به گزارش ایرنا، کارو پیرظهیری یکی از جوانان هنرمند و خوش فکر سنندجی است که ۱۰ سال است وارد حرفه بازیگری تئاتر شده و از سال ۱۳۹۵ هم فعالیت خود را در حوزه کارگردانی تئاتر آغاز کرده است.
پیرظهیری هنوز هم تحت نظر گروه تیک تاک از گروههای برجسته و فعال تئاتر استان فعالیت دارد و علاوه بر عشق و علاقه و انگیزه خود رشد و پیشرفتش را نتیجه آموزشها و راهنماییهای افشین خدری مدیر این گروه میداند.
او کارگردانی چندین اثر را در کارنامه فعالیتش به ثبت رسانده است و یکی از برجستهترین آثارش سه گانهای است که حول محور بیمارستان اعصاب و روان و بیمارانی که اختلالات روانی دارند؛ بوده و عناوین این اثر سهگانه شامل «ایزوله»، « ما اتفاقی هستیم که افتادیم» و « دیالوگهای ناتمام» است.
نمایشهای ایزوله و ما اتفاقی هستیم که افتادیم در سالهای ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ به نمایش درآمدند و فروردین امسال هم آخرین نمایش از سهگانه بیمارستان روانی یعنی دیالوگهای ناتمام به اجرا درمیآید.
تئاتر قوی فکر و ذهن تماشاگر را درگیر موضوع می کند
کارو پیرظهیری طراح و کارگردان نمایش دیالوگهای ناتمام در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه علاقمند به کار با رده سنی نوجوانان است، اظهار داشت: نمایش دیالوگ های ناتمام از تیمی ۱۰ نفره تشکیل شده است که هشت نفر آنها نوجوان هستند.
وی با اشاره به اینکه حدود ۳ ماه برای اجرای این نمایش تمرین کردند، افزود: با توجه به مولفههایی که آثار اقتباسی دارند نمایش دیالوگهای ناتمام اثری اقتباسی محسوب نمی شود بلکه بیشتر گردآوری از مجموعه دیالوگهای چندین نمایشنامه است.
طراح و کارگردان نمایش دیالوگهای ناتمام اضافه کرد: این نمایش داستان شاعری پرتقالی است که دچار توهم و چندگانگی شخصیتی شده و پرش افکار دارد و نمی تواند دیالوگهای خود را تمام کند و در صحبت هایش بدون پایان دادن مبحثی به مبحث دیگری می پردازد.
پیرظهیری یادآور شد: برای انجام نمایش سهگانه مربوط به بیماران اعصاب و روان با روانکاوان و روانشناسان و همچنین تعدادی از بیماران طی این چند سال ارتباط داشتم تا بتوانم بخوبی پیام نمایش را به مخاطبان برسانم.
وی اظهار داشت: معتقدم تماشاگر وقتی از تماشاخانه تئاتر خارج می شود باید ذهنش درگیر موضوع نمایش باشد و به آنچه در نمایش اتفاق افتاد فکر کند و در این صورت است که می توان گفت نمایش موفق عمل کرده است.
طراح و کارگردان نمایش دیالوگهای ناتمام یادآور شد: هر یک از نمایشهای سهگانه بیمارستان اعصاب و روان دارای موضوعی مجزا است و اگر مخاطبی ۲ نمایش را در سال های گذشته ندیده باشد هم می تواند آخرین نمایش این سه گانه را تماشاکند و پی به موضوع آن ببرد.
پیرظهیری با اشاره به اینکه بعد از اجرای نمایش دیالوگهای ناتمام دیگر به موضوع بیماران روانی نخواهد پرداخت و وارد حیطه موضوعات دیگر خواهد شد، افزود: همیشه بازخورد مخاطبان و تماشاگران را از نمایش هایم دنبال میکنم و نظر منتقدان و تماشاگران برایم بسیار حائز اهمیت است و در آثار بعدی خود تلاش می کنم به نکات عنوان شده فکر کنم و به آنها بپردازم.
توسعه تئاتر مستلزم حمایت مسوولان است
این هنرمند کردستانی خواستار حمایت و توجه بیشتر به تئاتر شد و گفت: در این گروه نمایشی ۱۰ نفر از جوانان مشغول به فعالیت هنری هستند و بجای اینکه وقت خود را در بوستان ها و جاهای دیگر صرف کنند به تمرین تئاتر می پردازند و در راستای رشد این هنر ارزشمند تلاش می کنند.
پیرظهیری یادآور شد: یکی از اعتراف های ناخوشایند در زندگیم این است که اگر ۱۰ سال پیش بجای ورود به حوزه فعالیت های نمایشی وارد شغل دیگری هم چون مکانیک خودرو می شدم اکنون از وضعیت مالی بهتری برخوردار بودم.
وی اضافه کرد : بعد از سال ها کار در حوزه تئاتر چون از این هنر حمایتی نمی شود من و دیگر هنرمندان این عرصه توانایی خرید کتاب هایی برای به روز کردن دانش و اطلاعاتمان نداریم و این مسئله بسیار دردآور است.
این هنرمند کردستانی افزود: وقتی حمایتی از تئاتر نمی شود افرادی که تازه وارد این عرصه می شوند چون انگیزه ای برای ادامه کار ندارند از آن خارج می شوند و این اتفاق ضربه سختی به حوزه هنرهای نمایشی در استان وارد می کند چراکه هر هنری برای رشد و تعالی نیاز به نیروهای جوان و تازه نفس و باانگیزه دارد.
نمایش دیالوگ های ناتمام از ۱۷ تا ۲۸ فروردین سال جاری ساعت ۱۸ در پلاتو تماشا واقع در مجتمع فرهنگی هنری فجر سنندج به اجرا در می آید و علاقمندان قبل از شروع نمایش در محل برگزاری آن می توانند با تهیه بلیط به تماشای آن بپردازند.