به گزارش ایرنا ، تعهد مازندران در سامانه رصد اشتغال برای سال مالی ۱۴۰۰ ایجاد ۳۵ هزار و ۸۴۷ شغل بود.
سال مالی از اول تیر ماه شروع می شود و تا ۳۱ خرداد سال بعد ادامه می یابد.
مدیرکل تعاون ، کار و رفاه اجتماعی مازندران روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار با تشریح تازه ترین داده های سامانه رصد اشتغال ،توضیح داد : میزان تعهد اشتغال مازندران در سال مالی جاری ۳۵ هزار و ۸۴۷ شغل بود که بین دستگاه های اجرایی تقسیم کردیم و سهم هر دستگاهی مشخص بود که باید تا پایان خرداد ماه به تعهداتشان عمل کنند.
علی باقری با اظهار این که داده های جدید سامانه رصد اشتغال تا پایان روز ۲۹ اسفند سال ۱۴۰۰ را شامل می شود ، افزود : طبق این داده ها دستگاه های اجرایی استان تا این زمان ۳۶ هزار و ۶۶۵ شغل ایجاد کردند که ۸۱۸ شغل بیشتر از تعهدات استان است ولی به این معنا نیست که همه دستگاه ها به وظایفشان در این زمینه بدرستی عمل کرده اند.
وی لازمه ایجاد اشتغال را شناسایی ظرفیتها و استفاده بهینه از امکانات موجود دانست و از دستگاههای اجرایی خواست تا فرصت باقی مانده تا پایان سال مالی جاری نسبت به ایجاد اشتغالی که متعهد شدند ، اقدام کنند.
برترینها و بدترینها
باقری عملکرد بعضی از دستگاههای اجرایی مازندران در عمل به تعهداتشان برای ایجاد اشتغال را درخشان توصیف کرد و گفت : مثلا کمیته امداد امام خمینی (ره) مازندران نه تنها به ۱۰۰ درصد تعهدش در این زمینه عمل کرد بلکه ۱۳ درصد هم پیش رفت یا سازمان صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی هر کدامشان به ۹۳ درصد از تعهداتشان برای ایجاد اشتغال عمل کردند در حالی که هنوز سه ماه دیگر تا پایان سال مالی باقی مانده است.
جدول داده های سامانه رصد اشتغال نشان می دهد که کمیته امداد امام خمینی (ره) مازندران ایجاد چهار هزار و ۲۴۸ شغل را برای سال مالی ۱۴۰۰ تعهد کرد ولی تا پایان روز ۲۲ اسفند برای چهار هزار و ۸۰۳ نفر شغل ایجاد نمود.
طبق این جدول ، بیشترین آمار اشتغال آفرینی بدون توجه به تعهدات مربوط به سازمان صنت، معدن و تجارت با ۲۰ هزار و ۵۹۵ شغل بوده است. این سازمان برای ایجاد ۲۲ هزار و ۶۵ شغل تا پایان سال مالی یعنی اول تیر ماه امسال تعهد دارد.
تعهد جهاد کشاورزی مازندران در سامانه رصد اشتغال هم ایجاد چهار هزار و ۱۰۰ شغل است که تا پایان اسفند توانست سه هزار و ۸۰۳ شغل معادل ۹۳ درصد از تعهداتش ایجاد کند.
بهزیستی با ایجاد ۲ هزار و ۲۹۸ ، میراث فرهنگی و گردشگری با یکهزار و ۴۳۰ و دانشگاه علوم پزشکی مازندران هم با یکهزار و ۱۱۲ شغل از جمله دستگاه های اجرایی هستند که توانستند به صورت چهار رقمی ایجاد شغل کنند ، اگر چه میزان تحقق تعهدات بهزیستی در ایجاد شغل ۷۹ درصد و میراث فرهنگی هم ۵۷ درصد بوده است.
جدول سامانه رصد اشتغال نشان می دهد که از ۵۶ دستگاه اجرایی مازندران ۳۱ دستگاه تا پایان اسفند ماه موفق به درج عملکردشان در این سامانه شده اند اگر چه عملکرد برخی دستگاه ها تنها ایجاد یک شغل بوده است ولی عملکرد ۲۵ دستگاه اجرایی در این سامانه صفر اعلام شده است .
البته دستگاه هایی مانند صندوق کارآفرینی امید، اداره کل شیلات، آموزش فنی و حرفه ای ، بندر امیرآباد، دفتر امور روستایی استانداری ، سازمان نظام مهندسی و کشاورزی و منابع طبیعی، فرهنگ و ارشاد اسلامی و اداره کل بنادر و دریانوردی از جمله دستگاههایی هستند که توانستند تا پایان اسفند ماه میزان اشتغالشان را سه رقمی کنند ، ولی همچنان عملکرد ۱۷ دستگاه یک رقمی است که در میان آنها نام آب منطقه ای با ثبت ایجاد یک شغل در سامانه رصد به چشم می خورد .
وضعیت شهرستانها
جدول داده های سامانه رصد اشتغال همچنین نشانگر وضعیت شهرستان های مازندران است که به اعتقاد مدیرکل تعاون ، کار و رفاه اجتماعی مازندران درخشان ترین عملکرد را در این زمینه شهرستان محمودآباد داشته که ۲۵ درصد بیشتر از تعهداتش عمل کرده است.
باقی گفت که از بین ۲۲ شهرستان مازندران، محمودآباد به لحاظ درصد اشتغال ایجاد شده با ۱۲۵ درصد جایگاه نخست را در سطح استان را به خود اختصاص داده است و پس از آن آمل با ۱۱۹، سوادکوه با ۱۱۶، نوشهر و سیمرغ با ۱۱۳ و نکا وتنکابن با ۱۱۲ درصد در جایگاه بعدی قرار دارند.
گذشته از میران تحقق تعهدات ، جدول سامانه رصد اشتغال نشان می دهد که ساری با پنج هزار و ۷۲۱ شغل بیشترین تعداد شغل را در میان شهرستان های مازندران ایجاد کرده است و پس از آن هم آمل با چهار هزار و ۳۹۸ شغل و بابل با چهار هزار و ۱۲۳ شغل قرار دارد.
میزان اشتغال ایجاد شده در قائمشهر به عنوان چهارمین شهرستان بزرگ مازندران هم ۲ هزار و ۷۹۱ مورد بود که نشانگر تحقق ۹۵ درصدی تعهدات این شهرستان است.
کمترین میزان اشتغال ایجاد شده نیز با ۳۱۸ شغل برابر با ۷۵ درصد تعهدات در کلاردشت به ثبت رسیده است و پس از آن فریدونکنار با ۵۵۳، میاندرود با ۶۲۶ و جویبار با ۹۱۷ شغل در جایگاه بعدی هستند.