اصفهان - ایرنا - مسوول بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت اصفهان گفت: با توجه به کمتر شدن حجم مراجعه مردم برای تزریق واکسن کرونا، از ابتدای فروردین جاری ۲ مرکز تجمیعی واکسیناسیون در کلانشهر اصفهان فعال باقی مانده است.

رضا فدایی روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه در زمان حاضر در کلانشهر اصفهان مراکز تجمیعی پل شهرستان و گلستان شهدا در ۲ نوبت صبح و عصر فعال است، اظهار داشت: در زمان حاضر کمبودی از نظر واکسن نداریم و  حدود ۱۰ نوع واکسن ایرانی و خارجی در مراکز تجمیعی موجود است و مردم می توانند برای تکمیل واکسیناسیون خود به آنها مراجعه کنند.

فدایی با اشاره به اینکه در زمان حاضر شیفت شبانه واکسیناسیون نداریم، تصریح کرد: در مراکز بهداشت و جامع سلامت نیز واکسن کرونا از نوع سینوفارم موجود است و به مراجعه کنندگان تزریق می شود اما برای دریافت سایر انواع واکسن کرونا باید به مراکز تجمیعی مراجعه شود.

مسوول بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت اصفهان درباره بازگشایی مدارس نیز توضیح داد: حدود ۸۰ درصد از دانش آموزان مقطع دبیرستان واکسن کرونا را دریافت کردند اما در رده های سنی پایین تر تاکنون حدود ۱۰ درصد آنها واکسن تزریق کرده اند بنابراین با توجه به حضوری شدن کلاس های درس از خانواده ها می خواهیم که هرچه زودتر برای واکسیناسیون فرزندان خود اقدام کنند.

وی با بیان اینکه کرونا به شکل یکی از بیماری های تنفسی موجود در جامعه در کنار سرماخوردگی و آنفلوآنزا در آمده است که با آن زندگی خواهیم کرد، تاکید کرد: اگر بخواهیم همچنان فعالیت های مختلف مانند آموزشی را تعطیل نگه داریم تا روزی که این بیماری بطور کامل از بین برود، چنین اتفاقی نخواهد افتاد.

فدایی با اشاره به اینکه حضوری شدن کلاس های درس باید دیر یا زود اتفاق می افتاد و گریزناپذیر است، تصریح کرد: بدلایلی مانند واکسیناسیون و ضعیف شدن تدریجی ویروس کرونا، شرایط برای حضور در محیط های آموزشی فراهم شده است.

وی درباره اینکه در ۲ هفته اخیر شهرستان های قرمز استان اصفهان افزایش یافت، توضیح داد: همه گیری بیماری کووید-۱۹ همچنان تغییر رنگ و اُفت و خیزهایی خواهد داشت اما با توجه به واکسیناسیون اکثر جمعیت کشور، تلاطم های این بیماری مانند پنج موج اول نخواهد بود.

وی همچنین درباره روزه داری و واکسیناسیون گفت: واکسن، جنبه تغذیه ندارد و تزریق آن بر اساس آنچه که از سوی مراجع دینی اعلام شده است خللی در روزه داری ایجاد نمی کند.

فدایی از مردم خواست تا هرچه زودتر برای تکمیل واکسیناسیون خود بویژه نوبت سوم و برای گروه های سنی پایین تر از ۱۲ سال به مراکز تجمیعی یا بهداشت مراجعه کنند.

سال گذشته در مجموع حدود ۴۰ مرکز تجمیعی واکسیناسیون در استان اصفهان فعال بود که از میان آن نزدیک به ۱۰ مرکز در کلانشهر اصفهان وجود داشت.

بر اساس آخرین آمار دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، پوشش واکسیناسیون نوبت اول کل جمعیت استان حدود ۸۶ درصد، نوبت دوم حدود ۷۷ درصد و نوبت سوم حدود ۳۷ درصد است.

پوشش واکسیناسیون نوبت اول کل جمعیت ۱۲ تا ۱۸ سال استان اصفهان، حدود ۸۳ درصد و نوبت دوم حدود ۷۱ درصد و نوبت اول کل جمعیت ۹ تا ۱۱ سال حدود ۱۲ درصد و کل جمعیت پنج تا هشت سال حدود پنج درصد است.

استان اصفهان بیش از پنج میلیون و ۳۰۰ هزار نفر جمعیت در ۲۸ شهرستان دارد.

کلانشهر اصفهان حدود ۲ میلیون نفر جمعیت دارد.