فرحناز رافع روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: با توجه به ظرفیت استان اصفهان و همچنین مشارکت اتاق بازرگانی اصفهان در قالب مسوولیت پذیری اجتماعی و در راستای آیین نامه ماده ۱۵ قانون حمایت از هنرمندان و استادکاران و بند یک و دو و سه این آیین نامه باید جشنواره فرش فاخر را برگزار کنیم.
وی ادامه داد: اعضای ستاد اجرایی و شورای سیاستگذاری این جشنواره مشخص شده است و منابع مالی و مقدار مشارکت هر ۲ سازمان مشخص شد و امیدواریم با مشارکت اتاق بازرگانی و همچنین سازمان صمت اصفهان و انجمن صادرکنندگان و اتحادیه تولیدکنندگان و اتحادیه تعاونی روستایی و دانشکده هنر و همچنین استانداری و سایر دست اندرکاران بتوانیم این جشنواره را به بهترین شکل برگزار کنیم و فرش دستباف ایران را به جهان معرفی کنیم.
رییس مرکز ملی فرش ایران با بیان اینکه زمان برگزاری این جشنوره هنمز مشخص نشده است ، اظهار داشت: هدف از برگزاری جشنواره فرش فاخر، معرفی برند های قابل معرفی است که از شاخصهای یک فرش اصیل و هنری برخوردارند و ایجاد برند برای فرش ها و تولیدکنندگان ناشناخته است تا در بازار سازی و ایجاد و ظرفیت توسعه بازار در کشور قدمهای مثبتی را برداریم.
وی اضافه کرد: حمایت از تولیدکنندگان سراسر کشور که کارهای باکیفیتی را در زمینه فرش دستباف ارائه میکنند و حمایت از دانش آموختههای این رشته و صنایع وابسته از جمله طراحان و مرمت کاران از دیگر اهداف برگزاری این جشنواره است.
رافع خاطرنشان کرد: امسال با عنوان سال 'تولید؛ دانش بنیان، اشتغال آفرین' نامگذاری شده است در حوزه تولید با فرشهای فاخر در تلاشیم که تولید این گونه فرشها را بیشتر کنیم و از طرفی ایجاد اشتغال در اقصی نقاط کشور داشته باشیم و اشتغال پایدار در روستاها ایجاد کنیم و از مهاجرت روستاییان جلوگیری شود.
وی بیان کرد: تمرکز ویژه ای بر ارائه آموزش فرش دستباف و ترویج این هنر صنعت و در آخر زنجیره فرش و صادرات و فروش و تجارت آن داریم و از توان و ایده جوانها در زمینه کسب و کار الکترونیکی (دیجیتال مارکتینگ) و بازارسازیهای جهانی استفاده خواهیم کرد تا با خلاقیت و نوآوری در حوزههای مختلف در زنجیره ارزش فرش در جشنواره فرش فاخر بهره ببریم و به برند سازی بیشتر فرش و توجه تولیدکنندگان به بازارهای جهانی و نیازسنجی از بازارهای جهانی را داشته باشیم.
رییس مرکز ملی فرش ایران گفت: باید بر روی ذائقه جهانی کار کنیم تا بتوانیم بازار فرش دستباف را توسعه دهیم.
وی افزود: استان اصفهان از فرشهای بسیار فاخری برخوردار است و هنرمندان بسیار بزرگی را در خود جای داده است و پایتخت فرهنگی کشور ما محسوب میشود و این استان در حوزه گردشگری، صنایع دستی و فرش دستباف بسیار خاص است و فرشهای فاخری در این استان وجود دارد که امیدواریم بتوانیم با کمک مجموعه استان با خلاقیت و نوآوری، توسعه بازار فرش دستباف توسط این جشنواره محقق شود.
۲۷۰ هزار بافنده فعال فرش دستباف در استان وجود دارد و تاکنون بالغ بر ۴۰ هزار و ۳۶۱ مجوز مشاغل خانگی صادر شده است.
تاکنون بالغ بر ۲۵ هزار و ۲۵۲ نفر از بافندگان فرش دستباف بیمه شدهاند.