داشتند، به پایان رسیده و مسافرانی که از قبل در کلاسهای درس اسکان یافته بودند تا صبح امروز فرصت داشتند که محل را تخلیه و ترک کنند که براساس گزارش ادارات شهرستانی در زمان حاضر هیچ مسافری در مدارس استان اقامت ندارد.
سعدی پور افزود: در زمان حاضر تمامی کلاسهای درس استان در حال آمادهسازی برای حضور دانش آموزان در مدارس است و تا پایان امروز عملیات ضدعفونی و نظافت کلاسهای درس، محوطه مدارس و سرویس بهداشتی برای حضور محصلان مازندرانی به پایان میرسد.
سرپرست اداره کل آموزش و پرورش شهرستانهای استان تهران نیز گفت: بر اساس دستورالعمل ابلاغی از سوی وزارت آموزش و پرورش، بیش از یک میلیون و ۱۰۰ هزار دانشآموز شهرستانهای استان از روز ۱۴ فروردین به صورت حضوری در مدارس حضور پیدا میکنند.
مسعود بهرامی اظهار داشت: در راستای مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا و با هدف جبران افت تحصیلی ناشی از تعطیلی مدارس در دوران کرونا و پیشگیری از تبعات جبران ناپذیر وضعیت موجود، دستورالعمل حضوری شدن مدارس در زمان باقی مانده سال تحصیلی جاری به ادارات کل آموزش و پرورش استانها و ادارات شهرستانها ابلاغ شده است.
وی افزود: بر اساس این دستورالعمل، حضور تمامی عوامل اجرایی بر اساس برنامه هفتگی در مدارس الزامی است و تمامی فعالیتهای تربیتی و آموزشی مربیان، آموزگاران، دبیران و هنرآموزان در همه مقاطع تحصیلی و تمام دروس به صورت حضوری و با رعایت بهداشت فردی و بهداشت محیط، استفاده مناسب از ماسک و تهویه کلاس های درس انجام میشود.
مدیرکل آموزش و پرورش استان همدان هم گفت که آموزش حضوری دانش آموزان در راستای دستورالعمل وزارت آموزش و پرورش و ستاد ملی کرونا از ۱۴ فروردین مورد ارزیابی و نظارت قرار خواهد گرفت.
محمود نقوی افزود: گروه های نظارتی استان در قالب ۲۳ گروه سه نفره، روزهای ۱۴ و ۱۵ فروردین از مدارس بازدید به عمل خواهند آورد.
در ادامه مروری داریم بر وضعیت کرونایی استان ها در آخرین روز تعطیلات
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک اعلام کرد: شمار شهرستانهای قرمز(خیلی پرخطر) استان مرکزی در رنگبندی کرونا، بر اساس اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به چهار مورد اراک، محلات، فراهان و آشتیان افزایش یافت.
دکتر سید محمد جمالیان افزود: همچنین چهار شهرستان خمین، شازند، تفرش و کمیجان نیز در وضعیت نارنجی(پرخطر) و زرندیه، ساوه، خنداب و دلیجان، وضعیت زرد کرونایی قرار دارند و هیچ کدام از شهرستانها در وضعیت آبی نیستند.
وی بیان کرد: طی چند روز اخیر، میزان مراجعات سرپایی و بستری ناشی از کروناویروس در استان مرکزی، ۱۰۰ درصد افزایش یافته است و با توجه به بازگشایی مدارس و مراکز آموزشی انتظار میرود رعایت شیوهنامههای بهداشتی مدنظر ویژه دانش آموزان و دانشجویان قرار گیرد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی یاسوج هم اعلام کرد: دو شهرستان قرمز، یک شهرستان نارنجی و شش شهرستان در وضعیت زرد کرونایی قرار دارد.
محمد غلام نژاد افزود: تنها شهرستان نارنجی کهگیلویه و بویراحمد نیز لنده است و براساس اطلاعات به دست آمده ومطابق نقشه آماری سامانه اطلاع رسانی وزارت بهداشت شهرستان های قرمز استان شامل کهگیلویه و گچساران هستند.
براساس آخرین آمار هم اکنون ۵۸ بیمار در بیمارستانهای استان کهگیلویه و بویراحمد بستری هستند که ۱۴ نفر مبتلای قطعی و هشت نفر از این بیماران در بخش مراقبتهای ویژه تحت درمان هستند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اهواز نیز گفت: شهرهای اهواز، امیدیه، اندیکا، آبادان، آغاجاری، بهبهان، حمیدیه، رامشیر، رامهرمز ، شوشتر، کارون، گتوند، لالی، مسجدسلیمان، هفتکل، هویزه و هندیجان در وضعیت زرد و شهرهای اندیمشک، ایذه، باغملک، باوی، بندرماهشهر، خرمشهر، دزفول، دشت آزادگان، شادگان و شوش در حالت آبی کرونایی هستند.
دکتر محمدحسین سرمست این را هم اضافه کرد که اکنون بیش از هفت میلیون و ۳۰۰ هزار دُز واکسن کرونا در خوزستان تزریق شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل اعلام کرد: طی شبانهروز گذشته پنج نفر از مبتلایان به کرونا در این استان جان باختند.
دکتر علی محمدیان اردی افزود: ۱۶ بیمار جدید طی شبانهروز گذشته در مراکز درمانی این استان بستری شدند و شمار بیماران بستری همزمان در مراکز درمانی این استان نیز طی شبانهروز گذشته نیز به ۶۵ نفر رسید.
