به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری شینهوا، این کارشناس آلمانی به نام «اولتمار ادنهوفر» که مدیر موسسه تحقیقات تاثیر آب و هوایی «پوتسدام» است، تاکید کرد شراکت چین به دلیل پتانسیل گسترده آن در زمینه نوآوری، در حل مشکلات آب و هوایی برای جهان بسیار حائز اهمیت است.
وی افزود اهداف چین برای دستیابی به پیک کربن تا سال ۲۰۳۰ و کربن خنثی تا سال ۲۰۶۰ همسو با برنامه اتحادیه اروپا برای نائل شدن به هدف کربن خنثی تا سال ۲۰۵۰ است.
کارشناس مزبور یادآور شد این واقعیت که آمریکا اهداف مشابهی دارد، به این معناست که سه اقتصاد مهم دنیا در مسیر تغییر قرار دارند.
وی که موسسه اش تعامل فعالانه ای در القای روشن بینی به کارشناسان تصمیم گیر دارد، انتظار دارد که شاهد همکاری نزدیک بین اتحادیه اروپا و چین در زمینه قیمت گذاری کربن باشد.
چین بازار ملی تجارت کربن را در سال ۲۰۲۱ فعال کرد. اتحادیه اروپا نیز شروع به راه اندازی یک بخش جدید تجارت آلایندگی برای بخش های حمل و نقل و ساخت و ساز به عنوان یکی از محرک های اصلی کاهش انتشار گازهای آلاینده در اروپا کرده است.
به گفته ادنهوفر، اتحادیه اروپا و چین باید برای ایجاد حداقل قیمت برای انتشار کربن به منظور ایجاد زمینه فعالیت برابر با هم همکاری کنند.
وی افزود اگرچه انتشارات جهانی با شیوع کووید – ۱۹ شروع به کاهش کرد، اما در حال حاضر به سطح قبل از همه گیری بازگشته است. این بدان معناست همه گیری، ساختار زیربنایی اقتصاد و جامعه ما را تغییر نداده است.
وی گفت یک روند نگران کننده به طور خاص، افزایش بهای گاز طبیعی است که منجر به افزایش مصرف زغال سنگ در بخش نیرو و افزایش انتشار جهانی کربن شده است.
این کارشناس با ارزیابی تجربیات آلمان در زمینه مقابله با تغییرات اقلیمی اضافه کرد که این مساله حائز اهمیت است که در ابتدا بر توسعه فناوری تمرکز داشت. وی در عین حال گفت فناوری به تنهایی نمی تواند باعث کاهش انتشار کربن شود، بلکه انتشار کربن باید به منظور جلوگیری از مصرف زیاد منابع انرژی سنتی همچون زغال سنگ، قیمت گذاری شود.
وی افزود خانوارهای کم درآمد در عین حال باید برای جبران هزینه های فزاینده انرژی سبز و عمومیت بخشیدن به سیاست های اقلیمی، غرامت دریافت کنند.
موسسه ادنهوفر با همتایان چینی خود در موسسه بین دولتی سازمان ملل متحد درمورد تغییرات اقلیمی فعالیت داشته و مجموعه ای از مقالات مشترک را با دانشمندان چینی منتشر کرده است.