تهران - ایرنا - مدیر کل فرودگاه بین المللی صنعا اعلام کرد که تا ۲ روز آینده اولین پرواز بین این فرودگاه و قاهره برقرار شود.

به گزارش ایرنا، «خالد الشایف» امروز (دوشنبه) در گفت و گو با شبکه المسیره یمن اظهار داشت:برای پذیرش این پروازها با هیچ سختی و مشکلی مواجه نیستیم و آماده ارائه خدمات ناوبری مختلف به هواپیماها و مسافران هستیم. 

مدیرکل فرودگاه بین المللی صنعا با اشاره به اینکه قرار است در هفته ۲ پرواز بین المللی از این فرودگاه انجام شود، گفت: این دو پرواز در طول هفته کمتر از ۱۰ درصد از نیاز مردم یمن را برآورده می‌کند اما ما آن را آغازی برای بازگشایی کامل فرودگاه می‌دانیم. 

پیشتر « مازن غانم » مدیرکل حمل ونقل هوایی سازمان هواپیمایی یمن در دی سال ۱۳۹۷ در گفت و گو با ایرنا گفته بود که تعطیلی فرودگاه صنعا به یک فاجعه انسانی بی سابقه منجر شده است.

وی افزود: فرودگاه بین المللی صنعا به خاطر اینکه به ۱۱ استان و حدود ۸۰ درصد مردم یمن خدمات رسانی می کند، شریان حیاتی شهروندان یمنی به شمار می رود.

مدیر کل حمل و نقل هوایی سازمان هواپیمایی یمن اضافه کرد: این فرودگاه روزانه به ۶ هزار نفر خدمات ارائه می کند و دروازه اصلی ورود محموله های دارویی و تجهیزات پزشکی به ویژه برای بیماری های حادی مانند سرطان، دیابت، قلب، تالاسمی و کلیه است که فقط از طریق هوایی منتقل می شود.

غانم تصریح کرد: تعطیلی فرودگاه صنعا به جان باختن شمار زیادی از شهروندان به خاطر محروم شدن از سفرهای درمانی و یا تاخیر در رسیدن دارو و تجهیزات منجر شد.

سخنگوی سازمان هواپیمایی یمن افزود: تاکنون ۳۰ هزار بیمار یمنی به خاطر اینکه نتواستند برای درمان به خارج از کشور بروند جان خود را از دست داده اند و بر اساس آمارها، ۱۰۰هزار نفر نیز به خاطر کمبود دارو و تجهیزات پزشکی جان باخته اند.

غانم گفت: جان ۸۷۸ هزار و ۵۷۰ بیمار به خاطر کمبود دارو و تجهیزات پزشکی که فقط از طریق هوایی وارد می شد در خطر است که از این تعداد حدود ۲۰۰ هزار بیمار نیازمند سفر فوری به خارج از کشور برای درمان هستند.

وی گفته بود: در صورتی که اجازه فعالیت به فرودگاه صنعا داده نشود روزانه ۱۵ تا ۲۵ بیمار جان خود را از دست می دهند.

دومین نفتکش توقیف شده وارد الحدیده شد 

معاون موسسه بنادر دریای سرخ وابسته به دولت نجات ملی یمن از ورود دومین نفتکش که پیش از این توسط نیروهای ائتلاف توقیف شده بود به بندر الحدیده خبر داد.  

«یحیی شرف الدین» در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت: نفتکش سزار با ۳۲ هزار و ۳۰۰ تُن بنزین در ساعت پنج بامداد امروز (دوشنبه) وارد بندر الحدیده و تخلیه آن آغاز شد.  

دیروز (یکشنبه) نیز یک نفتکش حامل مازوت که پیش از این توسط نیروهای ائتلاف توقیف شده بود، وارد بندر الحدیده شد.  

پیشتر «عصام المتوکل»  سخنگوی شرکت نفت یمن در سوم فروردین امسال از توقیف چهار نفتکش یمنی  (سه کشتی حامل بنزین و یک کشتی حامل فرآوردهای نفتی)  توسط نیروهای متجاوز ائتلاف خبر داده بود.  

عربستان سعودی از ششم فروردین ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی و با کمک و چراغ سبز آمریکا، حملات گسترده‌ای را علیه یمن -فقیرترین کشور عربی- آغاز کرد تا به بهانه بازگرداندن عبدربه منصور هادی رئیس جمهور مستعفی و فراری این کشور به قدرت، به اهداف و زیادی خواهی‌های سیاسی خود جامه عمل بپوشاند.  

هانس گراندبرگ نماینده ویژه سازمان ملل در امور یمن روز جمعه به وقت محلی در بیانیه‌ای اعلام کرد می‌خواهم اعلام کنم که طرف‌های درگیر به پیشنهاد سازمان ملل برای یک آتش بس دو ماهه که از دوم آوریل (۱۳ فروردین) در ساعت ۱۹ اجرایی می‌شود، پاسخ مثبت دادند.  

در این بیانیه آمده است: طرفین پذیرفتند که تمامی عملیات نظامی هوایی، زمینی و دریایی در داخل یمن و فراتر از مرزهای آن را متوقف کنند. آن‌ها همچنین برای ورود کشتی‌های سوخت به بنادر حدیده و انجام پروازهای تجاری در داخل و خارج از فرودگاه صنعا به مقصدهای از پیش تعیین شده در منطقه موافقت کردند.  

پیشتر نهادهای وابسته به سازمان ملل متحد از جمله بهداشت جهانی و یونیسف بارها هشدار دادند که بر اثر ادامه حملات متجاوزان به یمن، مردم این کشور با قحطی و بروز یک فاجعه انسانی که در قرن گذشته بی‌سابقه است، روبه رو هستند.