تدارک سه هزار و ۶۰۰ تُن برنج و شکر برای ماه رمضان، بازدید ۱۰۷ هزار مسافر نوروزی از جاذبههای گردشگری و تاریخی قم، مشکل ساز بودن برچسب تاریخی به بافت فرسوده شهر،توسعه کهک قم متناسب با شرایط زیست محیطی این شهرستان، افزایش ۵۲.۶ درصد مصرف بنزین طی نوروز، لزوم تعریف درآمدهای پایدار برای بودجههای شهر قم، افزایش ۵۶ درصدی ورود خودرو به قم در ایام نوروز و ۱۴ میلیون قطعه جوجهریزی طی یکسال گذشته از دیگر اخبار هفته گذشته قم میباشد.
۲۸۳ میلیون دلار صادرات قم درسال گذشته
مدیرکل گمرکات قم گفت: بررسی آمارهای تجاری نشان میدهد، ارزش کالاهای صادر شده از این استان طی سال گذشته ۲۸۳ میلیون و ۸۹۵ هزار و ۷۴۹ دلار بودهاست.
اسفندیار دریکوندی هفته گذشته درگفتوگو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: این میزان صادرات در مقایسه با آمار سال ۹۹ که رقم ۱۴۷ میلیون و ۹۳۳ هزار و ۲۷۱ دلار بودهاست، رشد حدود ۹۲ درصدی را نشان میدهد و بیانگر افزایش سهم صادرات در بخش تجارت خارجی استان است.
وی افزود: در همین رابطه طی سال ۱۴۰۰، ۲۹۵ هزار و ۷۸۹ تُن کالا در قالب ۶ هزار و ۹ اظهارنامه از گمرکات قم به کشورهای هدف صادر شد و این میزان به نسبت سال قبل از آن که ۱۲۵ هزار و ۷۳۱ تُن کالا بوده بیش از ۱۳۵ درصد رشد داشتهاست.
وی در ادامه با اشاره به نقش مهم فعالیتهای تجاری در ایجاد درآمد برای استان و تقویت شاخصهای اقتصادی آن، تاکید کرد: در همین خصوص درآمد کل گمرکات استان در سال گذشته به رقم ۳۰۸ میلیارد و ۲۸۴ میلیون تومان رسید.
دریکوندی همچنین با اشاره به این که در حوزه واردات بیشر کالاهای وارد شده به استان را اقلام اساسی و مواد و تجهیزات مورد استفاده در واحدهای تولیدی تشکیل میدهد، گفت: در این بخش نیز ۶۲ هزار و ۱۷۸ تُن کالا به ارزش ۳۰۳ میلیون و ۱۹۶ هزار دلار از طریق گمرکات استان قم وارد شد.
بازگشت ۳۷ واحد صنعتی راکد به چرخه تولیددر قم
سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت قم گفت: با تلاشهای انجام شده،۳۷ واحد صنعتی راکد در این استان طی سال ۱۴۰۰ به چرخه فعالیت بازگشت و این روند در سالجاری با شتاب بیشتری دنبال میشود.
اکبر ابدالی درگفتوگو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: طی ۱۲ ماهه سال ۱۴۰۰ تعداد ۳۷ واحد صنعتی راکد و غیرفعال در زمینه تولید صنایع نساجی، غذایی و فلزی، با اشتغال ۵۴۱ نفر و سرمایه ثابت ۳ هزار و ۲۷۴ میلیارد ریال، فعال شده و به چرخه تولید بازگشتهاست.
وی تاکید کرد:روند تولید واشتغال قم در بخشهای صنعتی و معدنی با بهرهگیری از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان در سالجاری، سرعت خواهد یافت و در این رابطه با نگاه ویژه مسئولان استان حمایتهای لازم از سرمایهگذاران علاقهمند به فعالیت دربخشهای تولیدی به عمل میآید.
