لیندا توماس گرینفیلد سفیر و نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل متحد روز سه شنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت درباره وقایع بوچا گفت: روسیه نباید در نهادی که هدف آن ترویج احترام به حقوق بشر است، دارای مقام و اختیارات باشد.
وی ادامه داد: با توجه به شواهد فزاینده روسیه نباید در شورای حقوق بشر سازمان ملل باقی بماند. ادامه عضویت مسکو خطرناک است.
گرینفیلد گفت که مانند رییس جمهوری اوکراین معتقد است در این لحظه قدرت های جهانی باید مسئولیت پذیری و حمایت خود را نشان دهند و در مقابل تهدید خطرناک و بدون تحریک روسیه علیه اوکراین و جهان بایستند.
سفیر آمریکا که به تازگی از سفر به مولداوی و رومانی بازگشته است، به شورای امنیت گفت: من با چشمان خود بحران پناهجویان ناشی از جنگ بی رحمانه روسیه را دیدم.
رسانههای غربی ۱۴ فروردین ماه ۱۴۰۱ با انتشار تصاویری از شهر بوچا در نزدیکی کییف مدعی شدند نیروهای روسیه حین خروج از اطراف پایتخت اوکراین غیرنظامیان را هدف گلوله قرار داده اند.
کاخ کرملین روز دوشنبه اعلام کرد که قاطعانه اتهام دست داشتن در کشتار غیرنظامیان شهر بوچا در اوکراین را رد می کند.
به گزارش اسپوتنیک، (دولت) «کی یف» و رسانه های اوکراینی تصاویر ویدیویی را از شهر بوچا در شمال اوکراین نشان داده اند که در آن اجساد کشته شدگان دیده می شود. کی یف روسیه را دراین رابطه مقصر دانسته درحالی که مسکو این اتهامات را به شدت محکوم و تقبیح می کند و به این موضوع اشاره دارد که نیروهای روسی چند روز قبل از این شهر عقب نشسته اند.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه روز ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۵ اسفند نیز عملیاتی نظامی که آن را "عملیات ویژه" خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو- کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد. درگیری ها در اوکراین و واکنش ها به اقدام روسیه همچنان ادامه دارد.