«فرزاد مخلص الائمه» روز پنجشنبه در نشست کمیسیون برنامهریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان مرکزی در اراک افزود: این خودروها علاوه بر اینکه در موضوع قاچاق کالا فعالیت دارند، امنیت مردم را به خطر انداخته و رانندگی آنها موجب تصادفات مرگبار در جادهها شده است.
وی بیان کرد: نیاز است برخورد با این خودروها بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد.
استاندار مرکزی ادامه داد: نشستهایی با استانداران مسیر تردد خودروهای شوتی در حال برگزاری است که امید است نتایج خوبی حاصل شود و با یک وحدت رویه بتوان این مشکل را حل کرد.
مخلص الائمه اظهار تاکید کرد: نیاز است نشستهای کمیسیون برنامهریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز و کارگروههای وابسته به کمیسیون در سال جدید به موقع برگزار شود.
وی تصریح کرد: تعیین تکلیف پروندههای تعزیراتی و کالاهای موجود در انبارها بویژه کالاهایی که زود فاسد میشوند، باید در دستور کار دستگاههای متولی قرار گیرد.
استاندار مرکزی اضافه کرد: همکاری و هماهنگی اعضای جامع کمیسیون با دبیرخانه امری ضروری است و تا پایان فروردینماه باید هرآنچه نواقص مالی و ساختاری وجود دارد مکاتبه و منعکس شود تا مشخص شود که نواقص در کجا است.
مخلص الائمه عنوان کرد: باید در سال جدید از ظرفیت دانشگاهی برای شناسایی راهکارهای علمی در پدیده مبارزه و پیشگیری با قاچاق کالا و ارز، استفاده شود.
وی نسبت به ثبت انبارها در سامانه تاکید کرد و گفت: سامانه جامع انبارها یکی از زیرمجموعههای سامانه جامع پیشگیری از قاچاق کالا و ارز است و کالاهایی که در انبارهایی که در این سامانه ثبت نشده باشند، نگهداری شوند کالای قاچاق محسوب میشوند.
مخلص الائمه ادامه داد: نیاز است پلیس فتا مقابله با فروش کالاهای قاچاق در بستر شبکههای اجتماعی را تشدید کند.
سرپرست معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی نیز در این نشست گفت: این استان شاهراه ارتباطی شمال و جنوب و غرب و مرکز کشور از یک جهت و از جهت دیگر محل تردد قاچاق و تردد مشتقات نفتی است.
«بهنام نظری» افزود: با توجه به سودآوری و رانتهای احتمالی در این حوزه، اتفاقات خوبی را برای جلوگیری از تضییع حقوق بیت المال میتوان انجام داد.
وی بیان کرد: مبارزه با اقتصاد پنهان امری ضروری است زیرا این مهم به پایههای اشتغال آسیب وارد میکند.
سرپرست معاونت سیاسی، اجتماعی و امنیتی استانداری مرکزی ادامه داد: نیاز است یک هم افزایی در مجموعه بدنه کمیسیون برنامهریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز ایجاد شود.
نظری اظهار داشت: در کاروگروههایی که در کمیسیونها تشکیل می شود باید اعضای کمیسیون در این کارگروهها حضور داشته باشند.
وی گفت: اعضای کمیسیون بر اساس یک سلسله وظایف مشخص، نظارت عالیه بر عملکرد کارگروهها را برعهده دارند و باید راهبردها را ترسیم کنند.
سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی اضافه کرد: اگر فرمان رهبر معظم انقلاب در حوزه مبارزه با قاچاق کالا و ارز در دستور کار جدی قرار گیرد، نیاز نیست دستورالعملها مدام تشریح شود.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی فرماندهی انتظامی استان مرکزی هم در این نشست گفت: سال گذشته بالغ بر ۲ هزار و ۲۲۳ میلیارد ریال کالای قاچاق در استان کشف شد که نسبت به سال ۹۹، بیش از ۴۴ درصد رشد داشته است.
سرهنگ «محمدعقیل سلگی» افزود: یکهزار و ۵۰۴ نفر متهم در این خصوص دستگیر شدند که نسبت به سال ۹۹ با افزایش ۱۴ درصدی همراه بوده است.
وی بیان کرد: پارسال یکهزار و ۴۲۹ فقره پرونده قاچاق کالا و ارز در استان مرکزی تشکیل شد که نسبت به مدت مشابه قبل، ۹ درصد افزایش داشته است.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی فرماندهی انتظامی استان مرکزی ادامه داد: میزان پروندههای بالای ۵۰۰ میلیون تومان در این استان در سال گذشته به ۹۱ فقره رسید که نشانگر رشد ۱۲۱ درصدی بود.
سرهنگ سلگی اظهار داشت:بیشترین فراوانی کشف کالای قاچاق، مربوط به لوازم خانگی بوده است.
وی تصریح کرد: در طول ۱۷ روز گذشته نیز ۲۰۰ میلیارد و ۲۰ میلیون ریال کالای قاچاق در استان مرکزی کشف و ضبط شده و در این راستا، ۶۴ فقره پرونده تشکیل و ۷۱ متهم دستگیر شده است.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی فرماندهی انتظامی استان مرکزی افزود: در راستای کشفیات کالای قاچاق ۱۷ روز گذشته در این استان، ۱۵ دستگاه کامیون، ۲۰ دستگاه خودروی شوتی، ۱۳ دستگاه وانت، پنج دستگاه اتوبوس و ۶ دستگاه وسیله نقلیه دیگر توقیف شد.
مدیرکل تعزیرات حکومتی استان مرکزی نیز در ادامه این نشست گفت: سال گذشته، ۱۲ هزار و ۸۴۶ پرونده وارد این نهاد شده که از این تعداد ۲ هزار و ۴۴۸ پرونده مربوط به قاچاق کالا و ارز بوده است.
«بهرام براری» افزود: از مجموع پروندههای وارده در قاچاق کالا، به حدود ۲ هزار و ۴۰۲ پرونده رسیدگی شده و تنها ۵۷ پرونده باقی مانده است.
وی بیان کرد: مجموعه جرائم وصولی در حوزه قاچاق کالا و ارز در سال گذشته در استان مرکزی، بیش از ۴۵۰ میلیارد ریال بوده است.
استان مرکزی با ۱۲ شهرستان دارای بیش از یک میلیون و ۴۸۰ هزار نفر جمعیت است.