وی ادامه داد: هماکنون حجم سرمایهگذاری انجام شده در بخشهای صنعتی و معدنی استان ۸۹۳ هزار و ۸۹۰ میلیارد ریال است که با این میزان سرمایهگذاری برای ۶۱ هزار و ۳۱۵ نفر در واحدهای صنعتی و صنایع معدنی فعال در قم فرصت اشتغال ایجاد شدهاست.
تدارک سه هزار و ۶۰۰ تُن برنج و شکر برای ماه رمضان
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی قم گفت: ۳ هزار و ۶۰۰ تُن برنج و شکر برای عرضه در بازار قم بهمناسبت ماه رمضان تدارک دیده شدهاست و در صورت نیاز استان به حجم بیشتری از این اقلام، این کار انجام خواهد شد.
سعید محمدی هفته گذشته درگفتوگو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: درهمین رابطه ۷۰۰ تُن برنج هندی، ۷۰۰ تُن برنج تایلندی، یکهزار و ۲۰۰ تُن شکر برای مصرف خانوار و یکهزار تُن شکر نیز برای مصرف صنف و صنعت در قم درنظر گرفتهشد و کار عرضه آن به بازار استان در جریان است.
وی ادامه داد: با برنامهریزی صورت گرفته، قم در مناسبتهای مختلف همچون ماه مبارک رمضان در زمینه تامین کالاهای اساسی مورد نیاز مردم با محدودیتی مواجه نیست و در حال حاضر اقلام یاد شده با قیمت مصوب در فروشگاههای معتبر استان در دسترس قرار دارد.
بازدید ۱۰۷ هزار مسافر نوروزی از جاذبههای گردشگری و تاریخی
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی قم از بازدید بیش از ۱۰۷ هزار نفر از جاذبههای گردشگری و تاریخی استان در ایام نوروز خبر داد.
علیرضا ارجمندی با اشاره به استقبال میهمانان نوروزی از جاذبههای تاریخی و گردشگری استان اظهار کرد: از تاریخ ۲۵ اسفند تا سیزدهم فروردین جاری، ۱۰۷ هزار و ۷۵۹ نفر از جاذبههای تاریخی، فرهنگی و توریستی قم دیدن کردند که جاذبههای تاریخی با ۹۱ هزار و ۵۸۸ نفر در صدر بازدیدها قرار دارد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی قم با اشاره به وجود حدود ۳۵۰ اثر تاریخی و گردشگری ثبت ملی شده در استان ادامه داد: برای آگاهی هر چه بهتر میهمانان نوروزی از جاذبههای تاریخی و گردشگری در قالب نقشه، کتابچههای راهنمای گردشگری و بنر در سطح شهر اطلاعرسانی شد.
ورود ۱۴ میلیون مسافر نوروزی به قم
فرماندار قم گفت: حدود ۱۴ میلیون مسافر نوروزی وارد قم شدند که ۸۵ درصد از این مسافران و زائران کمتر از۲۴ ساعت در این شهر اقامت داشتند.
عباس ذاکریان هفته گذشته در دیدار با آیت الله سیدمحمد سعیدی در سالن محراب حرم مطهر، افزود: نزدیک به ۱۵ میلیون و ۵۰۰ هزار خودرو وارد استان شدند که برخی از آنها فقط از این استان عبور کرده و وارد شهر قم نشدند.
وی اظهار کرد: قبل از نیمه شعبان در شهر مقدس قم کمیتههایی تشکیل شد و پیشبینی این بود که جمعیت زیادی به قم بیاید از این رو همه استان و شهر بسیج شد و خدمات خوبی به زائران نیمه شعبان داده شد.
برچسب تاریخی به بافت فرسوده شهر قم مشکلساز شدهاست
تولیت آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه(س)گفت: برخی با زدن برچسب تاریخی به بافت فرسوده کاری میکنند که هیچ تغییری در آن محدوده نتوان انجام داد که این امر باعث مشکلات و نارضایتی مردم و زائران می شود.