وی یادآورشد: هماکنون شهرستانهای اردبیل، نیر، خلخال و سرعین، نمین، اصلاندوز، گرمی، بیلهسوار و کوثر در وضعیت زرد و شهرستانهای مشگینشهر و پارسآباد نیز در وضعیت آبی شیوع کرونا قرار دارند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: هفت مبتلا به کرونا شبانه روز گذشته در مراکز درمانی بستری شدند و هم اکنون تعداد بستری های استان ۲۶ نفر است.
دکتر جاسم محمدی اظهار داشت: طی ۲۴ ساعت گذشته مورد فوتی کرونا ثبت نشده و مجموع بهبودیافتگان استان نیز ۷۶ هزار و ۷۷۱ نفر است.
وی یادآورشد: شهرستان های سیروان و آبدانان در وضعیت قرمز، دره شهر، بدره و هلیلان و ملکشاهی در وضعیت نارنجی و ایلام، دهلران، مهران، چرداول، ایوان و چوار در وضعیت زرد قرار دارند.
رییس کمیته رسانه و اطلاعرسانی قرارگاه مدیریت کرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: شهرهای کوهسرخ و نیشابور بر اساس اعلام وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در شرایط قرمز کرونایی قرار گرفتند.
دکتر محمد پهلوان افزود: اکنون ۵ شهر استان خراسان رضوی شامل بردسکن، خلیلآباد، فیروزه، قوچان و کاشمر در وضعیت نارنجی و شهرستانهای بینالود، تربتجام و زاوه خراسان رضوی در شرایط آبی قرار دارند وی اضافه کرد: در زمان حاضر ۳۲۸ بیمار مبتلا و یا مشکوک به کرونا در بیمارستانهای خراسان رضوی بستری هستند که ۲۴۵ نفر از این تعداد متعلق به دانشگاه علوم پزشکی مشهد است.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان هم گفت: بهدنبال افزایش دیدوبازدیدها و ورودی مسافران ، تعداد شهرهای قرمز کرونایی در استان افزایش یافته و به ۶ شهر رسیده است.
پژمان عقدک اظهار داشت: تا قبل از ایام نوروز ۳ شهر در استان اصفهان در وضعیت قرمز کرونایی بود اما اکنون نایین، نطنز، شهرضا، سمیرم، فریدونشهر و چادگان در وضعیت قرمز، شهرهای برخوار، تیران و کرون و نجف آباددر وضعیت آبی، اردستان، خوانسار، خوروبیابانک، مبارکه و بوئین میاندشت در وضعیت نارنجی و شهرستانهای اصفهان، خمینیشهر، شاهین شهر و میمه، گلپایگان، لنجان، فلاورجان، فریدن و دهاقان نیز در وضعیت زرد کرونا هستند.
تشریح شرایط کرونایی کشور به روایت آمار وزارت بهداشت
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: در ۲۴ ساعت گذشته ۳۷ نفر دیگر در کشور به دلیل ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۴۰ هزار و ۲۷۷ نفر رسید، ۲۲ استان بدون مرگ یا با یک فوتی کووید- ۱۹ در کشور هم به ثبت رسید.
از دیروز تا امروز ۱۳ فروردین ماه ۱۴۰۱ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، یک هزار و ۸۸۷ بیمار جدید مبتلا به کووید-۱۹ در کشور شناسایی شد که ۳۲۶ نفر از آنها بستری شدند و مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۷ میلیون و ۱۶۶ هزار و ۳۷۱ نفر رسید.
مرگ و میر بیماران کووید۱۹ در استانهای کهگیلویه و بویراحمد، خراسان جنوبی، چهار محال و بختیاری، لرستان، گلستان، قم، کردستان، یزد، ایلام، قزوین، سمنان و زنجان صفر گزارش شده است، همچنین استانهای آذربایجان غربی، سیستان و بلوچستان، خراسان شمالی، مازندران، همدان، گیلان، مرکزی، هرمزگان، بوشهر و تهران، یک مرگ کرونایی داشته اند.
براساس اعلام وزارت بهداشت، تاکنون ۶ میلیون ۸۸۲ هزار و ۳۰ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان ها ترخیص شده اند. یک هزار و ۶۹۷ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستان ها تحت مراقبت قرار دارند.
تا کنون ۴۹ میلیون و ۵۳۸ هزار و ۸۴۵ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
تا کنون ۶۳ میلیون و ۹۳۵ هزار و ۸۲ نفر دُز اول، ۵۶ میلیون و ۹۰۶ هزار و ۱۹۱ نفر دُز دوم و ۲۶ میلیون و ۲۵۲ هزار و ۸ نفر، دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۱۴۷ میلیون و ۹۳ هزار و ۲۸۱ دُز رسید. در شبانه روز گذشته ۲۸ هزار و ۳۸۴ دُز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.
براساس جدیدترین به روز رسانیها، تعداد شهرهای با وضعیت قرمز از ۲۴ به ۳۶ شهر افزایش یافت. همچنین تعداد شهرهای با وضعیت آبی از ۵۰ به ۵۸ شهر رسید. اکنون ۵۹ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۹۵ شهر در وضعیت زرد و ۵۸ شهر در وضعیت آبی قرار دارد.