مرتضی ادیبزاده در گفتگو با خبرنگار میراث فرهنگی ایرنا اظهار داشت: پس از بازگشت ۵۱ قطعه آجر لعابدار بوکان از کشور سوئیس، این دومین پرونده در ماه های اخیر بود که با هماهنگی اداره کل موزهها و همکاری و پیگیری دستگاه دیپلماسی به کشور برگشت داده شدند.
مدیر کل موزه های وزارت میراث فرهنگی درباره نمایشگاه اشیا تاریخی استردادی از فرانسه توضیح داد: ۲۹ شیء استردادی شامل ظرف سفالی لولهدار متعلق به دوره آهن اول، پیکرکهای سفالی دوره عیلام میانه، ظرفی از جنس قیر طبیعی دوره عیلام میانه، پیکرک سفالی دوره اسلامی، دوات سفالی لعابدار دوره سلجوقی، بشقاب سفالی دوره اشکانی است. قدیمیترین شیء، یک قطعه سفال دوره عصر مفرغ است که حدود پنج هزار سال قدمت دارد.
وی خاطرنشان کرد: این اشیاء در خلال جنگ جهانی دوم توسط یکی از افسران نظامی کنسولگری فرانسه، از ایران خارج شده بودند که با تلاش های رایزن فرهنگی ایران در پاریس تحویل سفارت شده و به ایران بازگشتند.
ادیبزاده گفت: در ادارهکل موزهها یک بخش تخصصی برای پیگیری پروندههای استردادی داریم که موضوع قاچاق اموال فرهنگیتاریخی را پیگیری میکند. همچنین با پلیس اینترپل و رایزنهای فرهنگی سفارتخانهها هماهنگی میکنیم و امیدواریم بتوانیم پروندههایی که باز هستند را به نتیجه برسانیم.
سرپرست اداره کل موزهها خاطرنشان کرد: بخشی از این آثار استردادی پس از نمایش در موزه ملی ایران، در همین موزه و تعدادی نیز به موزه رضاعباسی منتقل میَشود.
به گزارش ایرنا ، نمایشگاه اشیای استردادی از کشور فرانسه ظهر روز چهارشنبه - ۱۷ فروردینماه ۱۴۰۱ - با حضور سعید اوحدی معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و مدیرکل همکاریهای فرهنگی و امور ایرانیان خارج از کشور در موزه ملی ایران طی آیینی افتتاح شد.
نمایشگاه اشیای استردادی از کشور فرانسه تا پایان فروردین ماه در موزه ملی ایران میزبان علاقهمندان است.