تهران- ایرنا- مدیرکل فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: مشارکت کانون‌های تئاتر دانشگاه‌های کشور و زمینه‌سازی برای حضور استعدادهای هنرهای نمایشی دانشجویان در جشنواره تئاتر دانشگاهی از سیاست‌های وزارت علوم محسوب می‌شود؛ چرا که این جشنواره متعلق به استادان و دانشجویان است.

به گزارش ایرنا از وزارت علوم، محمدعلی اسلامی افزود: فلسفه وجودی جشنواره تئاتر، به عنوان فرصت و محملی برای حضور و عرضه قابلیت ها و توانمندی های نمایشی دانشجویان و محل رشد استعدادهای نمایشی دانشجویان همه دانشگاه های کشور است که در سالیان گذشته با زمینه سازی باعث رشد، نمایاندن و معرفی فعالان تئاتری توانمند به جامعه هنری کشور شده است.

برنامه وزارت علوم برای برگزاری جشنواره بیست و چهارم

اسلامی خاطرنشان کرد: علاقه‌مندان جشنواره تئاتر دانشگاهی می‌دانند که این جشنواره با وضعیت مطلوب خود فاصله دارد و لزوم بازبینی قواعد و قوانین برگزاری جشنواره برای برگزاری مطلوب آن، مورد تاکید علاقه مندان و دلسوزان این عرصه است. علت اعلام و انتخاب دبیر علمی در روزهای پایان سال هم، نشان دادن عزم و اراده جدی اداره کل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم برای برگزاری این جشنواره همچنین پاسخگویی به مطالبات دانشجویان برای مشخص شدن تکلیف جشنواره بیست و چهارم بود.

مدیرکل امور فرهنگی وزارت علوم در خصوص برگزاری دوره بیست و چهار این جشنواره گفت: سیاست ما فعال کردن، مشارکت همه کانون های تئاتر دانشگاه های کشور و زمینه سازی حضور استعدادهای هنرهای نمایشی دانشجویان در این جشنواره است. جشنواره تئاتر دانشگاهی متعلق به همه دانشگاهیان اعم از استادان و دانشجویان است.

وی با اعلام اینکه این جشنواره بین المللی تئاتر دانشگاهی، در حال حاضر و حتی ادوار گذشته فاقد اساسنامه و آیین نامه مصوب بوده است، یادآور شد: نداشتن آیین نامه شفاف و قانونی در جشنواره تئاتر دانشگاهی، یک مشکل جدی است، اما یکی از راهبردهای اصلی معاونت فرهنگی وزارت علوم، تدوین و تصویب آیین نامه برگزاری جشنواره تئاتر دانشگاهی است.

انتخاب دبیر جشنواره

اسلامی در خصوص فرایند برگزاری و انتخاب دبیر جشنواره تئاتر دانشگاهی، اظهار داشت: با توجه به اینکه اساسنامه و آیین نامه مصوبی در این زمینه وجود ندارد، تصمیم گرفته شد مطابق اکثر برنامه ها و جشنواره های دانشگاهی که دارای دبیر علمی و دبیر اجرایی است، ۲ دبیر برای این جشنواره مشخص شود. برای انتخاب دبیر علمی پس از نظرخواهی از فعالان این حوزه، رحمت امینی، مدیر گروه هنرهای نمایشی دانشگاه تهران انتخاب شد تا با تخصص خود نسبت به تدوین آیین نامه، انجام فرایندهای علمی و آسیب شناسی جشنواره با بهره گیری از نظرات صاحب نظران و دانشجویان همت کند.

وی افزود: در سال های قبل رویه ای وجود داشت که استادان (مدیران گروه های تئاتر) و دبیران کانون های تئاتر دانشگاه های تهران به عنوان نماینده استادان و دانشجویان در کمیته انتخاب دبیر دانشجویی عضویت داشتند و پس از بررسی رزومه و طرح های داوطلبان، در نهایت یک نفر را به اداره کل فرهنگی و اجتماعی معرفی می کردند تا برای آنها حکم صادر شود.

تأکید بر مشارکت کانون‌های دانشجویی و اساتید

مدیرکل امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، اظهار داشت: تصمیم گیری با اتکا به کمک، نظر و مشارکت کانون های دانشجویی و اساتید یک شیوه مطلوب برای این جشنواره ها است. برای این مقصد تدوین آیین نامه جشنواره یک ضرورت است که با مشارکت کانون های تئاتر دانشگاه ها، دانشجویان و اساتید این حوزه جلو برود.