حشمت الله عسگری روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: مجموع واحدهای تولیدی راکد استان تهران به کمتر از یکهزار مورد می رسد و این اقدام را در روند تدوین برنامه امسال نیز در دستور کار داریم.
وی یادآور شد: امسال برای احیای ۲۰۵ واحد تولیدی راکد در بخش صنعت و در داخل شهرک های صنعتی تلاش و برنامه ریزی می کنیم.
عسگری اظهار داشت: در خارج از شهرک های صنعتی تعدادی واحد تولیدی راکد داریم که پروانه بهره برداری ندارند و از همین رو نیز چندان قابل شناسایی نیستند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار تهران خاطرنشاان کرد: پروانه اغلب این واحدهای صنعتی، صنفی صادر شده است و بر همین اساس ۵۰۰ واحد صنعتی راکد در خارج از شهرک های صنعتی داریم که امسال برای احیای آنها تلاش می کنیم.
این مسئول ادامه داد: سال گذشته سه محور احیای واحدهای تولیدی راکد، افزایش ظرفیت تولیدی صنایعی که با ظرفیت پایین فعالیت می کردند و بهره برداری از صنایع دارای حداقل ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی، در دستور استان تهران بود.
عسگری با بیان اینکه حداقل ۴۰۰ واحد صنعتی با بیش از ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی در استان تهران داشتیم، گفت: امسال علاوه بر این سه رویکرد، محور حمایت از تولیدات دانش بنیان نیز در دستور کار قرار دارد و تلاش داریم تا موانع شرکت های دانش بنیان را مرتفع کنیم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار تهران اظهار داشت: عمده مشکلات واحدهای صنعتی راکد، چک برگشتی و معوقات بانکی است که رفع مشکل چک برگشتی روند دشوار و طولانی دارد.
وی با تاکید بر اینکه فرد دارای چک برگشتی نمی تواند تسهیلات دریافت کند، اضافه کرد: از سوی دیگر بسیاری از واحدهای تولیدی چون وثیقه های خود را در رهن تسهیلات سابق خود قرار داده بودند، با مشکل تامین وثیقه مواجه بودند.
عسگری یادآور شد: طی هفته گذشته با ابلاغ دولت ۲ کمک قابل توجه در حوزه بخشودگی جرایم مالیاتی و تامین اجتماعی را دریافت کردیم و به این ترتیب بخشی از جرایم تولیدکنندگان در این ۲ بخش بخشیده می شود.
استان تهران ۱۸ شهرک و ۴۷ لکه صنعتی دارد و ۲۵ درصد صنایع کشور در این محدوده جغرافیایی مستقر هستند.