تهران - ایرنا - بازگشایی مجدد مدارس پس از دو سال تعطیلی ناشی از شیوع ویروس کرونا، بار دیگر شور و نشاط را به شهرستان‌های جنوب‌شرق تهران بازگرداند.

به گزارش ایرنا، با دستورالعمل ستاد ملی کرونا و ابلاغیه وزارت آموزش و پرورش مبنی بر فعالیت حضوری کلیه مدارس، دانش‌آموزان شهرستان‌های ورامین، پیشوا، قرچک و پاکدشت نیز پس از تجربه دوساله فعالیت‌های آموزشی تلفیقی، بار دیگر به مدارس بازگشتند و این امر موجب شد تا شهرها و مناطق روستایی پس از تعطیلات نوروز، رنگ و بوی تازه‌ای به خود گیرد.

تعطیلی مدارس علاوه بر این که موجب شده بود تا فعالیت‌های آموزشی و تربیتی دانش‌آموزان با مشکلات عدیده‌ای مواجه شده و افت تحصیلی و مشکلات رفتاری در آنان مشاهده شود، بسیاری از مشاغل مرتبط به آموزش و پرورش و فعالیت دانش‌آموزان نیز در این ایام تعطیل شده بود.

رانندگان سرویس‌های مدارس، فروشندگان لوازم‌التحریر، بوفه‌های مدارس، فروشندگان خواروبار، خیاطان و تهیه کنندگان لباس فرم دانش‌آموزان و برخی دیگر از مشاغل متأثر از تعطیلی مدارس شدند و بسیاری از آنان مجبور شدند تا حرفه خود را تغییر دهند.

تعطیلی دوساله مدارس و فعالیت معلمان در فضای مجازی و استفاده مداوم از تلفن همراه برای بارگذاری مطالب درسی آن هم در تمامی ساعات شبانه روز بر چهره آنان نیز تأثیر گذاشته است .
تعطیلی ۵۰ درصدی فروشگاه‌های لوازم‌التحریر ورامین

حضور دانش‌آموزان در کلاس‌های مجازی موجب شد تا کسب و کار فروشندگان لوازم‌التحریر حسابی کساد شود تا جایی که رئیس اتاق اصناف ورامین از تعطیلی ۵۰ درصدی فروشگاه‌های لوازم التحریر این شهرستان خبر داد.

سیدعباس میری به خبرنگار ایرنا گفت: شیوع ویروس کرونا، بسیاری از اصناف را با مشکل جدی مواجه کرده است ولی در این بین، فروشندگان لوازم‌التحریر که فعالیتشان وابستگی مستقیم به فعالیت مدارس دارد، ضرر و زیان بسیاری را متحمل شدند.

رئیس اتاق اصناف ورامین افزود: در حال حاضر ۳۶ واحد لوازم‌التحریر در شهرستان ورامین زیر نظر اتحادیه مشغول به کار است که در ایام شیوع کرونا که به تعطیلی مدارس منجر شد، نیمی از این فروشگاه‌ها تعطیل شده‌اند.

میری گفت: همه ساله با نزدیک شدن به سال تحصیلی، فروشگاه‌های لوازم‌التحریر با مراجعه دانش‌آموزان و خانواده‌های آنان روبرو بودند تا لوازم مورد نیاز مدارس را تهیه کنند ولی طی دو سال گذشته، اغلب این افراد با کسادی بازار مواجه شده‌اند چرا که ارائه آموزش در فضای مجازی باعث شده تا کمتر دانش‌آموزی نسبت به خرید دفتر، مداد و سایر لوازم‌التحریر اقدام کند.
اشتیاق خانواده‌ها برای بازگشایی مدارس

طنز تلخی است که اگر پیش از شیوع ویروس کرونا، اولیاء دانش‌آموزان از این که فرزندانشان مدام با تلفن همراه سرگرم هستند گلایه داشتند، در دوران آموزش‌های مجازی، از این که آنان گوشی در دست نمی‌گیرند ناراحت بوده و مدام به آنان تذکر می‌دانند که سری به گوشی خود زده و آن را برای دریافت مطالب جدید بررسی کنند.

امروز با گذشت دو سال از ارائه آموزش‌های مجازی، خانواده‌ها نیز دیگر اشتیاقی به ارائه مطالب به صورت غیرحضوری ندارند و تمایل دارند هرچه زودتر، مدارس باز شده و فرزندان خود را در کلاس‌های حضوری ببینند.

امروز خانواده‌ها بیش از گذشته به ارزش کار و تلاش معلمان در مدارس پی‌برده‌اند و این امر، می‌تواند آینده امیدوارکننده‌تری برای مجموعه آموزش وپرورش به همراه داشته باشد.

آمادگی کلیه مدارس جنوب‌شرق تهران برای پذیرایی از دانش‌آموزان

با ابلاغ دستورالعمل ستاد ملی کرونا به مدارس سراسر کشور، مدارس شهرستان‌های ورامین، پیشوا، قرچک و پاکدشت خود را برای حضور بیش از ۲۱۰ هزار دانش‌آموز آماده کرده‌اند.

در حال حاضر بیش از ۸۲ هزار دانش‌آموز در مدارس پاکدشت، ۶۰ هزار دانش‌آموز در مدارس ورامین، ۲۰ هزار دانش‌آموز در مدارس پیشوا و بیش از ۵۳ هزار دانش‌آموز در شهرستان قرچک مشغول به تحصیل می‌باشند که از امروز بار دیگر به صورت حضوری در مدارس مشغول به تحصیل می‌شوند.
آمادگی ناوگان حمل و نقل عمومی برای خدمت‌رسانی به دانش‌آموزان

مدیرعامل سازمان حمل و نقل بار و مسافر شهرداری ورامین از آمادگی کامل ناوگان حمل و نقل عمومی برای جابجایی دانش‌آموزان خبر داد.

حسن خوانساریان گفت: ناوگان حمل و نقل عمومی شهر ورامین با تمام ظرفیت آماده خدمت رسانی به دانش‌آموزان و اولیاء آنان است. این سازمان آماده است تا با همکاری مستقیم با مدارس، سرویس مورد نیاز ایاب و ذهاب دانش‌آموزان را تا پایان سال تحصیلی تأمین کند.

بر اساس ابلاغیه وزارت آموزش و پرورش، در راستای عمل به مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا و با هدف جبران افت تحصیلی  ناشی از تعطیلی مدارس در دوران کرونا و پیشگیری از تبعات جبران ناپذیر وضعیت موجود، کلاس‌های درس سراسر کشور از روز ۱۴ فروردین به صورت حضوری برگزار می‌شود.

طبق این دستورالعمل، حضور تمامی عوامل اجرایی بر اساس برنامه هفتگی در مدارس الزامی است و تمامی فعالیت‌های تربیتی و آموزشی مربیان، آموزگاران، دبیران و هنرآموزان در همه مقاطع تحصیلی و تمام دروس به صورت حضوری و با رعایت بهداشت فردی و بهداشت محیط، استفاده مناسب از ماسک و تهویه کلاس های درس انجام می‌شود.