اصفهان-ایرنا-معاون توسعه، مدیریت و منابع انسانی استانداری اصفهان گفت: چند مرحله برای مقابله با فقر مطلق در جامعه وجود دارد که شناسایی افراد نیازمند، یکی از مهمترین و ضروری‌ترین اقدامات در این زمینه محسوب می‌شود.

به گزارش ایرنا، مصطفی خضری، روز دوشنبه در جلسه کارگروه رفع فقر مطلق در استانداری اصفهان افزود: یکی دیگر از موارد، شیوه‌نامه مقابله با فقر مطلق در زمینه کنترل و روش‌های احراز شرایط خانوارهای هدف است که بخشی از آن به سامانه و بانک اطلاعاتی سپرده شده است که در اختیار ما نیست و بخشی از آن هم باید بصورت میدانی انجام شود که باید در این زمینه تصمیم‌گیری لازم صورت بگیرد.

وی با بیان‌اینکه ظرفیت خوبی برای شناسایی افراد نیازمند توسط بسیج، گروه‌های جهادی، مساجد، خیریه ها و سمن‌ها وجود دارد، اظهار داشت: پس از شناسایی و کنترل افراد، باید برای مقابله با فقر مطلق کوشید که این اقدام هم دارای سه مرحله اسکان، معیشت و توانمندسازی است.

معاون توسعه، مدیریت و منابع انسانی استانداری اصفهان اظهار داشت: باید اجرای یک برنامه عملیاتی لازم به این سرفصل‌ها برسیم و نقش هر دستگاه را مشخص کنیم تا بتوانیم کار مطلوبی را در زمینه مقابله با فقر مطلق در جامعه انجام دهیم.

وی اضافه کرد: هدف جلسه امروز، ایجاد هم‌افزایی و رفع ابهامات احتمالی در اجرای شیوه‌نامه مقابله با فقر مطلق است که باید بصورت استانی با همفکری مسوولان به جمع‌بندی لازم برسیم تا بتوانیم بسرعت در زمینه شناسایی و اجرای مفاد دستورالعمل مزبور اقدام کنیم.

خضری خاطرنشان کرد: بر اساس دستور رییس جمهوری برای رفع فقر مطلق در جامعه، روز گذشته جلسه‌ای بصورت ویدئو کنفرانس با حضور وزیر کشور و وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی و مسوولان مرتبط برگزار و دستورالعملی نیز در این پیوند ابلاغ شد.

وی بیان کرد: برای عملیاتی کردن این کار و تدوین مدل اجرایی آن، مقرر شد امروز جلسه‌ای با حضور مسوولان استان اصفهان برگزار شود تا ملاحظات این دستورالعمل و برنامه‌ریزی اجرایی برای تحقق آن مرور شود.

معاون توسعه، مدیریت و منابع انسانی استانداری اصفهان گفت: با توجه به دستور فوری رییس جمهوری باید به هر تعداد افراد نیازمند در حوزه مسوولیت خود کمک کنیم و نباید معطل دستورالعمل باشیم.

وی افزود: باید با همفکری و جمع بندی در استان به نتیجه لازم برسیم و هرگونه ایراد احتمالی را نیز به تهران منعکس کنیم تا بتوانیم در حوزه استان خود موثر باشیم.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) استان اصفهان نیز در این جلسه گفت: بناست دستگاه‌های مرتبط در یک اقدام جهادی و در یک زمان محدود نسبت به شناسایی افراد فاقد سرپناه، پوشش و خوراک که از کمترین امکانات مورد نیاز نیز برخوردار نیستند، اقدام کنند و برای رفع نیازهای فوری آنها، اقدامات ضربتی انجام دهند.

کریم زارع افزود: بر اساس برآوردها بین ۵۰۰ هزار تا یک میلیون نفر در کشور افرادی وجود دارند که در تامین نیازهای اولیه خود اعم از خوراک، پوشاک و سرپناه با مشکل مواجه هستند.

وی ادامه داد: سامانه‌ای توسط وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی در حال راه‌اندازی است تا دستگاه‌های حمایتی و خیریه‌هایی که با اقشار نیازمند سروکار دارند، در قالب این سامانه افراد نیازمند جامعه را شناسایی کنند.

زارع اظهار داشت: پس از شناسایی اولیه بناست نیازهای فوری این افراد در قالب سه سرفصل سرپناه، خوراک و پوشاک و در قالب اعتبار ویژه‌ای که با دستور رییس جمهوری به سازمان برنامه و بودجه تخصیص داده خواهد شد، رفع شود.

وی خاطرنشان کرد: افرادی که قابلیت توانمندسازی دارند توسط دستگاه‌های مرتبط از جمله بهزیستی و کمیته امداد و سایر دستگاه‌ها در فرایند کاری خود قرار خواهند گرفت و افرادی که باید در قدم اول نیازهای فوری آنها رفع شود نیز حداکثر تا سه ماه، این کمک ها را دریافت خواهند کرد.

به گزارش ایرنا، دستورالعمل مقابله با فقر مطلق با توجه به اهمیت رسیدگی به وضعیت معیشتی افراد نیازمند بدون کمترین مایحتاج ضروری از جمله خوراک، پوشاک و سرپناه ابلاغ شده که مهمترین هدف آن شناسایی نیازمندان و رفع فقر مطلق(به استثنای خانوارهای تحت حمایت کمیته امداد و بهزیستی) است.

افراد و خانوارهای دارای فقر مطلق، گروه هدف این دستورالعمل محسوب می‌شوند و وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی باید سامانه‌ای را برای ثبت نام  افراد و خانوارهای شناسایی شده توسط مردم، سمن ها و نهادهای مردمی و کمیته امداد و بهزیستی ایجاد کند.