به گزارش ایرنا، ناصر عتباتی روز جمعه در نشست فصلی منطقهای قضات جنوب استان که با حضور مسولان عالی قضایی آذربایجان غربی در میاندوآب برگزار شد، افزود: باید مدیریت ورودی پروندهها را در دستور کار قرار داد و به سمت اقدامات پیشگیرانه حرکت کرد.
وی اظهار کرد: این تعداد سازش در پروندهها با بهره گیری از ظرفیتهایی همچون تریبون نماز جماعات، بسیج، شورای حل اختلاف، هسته های جهادی بخشایش، روسا و ریش سفیدان قبایل و افراد ذی نفوذ در آحاد مردم به نتیجه رسید.
عتباتی با تاکید بر استفاده بیشتر از این ظرفیت ها برای ایجاد صلح و سازش در پرونده های قضایی گفت: در کنار این امر باید در جهت سوق دادن مردم و فرهنگ سازی صلح و سازش در جامعه با اقدامات فرهنگی استفاده کرد.
رییس کل دادگستری استان ضمن قدردانی از تلاش کارکنان دستگاه قضایی آذربایجان غربی اضافه کرد: حوزههای قضایی جنوب استان سختی ها و مشکلات خاص خود را دارند و همکاران با کار جهادی امور را پیش میبرند و این سختی کار، لذت خدمت را مضاعف میکند.
عتباتی یادآور شد: با بازدیدهایی که از حوزههای قضایی صورت گرفته از نزدیک شاهد تلاش یکایک کارکنان خدوم و نیازمندی آنها بودیم و اگر نبود نگاه مسوولانه، متعهدانه و ولایت مداری و تعصب به اجرای عدالت، تحمل سختی کار ممکن نبود و با وجود این تلاشها در سنگر عدالت هست که هیچ وقفه ای در کار دستگاه قضایی بوجود نمیآید.
برنامه عملیاتی سال ۱۴۰۱ بر مبنای اسناد بالا دستی و سیاستهای قوه قضاییه
وی ادامه داد: حرکت در هر مجموعهای نیاز به یک برنامه و یک نقطه شروع و یک نقطه خاتمه است، بر این اساس برنامه عملیاتی سال ۱۴۰۱ به مانند برنامه سال قبل بر مبنای اسناد بالا دستی و سیاست قوه قضاییه و برنامههای تحولی که توسط ریاست قوه قضائیه در نشست اخیر ایشان با شورای قضایی استانها مورد تاکید واقع شد، تهیه و تدوین شده که به حوزه های قضایی ابلاغ میشود.
رئیس کل دادگستری استان آذربایجان غربی تاکید کرد: امسال نیز باید محور عملکرد حوزههای قضایی بر مبنای برنامه عملیاتی ابلاغی باشد و ملاک ارزیابی و سنجش مدیران حرکت در مسیر این برنامه است که هوشمند و قابل ارزیابی بوده و به همه ابعاد آن به صورت کارشناسانه پرداخت شده است.
عتباتی، کوتاه کردن روند رسیدگی ها و جلوگیری از اطاله دادرسی، توجه جدی به مقوله کاهش جمعیت کیفری و ساماندهی زندانیان، توجه به اتقان آراء و صدور آرای قوی و متقن و قانع کننده طرفین پرونده، مبارزه جدی، سریع و قاطع با فساد در عرصه های مختلف، توجه به ارتباط با مردم و محدود نکردن این ارتباط به ملاقاتهای مردمی و حضور میدانی در محلات به خصوص محلات کم برخوردار و محروم، برپایی میز خدمت در این مناطق و رعایت اخلاق و تکریم مراجعان را به عنوان سیاستهای کاری دادگستری استان مورد تاکید قرار داد.
رییس شورای قضایی استان همچنین لزوم رعایت نظم و انضباط کاری، نظارت بر عملکرد شعبه و دفتر، انعکاس اخبار مهم به مرکز استان و اطلاع رسانی این اخبار از طریق روابط عمومی دادگستری استان، رصد پرونده های مهم و ورود دادستانی در این پرونده ها، تعیین تکلیف پرونده های مسن و معوق، بازدید از واحدهای تولیدی در عمل به فرمان مقام معظم رهبری در تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین و تقویت کمیته حمایت قضایی از سرمایه گذاری و هماهنگی در برگزاری جشن گلریزان را از دیگر سیاست های دادگستری عنوان کرد.
در ادامه این نشست «حسین مجیدی» دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان نیز با اشاره به اولویت هایی که از سوی ریاست قوه قضائیه و دادستانی کل کشور مطرح شده، به لزوم رعایت نظارت بر ضابطین قضایی و بازدید مستمر از کلانتریها، استفاده از ظرفیت شوراهای حل اختلاف و مددکاری های اجتماعی در کاهش ورودی پرونده ها، توجه به صلاحیت ها در ارجاع پرونده ها، توجه به احقاق حقوق عامه و حفاظت و صیانت از بیت المال و منابع طبیعی با پای کار آوردن دستگاههای متولی را مورد تاکید قرار داد.