به گزارش ایرنا، کادر فنی و فدراسیون وزنهبرداری روز گذشته (دوشنبه) فهرست ۲۲ ورزشکار را برای حضور در اردوهای آمادگی اعلام کرد و مدعیان باید نهم اردیبهشتماه در کمپ تیمهای ملی خود را به کادر فنی معرفی کنند تا اردوهای آمادهسازی زیر نظر محمدحسین برخواه سرمربی تیم ملی وزنهبرداری مردان برگزار شود. برخواه برای این اردو همه مدعیان و پدیدههای لیگ برتر وزنهبرداری را به تیم ملی فراخوانده است. پس از ۶ هفته از اردوی تیم ملی، رکوردگیری در دستور کار قرار خواهد گرفت تا فهرست نهایی تیم برای بازیهای همبستگی کشورهای اسلامی و بازیهای آسیایی ۲۰۲۲ هانگژو بسته شود.
کادر فنی برای این اردو هم از مدعیان سرشناسی مانند علی هاشمی، سهراب مرادی، کیانوش رستمی و علی داودی دعوت به عمل آورده و هم پدیدههای لیگ برتر در فصل جاری را به اردو فراخوانده است. حضور مهدی کرمی و پیمان جان در این اردو نشان از آن دارد که برخواه به درستی رقابتهای وزنهبرداری لیگ برتر را رصد کرده است. همچنین سرمربی تیم ملی برخلاف دورههای گذشته، از برخی اختلافات چشم پوشی کرده و حافظ قشقایی را نیز به اردوی تیم ملی فراخوانده است. قشقایی که سال ۱۳۹۸ بعد از حدود ۴۰ سال نخستین مدال دسته سبک وزن جهانی ایران را کسب کرده بود به دلایلی از اردوهای تیم ملی کنار گذاشته شد.
آخرین مرحله از اردوی تیم ملی وزنهبرداری شهریورماه سال ۱۴۰۰ برگزار شد و شماری از ملیپوشان نامدار به دلایل مختلف از حضور در اردو سرباز زدند. برخی از این ملیپوشان مانند علی داودی با اجازه کادر فنی به استراحت پرداختند و برخی دیگر مانند سهراب مرادی و کیانوش رستمی نتوانستند دلخوری خود را از فدراسیون پنهان و عملا عطای مسابقات جهانی ۲۰۲۱ ازبکستان را به لقایش بخشیدند.
مدعیانی که در شهریور ماه گذشته به بهانههای مختلف اردو را تحریم کردند، اکنون از سوی فدراسیون و کادر فنی به اردو فراخوانده شدند تا عصای دست کاروان اعزامی ایران به بازیهای کشورهای اسلامی در قونیه ترکیه (مرداد ۱۴۰۱) و بازیهای آسیایی ۲۰۲۲ هانگژو باشند.
فدراسیون با قرار دادن نام تمامی مدعیان در لیست تیم ملی عملا با یک تیر چند نشان را هدف قرار داد. نخست اینکه کادر فنی با انتشار لیست مدعویین از دلخورییهای گذشته چشمپوشی کرده و با انداختن توپ در زمین قهرمانان بزرگ این رشته به وعده خود در زمینه باز بودن در فدراسیون بر روی تمام ورزشکاران عمل کرده است.
همچنین کادر فنی با انتشار لیست اعضای تیم ملی این پیام را به تمام طرفداران و علاقمندان این رشته ارسال کرد که در طنابکشی برخی مدعیان و مجموعه فدراسیون، نرمش از سوی این نهاد ورزشی صورت خواهد گرفت و آنکه باید به قوانین و دستورالعملها پایبند باشد قهرمانان است؛ قهرمانانی که افتخارآفرینی آنان بر کسی پوشیده نیست بلکه نخبگانی هستند که در مسابقات جهانی و بازی های المپیک پرچم ایران را در حضور بزرگان به اهتزاز درآوردند.
در بین ورزشکاران سرشناس تیم ملی بدون شک علی داودی جوان اول وزنهبرداری نخستین فردی خواهد بود که راهی اردو خواهد شد، زیرا وی بعد از کسب مدال نقره المپیک با اجازه کادر فنی به استراحت پرداخت و در گفت وگو با ایرنا نیز اعلام کرد که هدف اصلی خود را کسب مدال طلای بازی های آسیایی تعیین کرده است. علی هاشمی دیگر المپینی است که در اردو گذشته غایب بود. هاشمی از جمله مدعیانی به شمار میرود که در سالهای آخر وزنهبرداری است و با وجود ظهور بزرگانی در دسته ۱۰۹ کیلوگرم احتمال خداحافظی وی از زندگی قهرمانی وجود دارد.
کیا قدمی و علی میری جایی در لیست برخواه ندارند و حافظ قشقایی نیز بارها اعلام کرده که سرباز تیم ملی است و در هر زمان و مکان برای رقابت در سطح آسیا و جهان آمادگی دارد. اما کلاف سردرگم لیست برخواه حضور کیانوش رستمی و سهراب مرادی است؛ ورزشکارانی که با قهرمانی در المپیک ریو و مسابقات جهانی همواره نامی بزرگ و انکار ناشدنی در این رشته به شمار میروند. احتمال حضور رستمی در اردو به نسبت تمام وزنهبرداران دیگر کمتر است زیرا کیانوش رستمی از سال ۲۰۱۵ تمرینات را به صورت انفرادی برگزار میکند و با این روش نیز توانسته مدال طلای المپیک را به آلبوم افتخارات خود اضافه کند.
سهراب مرادی دیگر نخبه شناخته شده ایران در رشته وزنهبرداری است که بی تردید هنوز از اتفاقات گزینشی المپیک و داستان حذف وی از لیست اعزامی دلخور است. مرادی شهریور ماه گذشته به دعوت برخواه نه گفت و مسابقات جهانی را نیز از دست داد اما اکنون شرایط متفاوت شده و وی نیز از جمله ورزشکارانی است که میتواند در بازیهای آسیایی برای کاروان اعزامی ایران موثر باشد.
اولتیماتوم فدراسیون وزنهبرداری به مدعیان برای حضور مستمر در اردو و خط خوردن غایبین در حالی است که شرایط انتخاب ورزشکاران برای مسابقات جهانی وزنهبرداری با بازیهای آسیایی کاملا متفاوت است. برای بازیهای آسیایی که مدال آن تاثیر زیادی در جایگاه کاروان ایران دارد کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش با همکاری فدراسیونها برنامه منسجمی خواهند داشت. در این برنامه ممکن است کمیته ملی المپیک و وزارت با واسطه تعاملاتی سازندهای بین ورزشکاران و فدراسیون به صورت موقت ایجاد کنند.
البته تمام این احتمالات و ادامه اختلافات ممکن است تا چند روز دیگر پایان پذیرد زیرا شکایت سجاد انوشیروانی یکی از نامزدهای ریاست فدراسیون از نحوه برگزاری انتخابات ریاست فدراسیون، موجب ابطال آن شده و رای بدوی حکم به سود نایب قهرمان جهان است. اگر رای تجدیدنظر که زمان زیادی به پایان مهلت آن باقی نمانده تایید کننده رای بدوی باشد بدون شک شاهد تغییرات گستردهای در بخش مدیریتی و فنی فدراسیون خواهیم بود و آن زمان است که منتقدان شرایط کنونی به راحتی امور فدراسیون را در دست خواهند گرفت.