مسعود ملا روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه مقدار عسل تولید شده سال ۱۴۰۰ نزدیک به میانگین تولید نرمال سالانه مهاباد است، اظهار کرد: سال قبل از آن حدود ۳۰۰ تُن عسل از زنبورستانهای این شهرستان برداشت شده بود که پارسال، رطوبت و گرمای مناسب در زمان گل دهی موجب افزایش میانگین تولید شد.
وی ادامه داد: در آخرین سرشماری زنبورستانهای این شهرستان، ۵۴ هزار کندوی سنتی و مدرن شمارش شد که از این تعداد، سه هزار کندو سنتی و ۵۲ هزار کندو نیز مدرن بود.
مدیرعامل تعاونی زنبوداران مهاباد افزود: پارسال میانگین برداشت عسل از هر کندوی مدرن در این شهرستان بین ۱۰ تا ۱۲ کیلوگرم ثبت شد که در مقایسه با سال قبل از آن، افزایش ۲ برابری داشت.
ملا اضافه کرد: هماکنون ۶۰۰ نفر در این شهرستان که عضو تعاونی زنبورداران مهاباد هستند به صورت مستقیم به زنبورداری اشتغال دارند و عسل تولید شده این شهرستان به عنوان یک برند شناخته شده در بازارهای داخلی و خارجی خریداران خوبی دارد.
وی با اشاره به خارجسازی پرورش زنبور عسل از فرآیند تک محصولی اظهار کرد: پارسال علاوه بر برداشت عسل، فرآوردههای جانبی آن از جمله ژل رویال، گرده و زهر زنبور عسل در برنامه زنبورداران قرار داشت.
بیش از ۱۹۷ هزار هکتار مراتع روستایی و ییلاقی در مهاباد وجود دارد که ۵۰ هزار هکتار آن را مراتع درجه یک، ۷۰ هزار هکتار آن را مراتع درجه ۲ و بقیه را مراتع درجه ۳ تشکیل میدهد.
مهاباد یکی از مراکز مهم تولید عسل مرغوب و باکیفیت در آذربایجانغربی به شمار میرود.
تعاونی زنبورداران مهاباد در سال ۱۳۸۶ تاسیس شده و هماکنون دارای بیش از ۴۵۰ عضو فعال دارد.