سیدمحمد زاهدی روز پنجشنبه در جلسه هماهنگی اجرای طرح مبارزه با پوره سن غلات که در محل بخشداری مرکزی ورامین برگزار شد اظهار داشت: گندم، از محصولات استراتژیک تولید شده در کشور است که همه باید به منظور افزایش میزان کیفیت و کمیت محصول تولیدی که ارتباط مستقیم با غذای مردم دارد تلاش کنند.
وی اظهار داشت: علاوه بر عوامل طبیعی نظیر بارش نزولات جوی و شرایط آب و هوایی، مبارزه با آفات زراعی از جمله سن غلات نیز بر کیفیت و کمیت محصول اثر مستقیم دارد و عدم توجه به مبارزه با آن می تواند محصول یک مزرعه را به طور کامل نابود کند.
بخشدار مرکزی ورامین تصریح کرد: بر اساس اعلام مسئولان وزارت جهاد کشاورزی، مراکز دولتی خرید تضمینی گندم، محصولاتی که بیش از ۲ درصد سن زدگی داشته باشد را خریداری نمی کنند که این امر خسارات زیادی را به کشاورز وارد میکند.
وی اظهار داشت: در مبارزه با آفت سن لازم است تا تمامی کشاورزان مشارکت داشته باشند چرا که اگر حتی یک مزرعه نیز نسبت به این امر مبادرت نکند ، آفت از آن مزرعه به سایر مزارع حرکت کرده و با تکثیر، به محصول دیگر کشاورزان آسیب وارد می کند از این رو، دهیاران باید با فرهنگ سازی مناسب، کشاورزان را به این امر ترغیب کنند.
زاهدی کشاورزان ورامینی تا ۱۰ اردیبهشت فرصت دارند تا با مشارکت کلینیک های گیاهپزشکی و مراکز مشاوره دولتی، نسبت به مبارزه با آفت سن غلات اقدام کنند.
قابل توجه است ،سن مادر،خرطوم خود را در هر قسمت از گیاه گندم که بیرون از خاک قرار دارد وارد می کند و خسارت می زند. از محل ورود خرطوم حشره، بالای گیاه به رنگ زرد تا زرد مایل به قهوه ای در آمده و خوشه ها سفید رنگ می شوند ضمن آن که پوره های سن غلات با وارد کردن ماده ای در دانه گندم، کیفیت نانوایی محصول را پایین می آورند.
اگر از هر صد دانه گندم ۵ دانه آلوده به سن باشد این گندم کیفیت لازم جهت تهیه نان را نخواهد داشت ، آفت سن در این مرحله می تواند تا ۱۰۰ درصد به دانه های گندم حمله کند و آنها را نابود کند.
شهرستان ورامین بیش از ۸۰ هزار هکتار اراضی قابل کشت دارد که به دلیل محدودیت منابع آبی تنها ۳۸ هزار هکتار آن زیر کشت انواع محصولات زراعی و باغی می رود.
در سال زراعی جاری ۲۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان ورامین زیر کشت گندم و جو رفته است.