مشهد- ایرنا- معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: موردی از ابتلا به سرخک در بین جمعیت ایرانی و بومی زیر پوشش این دانشگاه در استان خراسان رضوی از ابتدای سال گذشته تاکنون مشاهده نشده است.

دکتر سید جواد حسینی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: تنها ۲ مورد ابتلا به سرخک برای پارسال در مشهد و در بین ۲ کودک تبعه افغانستان  ثبت شده است.

وی ادامه داد: پس از مشاهده این ۲ مورد مثبت سرخک، تمام کودکان و افراد در ارتباط با این کودکان، تحت بررسی قرار گرفت و در صورت نیاز واکسینه شدند که  خوشبختانه آزمایش‌های همه انها از نظر ابتلا به سرخک منفی بود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد علت ابتلا به سرخک در کشورهای همجوار بویژه افغانستان را عدم پوشش دهی مناسب واکسیناسیون عنوان کرد و گفت: سطح پوشش واکسیناسیون بیماریهای مختلف مانند سرخک در کشورهای مجاور و همسایه  چندان مساعد نیست، که در کشورمان پوشش واکسیناسیون بیماریهای فراگیر و قابل قبول است.

وی ادامه داد: اکنون پوشش واکسیناسیون بیماری سرخک در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد ۹۶ درصد و رضایت بخش است، 

حسینی گفت: در دوران کرونا هیچ توقفی در واکسیناسیون کودکان در مقابل بیماریهای واگیردار صورت نگرفته است که برای انجام امور واکسیناسیون پایگاههای بهداشتی  "پاک" و عاری از کرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد پیش‌بینی شده است.

وی با  اشاره به باور نادرست برخی از مادران در زمینه عدم دریافت واکسن به خاطر ترس از ابتلا به کرونا بیان کرد: سرخک یک بیماری ویروسی است که با علائمی مانند تب و راش پوستی خود را نشان می دهد و ربطی به کرونا ندارد و توصیه می کنیم مادران در اولین فرصت برای انجام واکسیناسیون فرزندانشان به مراکز سفید یا  پایگاههای بهداشتی  "پاک" مراجعه کنند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: همچنین برای پیشگیری از شیوع بیماری سرخک در مبادی ورودی کشور بویژه ورودی افغانستان که ابتلاء به بیماری سرخک در این کشور شایع است، واکسن این بیماری برای افراد ۹ ماه تا ۴۰ سال که به ایران وارد شده، تزریق می‌شوند.

حسینی با بیان اینکه دوره نهفتگی بیماری سرخک دو هفته است، افزود: بیماری سرخک به طور معمول با تب بالا شروع می شود و بی‌حالی و بی‌اشتهایی،  ایجاد دانه‌های قرمز در صورت و گردن، علایم تنفسی و سرفه، آب ریزش بینی و ایجاد مخاط چشمی از دیگر علایم این بیماری به شمار می رود.

وی ادامه داد: واکسیناسیون سرخک با نام  ام.ام. آر شامل سه واکسن سرخک، سرخجه و اوریون است که در سن ۱۲ و ۱۸ ماهگی به کودک تزریق می‌شود.

۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری خراسان رضوی زیر پوشش خدمات بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد هستند و بقیه این جمعیت توسط دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد و تربت حیدریه و دانشکده های علوم پزشکی تربت جام و نیشابور خدمات رسانی می شود.