به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری پرنسا لاتینا، "برونو رودریگس" وزیر امور خارجه کوبا در پیامی توییتری ضمن تبریک آغاز ماه مبارک رمضان به مسلمانان ساکن کوبا و پیروان اسلام در سراسر جهان، برای آنها صلح و آرامش را آرزو کرد.
خبرگزاری رسمی کوبا نوشت: روزه در ماه رمضان، یکی از پنج رکن دین مبین اسلام است و مومنان به مدت ۳۰ روز، قبل از طلوع آفتاب غذا خورده و در طول روز از خوردن غذا و مایعات خودداری میکنند. مسلمانان در طول روز، آیاتی از کتاب مقدس قرآن میخوانند و بعد از غروب آفتاب افطار میکنند.
نخستین جوامع مسلمانان کوبایی اگر چه از دهه ۱۹۹۰ میلادی، فعالیتهای مذهبی خود را به صورت سازماندهی شده آغاز کردند اما اتحادیه اسلامی در سال ۲۰۰۷ به طور رسمی در کوبا تاسیس شد. بر اساس ماده ۱۵ قانون اساسی کوبا، این کشور آزادی مذهبی را به رسمیت شناخته و به آن احترام میگذارد.
دولت ونزوئلا نیز آغاز ماه مبارک رمضان را تبریک گفت. "فلیکس پلاسنسیا" وزیر امور خارجه ونزوئلا در پیامی در صفحه توییترش برای همه مسلمانان ساکن این کشور آمریکای جنوبی، سلامتی و سعادت را آرزومند شد و این "تاریخهای معنوی" را "تعهد به جهانی بهتر، جایی که عشق به دیگران و صلح پایدار است" دانست.
دولت ونزوئلا همچنین در بیانیهای اعلام کرد: رئیسجمهوری (نیکلاس مادورو)، دولت و ملت ونزوئلا، بهترین آرزوها و رمضانی مبارک برای مسلمانان را ابراز میکنند.
در متن این بیانیه آمده است: مومنان دین اسلام با روحیه برادرانه همبستگی و دعا از صمیم قلب از طریق روزه، صدقه، نماز و خواندن متون مقدس، نزول قرآن بر حضرت محمد را گرامی میدارند.
"رمضان زمان خوداندیشی است که هدف آن، تعمیق رشد معنوی و تجدید حس قدردانی از نعمتهای فراوان خداوند است". دولت ونزوئلا در این پیام تاکید میکند که ماه رمضان "ما را به تقویت جوامع خود، کمک به نیازمندان و خدمترسانی به عنوان نمونه خوبی از شیوه زندگی فرا میخواند".
بر اساس متن این بیانیه، "مردم و دولت بولیواری به امید ماه مبارک رمضان متحد میشوند، ماهی که ارزشهای مشترک و ثروت فرهنگی را که مسلمانان برای ملت (ونزوئلا) به ارمغان میآورند، به یاد میآورد".
بر اساس آخرین سرشماری مرکز تحقیقات پیو در ونزوئلا در مجموع ۱۲۵ هزار و ۲۱۶ مسلمان زندگی میکنند و کاراکاس پایتخت این کشور با جمعیت بیش از ۱۵ هزار مسلمان، بزرگترین جامعه مسلمانان را در خود جای داده است.
ورود اسلام به آمریکای لاتین بسیار دیرینه بوده و از زمان کشف آمریکا توسط اسپانیاییها در قرن پانزدهم، اسلام در این منطقه معرفی شد و مسلمانان در کشورهایی مانند برزیل، آرژانتین، ونزوئلا، کلمبیا و برخی جزایر کارائیب ساکن شدند.