به گزارش روز جمعه ایرنا، صدر الدین القبانجی تصریح کرد: بستن گذرگاه های وسط و جنوب عراق و باز گذاشتن آن در اقلیم کردستان از سوی دولت، موضعی غیرقابل توجیه است.
القبانجی افزود: اگر هدف از بستن گذرگاه ها، حمایت از تولید کننده داخلی باشد باید همه گذرگاه های مرزی بسته شود نه اینکه گذرگاه های جنوب و وسط بسته اما درهای اقلیم کردستان باز شود. همچنین بستن گذرگاه باید با نظام خاصی همراه باشد که لازمه آن حمایت از بخش زراعی و کشاورزان است.
روز گذشته، جمعی از نمایندگان استان های جنوبی عراق در پارلمان، مهلت سه روزه برای دولت به منظور گشایش مجدد گذرگاه شلمچه به روی واردات مواد غذایی تعیین کردند.
۵ تن از نمایندگان پارلمان که همگی از استان بصره هستند، جمع آوری امضا را در پارلمان برای بازگشایی گذرگاه مرزی شلمچه طی سه روز آینده شروع کرده اند.
در نامه این نمایندگان آمده است: «به دولت و هیات گذرگاه های مرزی عراق تا شنبه آینده فرصت داده می شود، در غیر این صورت نمایندگان خود راسا اقدام به گشایش گذرگاه شلمچه به روی ورود کالاها و مواد غذایی می کنند و همه تبعات قانونی این اقدام خود را نیز بر عهده می گیرند.»
بر اساس این سند، نمایندگان نوشته اند: «با وجود اینکه تمامی روال های قانونی برای گشایش مرز شلمچه دنبال شده اما وزیر کشاورزی و برخی مسوولان با آن مخالفت می کنند و نمی دانند که مردم بصره از فساد آنها اطلاع دارند و می دانند که موافقت هایی به شرکت هایی خاص در مقابل رشوه گرفتن برای حمایت از گذرگاه های مرزی اقلیم کردستان عراق داده اند.»
خطیب جمعه نجف اشرف در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع تفرقه بین شیعیان عراق پرداخت و از دو جریان شیعی یعنی چارچوب هماهنگی شیعی و جریان صدر خواست پای میز مذاکره بنشینند و مشکلات را بین خودشان حل کنند.
القبانجی خواستار آن شد که «در حق هیچ بلوک شیعی در تشکیل دولت ظلم نشود» و ادامه داد: «غفلت از هیچ کدام از جناح های شیعی درست نیست و گرنه در اقلیت خواهیم بود.»