آیت الله سیدمحمد سعیدی در دیدار عباس ذاکریان فرماندار قم در سالن محراب حرم مطهر، افزود: همانطور که برخی با اصرار پروژههای بیهوده خود را پیش میبرند ما هم باید در کار خیر خود اصرار کنیم و کاری کنیم که مشکلات مردم کمتر شود.
امام جمعه قم ادامه داد: در قم کارهای زیادی انجام شده ولی محوریت داشتن حرم حضرت معصومه(س)باید بیشتر مورد توجه باشد و کارهای فرهنگی با محوریت حرم حضرت معصومه سلام الله علیها دنبال شود.
آغاز عملیات بزرگ تعمیر خط انتقال آب قم
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب قم با اشاره به این که عملیات بزرگ اصلاح و تعمیر شیرهای خط انتقال قدیمی آب از سد ۱۵ خرداد به قم آغاز شد گفت: گذشت زمان باعث فرسودگی و نقص کارایی شیرهای تخلیه آبوهوای موجود بر روی این خط لوله ۷۰ کیلومتری شدهاست.
حسن بختیاری هفته گذشته با اشاره به قدمت حدود ۳۰ ساله خط انتقال قدیمی آب ۱۵ خرداد به قم، افزایش هدر رفت، کاهش کیفیت آب و مشکلات ناشی از وقوع حوادث غیرمترقبه به دلیل فرسودگی شیرها را از جمله ضرورتهای تعمیر پیشگیرانه در خط انتقال برشمرد و ابراز داشت: در همین راستا برنامهریزی و هماهنگیهای لازم بهمنظور اصلاح و تعمیر شیرهای موجود صورت گرفت.
وی با اشاره به اینکه تعویض ۴۴ فقره شیر تخلیه فرسوده آب و هوا و نصب ۲۰ شیر جدید در دستور کار قرار گرفت، یادآور شد: عملیات اجرایی اصلاح و تعمیر آغازشده و طبق برنامهریزیهای صورت گرفته حدود ۱۰ روز به طول خواهد انجامید.
توسعه کهک قم متناسب با شرایط زیست محیطی این شهرستان باشد
مدیرکل حفاظت محیط زیست قم گفت: توسعه صنعتی و خدماتی در شهرستان کهک در این استان باید متناسب با شرایط زیستی و وضعیت اقلیمی این منطقه ارزشمند باشد.
سید رضا موسوی مشکینی در دیدار با فرماندار شهرستان کهک در سخنانی اظهار داشت: این شهرستان در هر دو حوزه محیط زیست طبیعی و انسانی دارای ظرفیت های بسیار چشمگیری است که باید مورد توجه قرار بگیرد.
وی با بیان اینکه با توجه به حضور گسترده گردشگران در شهرستان کهک، توسعه صنعتی، خدماتی و گردشگری در این منطقه باید متناسب با شرایط زیستی و وضعیت اقلیمی آن باشد، خاطرنشان کرد: به طور حتم باید برای عدم استقرار صنایع آلاینده و توسعه صنعت پاک و سبز در کهک برنامه ریزی کنیم.
افزایش ۵۲.۶ درصدی مصرف سوخت در تعطیلات نوروز
مدیر شرکت پخش فرآوردههای نفتی منطقه قم گفت: مصرف سوخت بنزین در تعطیلات نوروز امسال نسبت به مدت مشابه پارسال، ۵۲.۶ درصد افزایش یافت.
سید محمود طاهری هفته گذشته در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، افزود: از ۲۶ اسفندماه سال ۱۴۰۰ تا ۱۳ فروردینماه، بهطور میانگین روزانه ۲ میلیون و ۷۲ هزار لیتر بنزین در استان قم مصرف شد.
وی اضافه کرد: این میزان در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۵۲.۶ درصد، در مقایسه با سال ۹۹، ۲۰۶ درصد و در مقایسه با سال ۹۸، ۷.۷ درصد افزایش یافته است.
