به گزارش ایرنا، محمد رضا جان نثاری ظهر سه شنبه درنشست کار گروه اجتماعی، فرهنگی، سلامت زنان و خانواده استان اصفهان با اشاره به بحث جمعیت، اظهار داشت: متاسفانه بر موضوع کنترل جمعیت بسیار افراطی عمل شده و درست تبیین نشده است زیرا مردم تصوری از پیر شدن جمعیت و معضلات اجتماعی ناشی از آن و بلایی که در آینده کشور را گرفتار می کند، ندارند.
وی با اشاره به اینکه اگر اهمیت موضوع جمعیت درک شود قطعا اهمیت آن از فرونشست زمین برای ما مهمتر خواهد بود، افزود: شورای عالی افزایش جمعیت و کارگروه فرهنگی باید به این مساله بیشتر پرداخته و موضوع لاینحل را بررسی کند.
معاون سیاسی امنیتی استانداری اصفهان تصریح کرد: اجرای قانون اراده محکم می خواهد و در موضوع جمعیت نیز مساله پیر شدن جمعیت و رشد نیافتن جمعیت که بزرگترین بلا در کشور است نیاز به اراده قوی دارد.
وی گفت: اجرای این کار نیاز به یک ساختار جدید ندارد بلکه احتیاج به یک قرارگاه و جدیت دارد که ذیل کارگروه فرهنگی اجتماعی تشکیل شود.
جان نثاری افزود: شاکله و کلیات کار افزایش جمعیت باید قدرتمند باشد و موضوع این قرارگاه، "قرارگاه تاکتیکی خاص جمعیت؛ کنترل و رشد با محوریت ترویج فرزندآوری و مقابله رفع موانع و هر گونه عاملی که مانع رشد جمعیت می شود"، نام گذاری شود.
انس با حیوانات جایگزین فرزندآوری شده است
مهدی مهدویان فر مدیر کل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری اصفهان با اشاره به اینکه در حوزه جمعیت و فرزندآوری ما با نظرات دوگانه ای در عرصه جمعیت جوان مواجه بوده ایم، گفت: تبیین دوگانه مشکلات اقتصادی از یک سو و کیفیت بیشتر زندگی بهتر موجب شده است که ازدواج به تاخیر و حتی منتفی شود.
وی با اشاره به قانون افزایش جمعیت،افزود: تسهیلات اعطایی با تدابیر قانون و تولد فرزند سوم به بالا و چند قلوها،قانون حمایت از مادران شاغل،حمایت از مادران دانشجو و طلبه وتسهیلات اعطایی با تدابیر قانونی در بخش مسکن، مشوق های اقتصادی،خدمات اجتماعی،گروه های مردمی آیتم های هستند که در دستور کار قرار گرفته است.
مدیر کل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری اصفهان در ادامه به جمعیت ۱۱ میلیونی مجرد ها و ۳ میلیون نفری سن تجرد قطعی در کشور اشاره کرد و افزود: متاسفانه ازدواج در سنین بالا، ازدواج سفید و انس با حیوانات و جایگزین کردن آن با فرزند پدیده های مرسوم اجتماعی شده است.
وی با اشاره به قانون ستاد ملی افزایش جمعیت در سال گذشته، بیان داشت: این قانون در استان ها فرق دارد و ترکیب ملی استانی در قانون صامت است و در حال حاضر کار گروه راهبردی جمعیت از سال ۹۴ تا کنون به این موضوع می پردازد.
مهدویان فر گفت: تا زمانی که این موضوع تعیین تکلیف نشود فقط در قالب کار گروه ها توان اجرایی دارد.
وی در پایان اضافه کرد: رسانه ها و دستگاه های اجرایی باید به میزان کافی در گروه های هدف فعال باشند و اغنا عمومی در جهت فررندآوری در استان اصفهان داشته باشند.
شاخص جمعیت اصفهان از میانگین کشوری کمتر است
مهرداد زینلیان معاون فنی مرکز بهداشت اصفهان در این نشست با اشاره به اینکه بیشترین رشد افزایش جمعیت در سیستان و بلوچستان و گیلان کمترین رشد جمعیت را دارد، افزود: استان اصفهان از لحاظ شاخص جمعیتی روند کاهشی و از میانگین کشوری پایین تر است.
وی افزود: وضعیت باروری در اصفهان وضعیت مناسبی ندارد و این در حالی است که اگر نرخ رشد جمعیت به ۲.۱ برسد جایگزین کردن آن مشکل است.
معاون فنی مرکز بهداشت اصفهان تصریح کرد: ۲۱ مانع جمعیت در کشور شناسایی شده و در این زمینه تسهیلات لازم با شرح وظایف دستگاه های اجرایی به صورت دسته بندی شده جمع بندی شده است.
مرضیه استکی مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری اصفهان نیز تهدید شغلی بانوان در محیط کاری و اداری و از دست دادن شغل به واسطه فرزندآوری و هزینه های سرسام آور ناباروری را از عمده ترین مشکلات بانوان برای افزایش فرزند عنوان کرد.