به گزارش ایرنا، «لیز تراس» بامداد دوشنبه با صدور بیانیهای افزود: همانطور که نیروهای روسی مجبور به عقبنشینی می شوند، شاهد افزایش شواهدی از اقدامات وحشتناک نیروهای متجاوز در شهرهایی مانند ایرپین و بوچا هستیم.
وی ادامه داد: ما به روسیه اجازه نخواهیم داد که دخالت خود در این جنایات را از طریق اطلاعات غلط بدبینانه سرپوش بگذارد و اطمینان حاصل کنیم که واقعیت اقدامات روسیه آشکار می شود.
وزیر امور خارجه انگلیس با بیان اینکه «بریتانیا به طور کامل از هرگونه تحقیقات توسط دادگاه کیفری بینالمللی به عنوان نهاد اصلی با مأموریت تحقیق و تعقیب جنایات جنگی، حمایت خواهد کرد» مدعی شد: تلاش تحت رهبری بریتانیا برای تسریع و حمایت از تحقیقات دادگاه کیفری بینالمللی در مورد جنایات در اوکراین، بزرگترین اقدام در تاریخ دولت است.
وی اضافه کرد: تا زمانی که مسؤولان جنایات، از جمله فرماندهان نظامی و افراد در رژیم پوتین، با عدالت روبرو نشوند، آرام نخواهیم گرفت.
تراس گفت: در این زمان، بیش از هر زمان دیگری ضروری است که جامعه بینالملل به ارائه کمکهای بشردوستانه و نظامی به اوکراین ادامه دهد و ما تحریمها را تشدید کنیم تا بودجه ماشین جنگی پوتین را در منبع، قطع کنیم.
نخست وزیر انگلیس نیز پیشتر با صدور بیانیهای بر لزوم افزایش تحریمها علیه روسیه و حمایتهای نظامی از اوکراین تاکید کرده بود.
این درحالی است که گزارش ها و تصاویر منتشر شده در رسانه ها، حکایت از کشف دست کم ۲۰ جسد از افراد غیر نظامی در خیابانهای شهر بوچا دارد و نشان می دهد که کشته شدگان در حالات مختلف، برخی در مقابل پیادهرو و برخی سوار بر دو چرخه گلوله خورده و در کف خیابان رها شده اند.
نیروهای روسیه در روزهای اخیر مشغول عقب نشینی از چندین شهر حومه کییف بوده اند و ارتش اوکراین هم اعلام کرده که بوچا را آزاد کرده است.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه روز ۲۱ فوریه گذشته (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۵ اسفند نیز عملیاتی نظامی که آن را "عملیات ویژه" خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو- کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد. درگیری ها در اوکراین و واکنش ها به اقدام روسیه همچنان ادامه دارد.