لزوم تعریف درآمدهای پایدار برای بودجههای شهر قم
رییس شورای اسلامی شهر قم گفت: باید برای بودجههای شهر به درآمدهای پایدار مراجعه کنیم تا هزینهها کم، بهرهوری بالا و فشار به شهروندان تعدیل شود.
حسین اسلامی در دیدار با آیتالله سید محمد سعیدی افزود: در این راستا بحث دانشبنیان شدن مباحث مدیریت شهری را از شورای اسلامی شهر آغاز کردیم و مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر قم فعال شدهاست.
وی گفت:شورای اسلامی شهر قم در سال جدید به مساله بافت تاریخی و قدیمی ورود پیدا کرده و مصوباتی مبنی بر کاهش پهنه بافت تاریخی برای رفع محدودیت ها و همچنین مجوز ساخت یک طبقه بیشتر در بافت فرسوده را پیشنهاد کرده است تا مالکان اراضی بافت فرسوده احساس زیان نکنند و افراد بومی مجبور به ترک بافت فرسوده نشوند.
وی با بیان اینکه بودجه سال گذشته شهرداری قم ۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بود که ۹۵ درصد آن محقق شد، گفت: با توجه به تورم، برای سال ۱۴۰۱ بودجه باید با ۴۰ درصد افزایش یا بیشتر منعقد می شد و قم ظرفیت داشت که بودجه ۸ هزار میلیاردی داشته باشد؛ اما به خاطر رعایت حال مردم، اعضای شورای شهر تصمیم گرفتند؛ بودجه ۲۰ درصد افزایش داشته باشد و بنابراین رقم ۴ هزار و ۲۵۰ میلیون تومان مصوب شد.
اسلامی ادامه داد: در قم ۱۷ طرح نیمه تمام داریم و اولویت شورای اسلامی شهر قم این است که امسال این طرح ها به سرانجام برسند و هیچ موردی غیر از اینها شروع به کار نشود.
طرحهای نیمهتمام عمرانی قم در اولویت بودجهبندی قرار گیرند
مدیر حوزههای علمیه با تاکید بر لزوم اولویتبندی در بودجهبندی برنامههای عمرانی، گفت: باید در برنامههای عمران شهری قم آن دسته از طرحها که نیمهتمام هستند را در اولویت قرار داد.
آیتالله علیرضا اعرافی هفته گذشته در دیدار اعضای شورای اسلامی شهر قم اظهار داشت: شهر قم، قلب تپنده فکری ایران و جهان اسلام است؛ از اینجاست که فکر و اندیشه دینی و روح عبادی و اعتقادی اسلامی به دنیا صادر می شود.
وی داشتن پیوست های فرهنگیِ کشوری و بین المللی را از لوازم برنامههای شهری قم دانست و گفت: باید اعضای شورای اسلامی این شهر در تمام برنامه ریزی های خود به این امر دقت داشته باشند.
راهاندازی مرکز جامع سرطان قم نیازمند کمکهای خیرین و دولت است
استاندار قم، با تاکید بر پیگیری جدی و جهادی برای راهاندازی مرکز جامع سرطان استان گفت: تکمیل و راهاندازی این مرکز نیازمند کمکهای ویژه خیرین و دولت است.
سید محمدتقی شاهچراغی درجلسه بررسی روند ساخت و راهاندازی مرکز جامع سرطان استان در سالن جلسات امام جواد(ع) استانداری، با اشاره به سابقه این طرح و پیگیریهای صورت گرفته برای آمادهسازی آن افزود: در سفر رییسجمهوری به قم، اعتبار خوبی برای این مرکز مصوب شد.
وی با تاکید بر لزوم پیگیری برای تخصیص به موقع منابع و اعتبارات مالی مورد نیاز طرح ادامه داد: دستگاههای متولی باید با پیگیری های جدی و جهادی خود، موانع و مشکلات پیش روی این طرح را مرتفع کنند.
