به گزارش ایرنا، مجتبی ورمقانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: با همکاری شهروندان کردستانی طرح تشدید نظارت بر مراکز عرضه فرآورده های خام دامی نوروز ۱۴۰۱ با موفقیت انجام شد.
وی افزود: طرح تشدید کنترل و نظارت بهداشتی بر مراکز تولید، نگهداری و عرضه فرآورده های خام دامی ویژه نوروز ۱۴۰۱ و ماه مبارک رمضان از ۱۴ اسفند ۱۴۰۰ در سراسر استان آغاز شده است.
مدیرکل دامپزشکی کردستان گفت: در این مدت ۱۴ هزار و ۷۵۳ مورد بازدید از مراکزی همچون مرغ فروشیها، قصابیها، کبابی و جگرکیها، اماکن تهیه غذای آماده، رستوران ها و فروشگاه های زنجیره ای انجام گرفت.
ورمقانی اضافه کرد: در این مدت ۳۵۱ مورد غیر بهداشتی در مراکز عرضه شناسایی و ۴۴ مورد نمونهبرداری انجام گرفت.
مدیرکل دامپزشکی کردستان افزود: برای ۶۸ مرکز که اقدام به عرضه و نگهداری فرآورده های غیر قابل مصرف و تاریخ مصرف گذشته کرده بودند، پرونده ارجاع به مراجع قضایی تشکیل شد و پس از دستور مقام قضایی، هفت هزار و ۸۷۹ کیلو گرم از مجموع فرآورده های ضبط شده به طریق بهداشتی معدوم سازی و مابقی پس از کسب حکم قضات امحا خواهد شد.
وی ادامه داد: بازرسان دامپزشکی مقیم در کشتارگاه های طیور، بازرسان بهداشتی ستادی و همچنین بازرسان بهداشتی شبکه های دامپزشکی شهرستان ها به صورت سرزده و تمام وقت عملیات کشتار را در یک ماه اخیر با دقت و حساسیت ویژه مورد ارزیابی قرار دادند.
ورمقانی گفت: در این مدت کشتار هفت هزار و ۱۱۵ راس گوسفند و بز، سه هزار و ۸۲۳ راس گاو و گوساله و ۲ میلیون و ۸۰۱ هزار و ۹۴ قطعه طیور به شکل بهداشتی و با تایید و نظارت دامپزشکی در کشتارگاه ها کشتار شد و از سوی ناظران بهداشتی دامپزشکی مستقر در کشتارگاه های دام و طیور تحت نظارت بهداشتی قرار گرفت.
مدیرکل دامپزشکی کردستان تاکید کرد: در این نظارتها از ورود ۱۵ هزار و ۳۸۸ کیلوگرم گوشت قرمز و ضمائم غیر قابل مصرف و همچنین ۵۲ هزار و ۷۹۴ کیلوگرم گوشت مرغ و آلایشات عفونی و غیر قابل مصرف به بازار مصرف جلوگیری شد.
ورمقانی گفت: برای اجرای این طرح، ۹۲ نفر از کارشناسان و بازرسان استان در قالب ۶۱ اکیپ ساماندهی شده و هر روز ۵۸ نفر از بازرسان در قالب ۳۲ اکیپ، وظیفه نظارت بر مراکز یاد شده را در سطح استان بر عهده دارند و سایر پرسنل نیز به صورت آماده باش هستند تا در صورت نیاز در خدمت بهداشت عمومی و سلامت مردم استان باشند.
وی تاکید کرد: با توجه به اینکه طرح تشدید نظارت تا پایان ماه مبارک ادامه دارد، شهروندان موارد مشکوک را از طریق تماس با سامانه پیغام گیر شبانه روزی ۱۵۱۲ اداره کل دامپزشکی استان اطلاع رسانی کنند.
هم اکنون حدود ۵۶ هزار واحد صنفی دارای پروانه کسب در استان کردستان وجود دارد که از این تعداد ۲۹ هزار واحد در مرکز استان مستقر هستند، حدود سه درصد از این واحدهای صنفی فروشگاه های بزرگ و زنجیره ای محسوب میشوند.