کرمانشاه - ایرنا - عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی ایران گفت: دولت سیزدهم به اقشار پایین دست نگاه ویژه ای دارد و به دنبال این است که به مردم کمتر فشار وارد شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا؛ «کیوان کاشفی» روز دوشنبه در جلسه با فعالان اقتصادی استان در سرسرای اتاق بازرگانی کرمانشاه، با بیان اینکه اقتصاد، ادبیات و اولویت های خاص خود را دارد و تابع تصمیمات و نظرات مقام معظم رهبری است، افزود: ما هم باید از تمام ظرفیت ها برای رونق و بهبود فضای کسب و کار استان بهره ببریم.

رئیس اتاق بازرگانی کرمانشاه در ادامه با اشاره به اینکه در سال جدید توجه بیشتری به کسب و کارهای دانش‌بنیان خواهد شد، گفت: متاسفانه ظرفیت بالایی در حوزه دانش‌بنیان نسبت به استانهای دیگر نداریم و در این زمینه باید بیش از گذشته کار کنیم و اتاق برای تجاری‌سازی محصولات و مشاوره آمادگی کامل دارد.

کاشفی بر بهبود فضای کسب و کار استان و معیشت مردم تاکید کرد و افزود: فعالان اقتصادی در سال جدید (تولید، دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین) باید با وحدت و همگرایی شاخص‌های معیشتی را بهبود ببخشند و با توسعه کسب و کارها و اشتغال‌زایی ، حس امیدواری را در استان بیشتر کنند.

عضو اتاق بازرگانی ایران تزریق روحیه امید و نشاط در جامعه را مهم ارزیابی کرد و گفت: وضعیت بقیه استان‌ها هم در برخی از شاخص ها خیلی بهتر از ما نیست اما متاسفانه در استان کرمانشاه برخی از آمارها را در فضای مجازی بزرگ‌نمایی می‌کنند و این در حالی است که استان کرمانشاه که به تازگی در بین هفت استان با کمترین میزان تورم قرار گرفت کسی در مورد آن حرفی نمی‌زند.

وی همچنین بر استفاده از ظرفیت شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی برای رونق و بهبود فضای کسب و کار استان تاکید کرد.

کاشفی در بخش دیگری از صحیت های خود یکی از بزرگترین مشکلات و چالش های فعالان اقتصادی را افزایش دستمزد کارگران عنوان کرد و اظهار داشت: در سال‌های گذشته فاصله‌ای بین حقوق کارگران و کارمندان ایجاد شده بود اما در سال جدید نرخ ۵۷ درصد افزایش تصویب شده که تا ۱۰۰ درصد هم می رسد در صورتیکه دستمزد کارگران باید به صورت توافقی با کارفرما تعیین شود.

عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی ایران در ادامه تصریح کرد: دولت این تصمیم را بدون مشورت با فعالان بخش خصوصی اتخاذ کرده و این افزایش نرخ دستمزد هزینه های کارفرما را افزایش داده و پیش بینی می‌شود باعث تعدیل نیرو، بیکاری و افزایش تورم پنج تا هفت درصدی در این بخش خواهد شد.

کاشفی همچنین افزود : در حالی که فساد بزرگی حول ارز ۴۲۰۰ در کشور شکل گرفته بود اما حذف این ارز تبعاتی به همراه دارد و به عنوان نمونه پیش بینی می‌شود قیمت مرغ را کیلویی ۸۰ هزار تومان و گوشت قرمز را تا ۳۰۰ هزار تومان هم افزایش دهد.

رییس اتاق بازرگانی کرمانشاه قیمت ارز را هم یکی دیگر از دغدغه های فعالان بخش خصوصی عنوان کرد و افزود: قیمت ارز بیشتر تابع مذاکرات است بطوریکه اگر برجام به نتیجه برسد می‌توانیم با آزادسازی منابعی که داریم بازار ارز را کنترل کنیم و اگر برجام به نتیجه نرسد هم پیش بینی میشود قیمت ارز تا ۴۰ هزار تومان هم افزایش یابد.

کاشفی با اشاره به اینکه ۲۵ درصد از غلات جهان از ۲ کشور روسیه و اوکراین تامین می‌شود، گفت: این جنگ خطر قاچاق آرد به کشورهای همسایه را هم بیشتر کرده لذا ما هم باید با افزایش این جلسات و همچنین در گفت و گو با مسئولان این مسایل و مشکلات را مطرح کنیم تا بتوانیم پیش بینی درستی از آینده داشته و برای آنها برنامه ریزی کنیم.

در بخشی از این جلسه هم فعالان اقتصادی استان کرمانشاه هم نظرات خود را پیرامون موضوعات مختلف بیان کردند؛ وحدت و همگرایی فعالان بخش خصوصی، اتخاذ تصمیمات درست و کارشناسی شده مسئولان، حمایت از سرمایه‌گذار و تسهیل امور مربوطه، تهیه زنجیره ارزش برای محصولات کشاورزی، توجه ویژه به تامین دارو برای بیماران خصوصا بیماران خاص، توجه ویژه به استان کرمانشاه در محرومیت زدایی و ایجاد طرح های اشتغال‌زایی و توجه بیشتر به شرکت های دانش بنیان و تجاری سازی محصولات آنها بخشی از مطالب فعالان بخش خصوصی بود که در این جلسه مطرح شد.