به گزارش روز جمعه ایرنا، این کانال خبری که به طور ویژه بر روی اخبار گروه های مقاومت اسلامی عراقی به ویژه عملیات هدف گیری نیروها و کاروان های امدادرسانی آمریکایی و همچنین رصد تحرکات نظامی آمریکایی در عراق متمرکز شده بود، اخیرا توانست در جریان جنگ اوکراین به یک منبع خبری مهم و موثق برای رسانه ها و افکارعمومی عراق در خصوص ماهیت واقعی این جنگ تبدیل شود.
این کانال خبری در مدت کوتاه فعالیت خود، توجه رسانه های عربی معروفی مانند «العربیه» سعودی و «الجزیره» قطر را برانگیخت و از همه مهمتر توجه اندیشکده های مهم آمریکایی مثل «صلح واشنگتن» (washingtoninstitute) را به خود معطوف کرد، امری که باعث شد این اندیشکده پژوهش های مختلفی در خصوص گردانندگان این کانال خبری انجام دهد.
کانال خبری صابرین نیوز بر روی تلگرام در ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰ (۲۱ دیماه ۱۳۹۸) فعالیت خود را آغاز کرد و در اندک زمانی به منبع اول خبری عراق به خصوص در مورد اخبار گروه های مقاومت اسلامی عراق تبدیل شد و تعداد اعضای آن به سرعت بالا رفت.
سه تن از اعضای برجسته اندیشکده صلح واشنگتن نزدیک به دولت آمریکا، در نهم آوریل ۲۰۲۱ (۲۰ فروردین ۱۴۰۰) درباره ماهیت و گردانندگان کانال خبری صابرین نیوز گزارش مبسوطی تهیه کردند.
این اندیشکده در نتیجه تاثیر بزرگ صابرین نیوز در جریان پوشش خبری جنگ اوکراین در حمایت آشکار از پیشروی های ارتش روسیه، بار دیگر گزارش گسترده ای در نحوه پوشش جنگ اوکراین توسط صابرین نیوز تهیه کرد.
تهیه کنندگان این گزارش مدعی شدند که صابرین نیوز توانسته است با نیروهایی در روسیه ارتباط گرفته به نحوی که بتواند گزارش زنده از جنگ اوکراین به همراه نیروهای روسیه در اختیار مخاطبان خود درعراق و منطقه قرار دهد.
صابرین نیوز در ۲۸ مارس (۸ فروردین ۱۴۰۱) آخرین خبرهای خود را در پوشش واکنش ها به اهانتی منتشر کرد که یکی از اعضای حزب دمکرات کردستان عراق به مقام مرجعیت عالی دینی کرده بود و باعث اعتراضات مردمی در بغداد و برخی استان های عراق شد. پس از آن، فعالیت خبری صابرین نیوز بدون هیچ اطلاع قبلی متوقف شد.
در پی پرسشگریی هایی که در فضای رسانه ای در خصوص علت توقف این کانال خبری ایجاد شد، برخی کانال های خبری موازی مانند «میمون» به عنوان جایگزین «صابرین نیوز» ایجاد شد اما این کانال خبری جدید نتوانست فعالیت خبری چندان موفقی داشته باشد و نتوانست اعتماد عمومی را همانند صابرین نیوز به خود جذب کند.
صابرین نیوز در دوم آوریل گذشته (۱۳ فروردین ۱۴۰۱) با اقتباس از عبارت مشهور سردار شهید حاج «قاسم سلیمانی» با عنوان «یقینا کله خیر» وعده بازگشت با هشتگ-واژه «#راجعین» (برمی گردیم) داد و با وجود انتظار رسانه ای، هنوز این کانال خبری فعالیت خبری خود را از سرنگرفته است.
کانال خبری صابرین نیوز برخلاف رسانه های معمول، با شیوه عامه پسندتر «وب نویسی»، طنزپردازی، خلاصه نویسی و از همه مهمتر پوشش به موقع تصاویر و ویدئوهای خبری خاص خود و حضور سریع در همه رخدادهای داخلی عراق از جمله اعتراضات خیابانی و استفاده از زبان های مختلف عربی، فارسی و انگلیسی در خبر رسانی توجه ها را به خود معطوف کرد.
صابرین نیوز در جریان جنگ اوکراین توانست از زبان روسی نیز بهره ببرد، امری که باعث شد برخی از جوانان روسی با ویدئوهایی در پوشش خبری صابرین نیوز همراه شوند و همین امر یکی از مسائلی بود که حساسیت اندیشکده صلح واشنگتن را به این کانال خبری عراقی برانگیخت و گزارش خود را تحت عنوان «از روسیه با عشق صادقانه؛ پوشش صابرین نیوز از جنگ اوکراین» تهیه کرده و مدعی توسعه ارتباط صابرین نیوز با روسیه شود.
این کانال خبری منحصر به فرد عراقی، چند صباحی است که از فعالیت ایستاده و همین سبب شد که بسیاری درباره علت توقف آن طرح سوال کنند؛ به ویژه اینکه این رسانه اینترنتی در طول مدت کوتاه فعالیت خبری خود، یکی از اثرگذارترین رسانه ها در خبررسانی و ایجاد موج خبری بود و به آن، به عنوان یکی از نقاط قوت خبری گروه های مقاومت اسلامی عراق نگاه می شد.