شهرام موحدی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: صادرات این میزان کالا با بیش از یک هزار و ۶۳۸ فقره گواهی بین المللی صادره شده از سوی دامپزشکی استان اصفهان انجام شده است.
مدیر کل دامپزشکی استان اصفهان اظهار داشت: میزان صادرات فرآورده های خام دامی سال گذشته نسبت به سال ۱۳۹۹ یکسان بوده است اما بطور قطع در صورت رفع مسائل و مشکلات تحریم ها و مراودات بانکی، صادرات بسیار بیشتر خواهد شد.
وی با بیان اینکه صادرات فرآورده های خام دامی شامل فرآورده های خوراکی و غیر خوراکی می شود اضافه کرد: محصولات بسیار متنوعی از این استان از جمله پنجه پای مرغ، عسل، تخم مرغ، پنیر، شیر خشک، خامه پاستوریزه، خامه استریل، پر شترمرغ، روغن های صنعتی طیور و پودر ماهی به کشورهای مختلف جهان صادر شده است.
موحدی خاطر نشان کرد: صادرات فرآورده های خام دامی ارز آوری و اشتغال زایی خوبی برای کشور بهدنبال دارد و اینگونه صادرات استان هر سال بهتر از گذشته شده است.
وی گفت: استقبال کشورهای مقصد صادراتی از فرآورده های خام دامی استان اصفهان فوق العاده بوده است.
مدیر کل دامپزشکی استان اصفهان افزود: هنگ کنگ، ویتنام، تایلند، غنا، عراق، قطر، افغانستان، سوریه، گرجستان، پاکستان، مالزی، عمان، کنیا، ترکمنستان، ارمنستان، روسیه، استرالیا و ترکیه مهمترین کشورهای هدف صادراتی استان اصفهان محسوب می شود.
وی اظهار داشت: هیچکدام از محصولات و فرآورده های خام دامی صادراتی استان اصفهان از کشورهای هدف برگشت نخورده است و تمام صادرات انجام شده مطابق آخرین دستورالعمل های بین المللی بوده است و مورد تأیید کشورهای مقصد قرار گرفته است.
به گفته وی بر اساس ماده هفت قانون سازمان دامپزشکی کشور، ورود و صدور هر نوع دام زنده، تخم مرغ نطفه دار، اسپرم دام، فرآوردههای خام دامی، داروها و واکسنها و سرمها و مواد بیولوژیکی و مواد ضد عفونی و سموم دامپزشکی و مواد غذایی متراکم و مکملهای غذایی دام و داروهایی که برای ساختن این مواد مورد نیاز است باید با موافقت سازمان دامپزشکی انجام شود.
اصفهان رُتبه نخست تولید گوشت مرغ و بوقلمون، جایگاه چهارم تولید گوشت قرمز، مقام دوم تولید تخم مرغ و رده نخست تولید شیر خام و رُتبه سوم تولید عسل در کشور را داراست.
این استان با بیش از چهار میلیون و ۸۰۰ هزار راس انواع دام، یکی از قُطبهای تولید فرآوردههای دامی در کشور است.
استان اصفهان دارای ۲ هزار و ۶۰۰ واحد مرغداری صنعتی، ۱۷ کشتارگاه طیور و ۳۳ کشتارگاه دام و بیش از ۱۰ هزار مرکز بستهبندی و عرضه فرآورده خام دامی است.