به گزارش ایرنا از "سی ان ان"، یلن پنجشنبه شب در جلسه استماع به قانونگذاران آمریکایی گفت: مسئله مسدود کردن صادرات نفت از روسیه این است که بسیاری از کشورها، به ویژه در اروپا، به آن نفت وابستگی زیادی دارند و اگر صادرات نفت روسیه را ممنوع کنیم، احتمالاً شاهد افزایش سرسامآور قیمتها در آمریکا و سایر نقاط جهان خواهیم بود.
وزیر خزانه داری آمریکا تصریح کرد از آنجایی که تقاضا برای نفت به طور کلی ثابت است، محدودیتهای بیش از حد در عرضه این محصول میتواند "تأثیر بسیار بزرگ بر قیمت" داشته باشد.
وی تاکید کرد: در طراحی تحریمها، ما میخواهیم حداکثر رنج ممکن را بر روسیه تحمیل کنیم و از سوی دیگر مراقب باشیم که سختی بیرویه بر آمریکاییها و شرکایمان تحمیل نشود.
به گزارش ایرنا، قیمت نفت در معاملات آتی این محصول روز سه شنبه بار دیگر همزمان با طرح آمریکا و اروپا برای اعمال تحریم جدید علیه روسیه به دلیل اتهامات نیروهای این کشور در اوکراین افزایش یافت.
خبرگزاری رویترز نوشت: افزایش بهای نفت، به نگرانیها درباره اختلال در عرضه این محصول را همزمان با مسکوت ماندن مذاکرات هستهای ایران دامن زده است.
این گزارش افزود بهای نفت خام برنت در معاملات آتی با افزایش ۱.۲۰ دلاری یا ۱.۱درصدی به ۱۰۸.۷۳ دلار در هر بشکه رسید. این درحالیست که قیمت نفت وست تگزاس اینترمدیت با افزایش ۱.۲۵ دلاری یا ۱.۲ درصدی روی قیمت ۱۰۴.۵۳دلار در هر بشکه متوقف شد.
پس از حمله روسیه به اوکراین در ۲۴ فوریه، آمریکا و متحدانش صنعت انرژی روسیه را تحریم کردند؛ اقدامی که عرضه این محصول را در بازارهای انرژی جهان محدود کرد.
روسیه بزرگترین صادرکننده نفت خام و تولیدات نفتی است و بازارهای جهان با بحران عرضه مواجه است.
هزینه سوخت هواپیماهای جت در آمریکا به ویژه در ساحل شرقی افزایش یافته است. این منطقه عمدتا برای دسترسی به محصولات تصفیه شده تا حد زیادی به محمولههای خط لوله تگزاس به نیوجرسی و واردات از اروپا وابسته است.
تحریم نفت و گاز روسیه پس از جنگ در اوکراین، گرچه هنوز از به گفته مقامات کشورهای اروپایی روی میز قرار دارد، اما وابستگی قاره سبز و هزینه سنگین راههای کشورهای جایگزین برای تامین انرژی، به موضوعی چالش برانگیز تبدیل شده و در اتحادیه اروپا با مخالفان جدی روبه رو است.
هزینههای مواد سوختی بسیار گران شده و پیش بینیها با تداوم جنگ در اوکراین و تشدید تحریمها بالاتر خواهد رفت. از این رو برخی کشورها معتقدند با تحریم نفت و گاز روسیه برای گرم کردن خانهها در زمستان آینده با مشکل جدی روبه رو میشوند و این امر میتواند فشار مردم و مخالفان دولتهای اروپا را افزایش داده و این پروژه را با شکست روبه رو سازد.
از سوی دیگر مخالفان تحریم معتقدند تامین انرژی مورد نیاز و قطع یا کاهش وابستگی به مسکو و یافتن راهها و کشورهای جدید برای جایگزین کردن نفت و گاز مسکو، هزینههای زیادی تحمیل خواهد کرد که با توجه به شرایط و مشکلات اقتصادی ناشی از همه گیری کرونا که بسیاری از کشورها دچار آسیبهای جدی شدهاند، برنامهها و سیاستهای دولتها را برای خروج از بحرانها و عادی شدن وضع اقتصادی را زیر سوال خواهد برد و با موانع جدی روبه رو خواهد ساخت.