سرهنگ «فرخ جمالی» روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: همه ساله پیش از بازگشایی مدارس خانواده ها با هماهنگی مدیر مدرسه نسبت به گرفتن سرویس برای جابجایی دانش اموزان اقدام می کردند اما تعطیلی ۲ ساله مدارس و بازگشایی یکباره کلاس های درس در کنار گرانی هزینه ایاب و ذهاب با سرویس مدرسه، رغبت خانواده ها برای گرفتن سرویس مدرسه را کم کرد.
وی اضافه کرد: هم اینک بیشتر خانواده خودشان نسبت به جابجایی دانش آموزان اقدام می کنند که این کار آنها سبب بروز گره های ترافیکی و کندی تردد وسایل نقلیه در صبح هنگام زمان بازگشایی و ظهر هنگام وقت تعطیلی مدرسه می شود.
رییس پلیس راهنمایی و رانندگی شهرستان همدان مثال زد: مدرسه با ظرفیت سه هزار دانش آموز در یک محله ظرفیت پذیرش ۵۰ تا ۶۰ خودرو را دارد اما هم اینک ۳۰۰ تا ۴۰۰ دستگاه خودرو به سمت این مدرسه برای جابجایی دانش آموزان روانه می شود.
سرهنگ جمالی خاطرنشان کرد: افزایش استفاده خانواده ها از خودروهای شخصی برای جابجایی فرزندان از خانه تا مدرسه و بالعکس در کنار بازگشایی ادارات، سبب حجم سنگینی از ترافیک در زمان بازگشایی و تعطیلی مدارس شده است.
وی گفت: به منظور استفاده از ظرفیت تاکسی ها رایزنی هایی با مدیرعامل این مجموعه صورت گرفت و او از آمادگی کامل تاکسی رانی برای جابجایی دانش آموزان خبر داد و مقرر شد در این باره با مدیران مدارس به گفت و گو بنشینند.
رییس پلیس راهنمایی و رانندگی شهرستان همدان اظهار داشت: بلوار بعثت شهر همدان به علت وجود ۱۱ مدرسه دولتی، نیمه دولتی و غیرانتفاعی یکی از پر ترافیک ترین مسیرها به شمار می رود که پیشنهاد تغییر ساعت بازگشایی و تعطیلی مدارس برای پیشگیری از ترافیک به آموزش و پرورش داده شده است.
سرهنگ جمالی ادامه داد: چندین مدرسه دخترانه در بلوار طالقانی و شهید مدنی مستقر بوده که هفت هزار دانش آموز در آنها مشغول به تحصیل هستند و با بازگشایی مدارس این ۲ بلوار به پرترافیک ترین معابر تبدیل می شود.
وی بیان کرد: با بازگشایی مدارس میزان و حجم ترافیک در میدان پژوهش، بلوار شهید مدنی، خیابان طالقانی، بلوار بعثت، میدان بیمه و خیابان هویزه افزایش یافته است.
۳۰۷ هزار دانش آموز در بیش از ۲ هزار ۵۰۰ مدرسه استان همدان مشغول به تحصیل هستند.