دکتر عبدالله کشاورز روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: برای راه اندازی این مرکز ۴۰ میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است.
وی اضافه کرد: آندوسونوگرافی دستگاه پیشرفته ای از ترکیب آندوسکوپی و سونوگرافی است که عمدتاً برای تشخیص و درمان بیماری های دستگاه گوارش، کبد و لوزالمعده به کار می رود و از آنجایی که در حین آندوسونوگرافی این وسیله از داخل بدن به احشای درونی دستگاه گوارش می نگرد، حساسیت بالایی برای تشخیص بیماری ها را دارد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی،خدمات بهداشتی و درمانی قزوین تصریح کرد: آندوسونوگرافی سیستمی برای تشخیص ضایعات مجاری صفراوی و کیسه صفرا از جمله سنگ های صفراوی، انگل های صفراوی و تومورهای صفراوی کیسه صفرا و لوزالمعده کاربرد داشته و نقش جایگزین یا تکمیلی برای روش های تصویر برداری مانند ام آرآی صفراوی وپانکراس و سی تی اسکن دارد.
وی اضافه کرد: در بیماری های لوزالمعده، مانند التهاب های حاد و مزمن لورالمعده و توده های کیستک یا توپر پانکراس آندوسونوگرافی حساس ترین وسیله تشخیص است و برای نمونه برداری از این توده ها و کیست ها و گاه تخلیه کیست ها از آن استفاده می شود.
کشاورز بیان کرد: آندوسونوگرافی در مری، معده، دوازدهه و رکتوم، و همچنین برای مرحله بندی تومورهای این نواحی به منظور تعیین روش درمانی مناسب است.