«مرکز جامع سرطان قم» که در قالب طرح ملی آمایش سرزمینی مراقبت از سرطان در ایران اجرا می شود از جمله طرحهای مهم قم است که در محل بیمارستان شهید بهشتی شهر قم و با سرمایهگذاری و مشارکت خیرین و منابع دولتی ساخته خواهد شد و به طور کامل به ارایه خدمات تشخیصی و درمانی سرپایی و بستری در حوزه مراقبتی سرطان خواهد پرداخت.
افزایش ۵۶ درصدی ورود خودرو به قم در ایام نوروز
سرپرست اداره کل راهداری و حمل ونقل جادهای قم، گفت: طی ایام نوروز ۱۴۰۱ ( ۲۵ اسفند لغایت ۱۳ فروردین ماه ۱۴۰۱)، افزون بر ۳ میلیون و ۳۵۹ هزار و ۵۳۰ دستگاه خودرو به شهر قم وارد شد که این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته( ۲میلیون و ۱۵۵ هزارو۹۴۰ دستگاه )، ۵۶ درصد افزایش داشتهاست.
حسین زنجیرانی فراهانی افزود: طی همین مدت، افزون بر سه میلیون و ۶۷۳ هزار و ۲۵ دستگاه خودرو به استان قم وارد شده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته( ۲میلیون و ۲۳۹ هزار و ۲۵۰ دستگاه)، ۶۴ درصد افزایش داشتهاست.
وی در ادامه بیان داشت: بیشترین میزان تردد ثبت شده، توسط سامانه های تردد شمار مرکز مدیریت راههای استان قم، مربوط به آزادراه تهران- قم، با تعداد یک میلیون و ۱۳۵ هزار و ۴۷۰دستگاه خودرو، از زمان شروع طرح نوروزی بودهاست.
زنجیرانی فراهانی محورهای آزادراه قم – تهران با تعداد تردد ۹۶۹ هزار و ۵۴۹ دستگاه خودرو، بزرگراه قم- سلفچگان با تعداد ۵۹۳ هزار و ۴۱۴ دستگاه خودرو را، هریک به ترتیب دیگر محورهای پرتردد استان طی بازه زمانی یاد شده عنوان کرد و افزود: کمترین میزان تردد خودرو که توسط سامانههای تردد شمار مرکز مدیریت راههای استان ثبت شده، هریک به ترتیب، مربوط به بزرگراه دستجرد- سلفچگان، با تعداد ۵۹ هزار و ۹۰ دستگاه خودرو، محور کهک- لنگرود، با تعداد ۷۶ هزار و ۱۰ دستکاه خودرو، همچنین محور قدیم قم- تهران با تعداد ۸۰ هزارو ۴۷۵ دستگاه خودرو بودهاست.
انجام ۱۴ میلیون قطعه جوجهریزی طی یکسال گذشته
سرپرست معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: درسال ۱۴۰۰، ۱۴ میلیون و ۱۱۲ هزار قطعه جوجهریزی مرغ گوشتی در واحدهای مرغداری استان صورت گرفت.
منصور دیان اردستانی هفته گذشته درگفتوگو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: با وجود مشکلهای موجود مرتبط در زمینه تولید، با مدیریت صورت گرفته و اقدامهای انجام شده همراه با همکاری فعال تشکلهای طیور و واحدهای مرغداری گوشتی، این میزان جوجهریزی در استان قم محقق شد.
وی افزود: میزان جوجهریزی انجام شده طی سال گذشته درقم بیش از اهداف کمی و شاخصهای درنظر گرفته شده از سوی وزارت جهاد کشاورزی برای تولید گوشت مرغ بود و موجب افزایش سطح تولید این محصول مهم پروتئینی در استان شد.
وی ادامه داد: میزان جوجهریزی مرغ گوشتی درسال ۹۹ برابر با ۱۲ میلیون و ۲۲۵ هزار قطعه بود که رقم فوق در سال ۱۴۰۰ با رشد مطلوبی همراه شد و این روند رو به رشد در سالجاری نیز با برنامهریزی صورت گرفته، ادامه خواهد یافت.