گچساران - ایرنا- اجرای چهار هزار و ۷۱۹ طرح اشتغالزایی با پرداخت تسهیلات بانکی دستاورد ارزنده ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی (ره) در استان کهگیلویه و بویراحمد است.

در سال های اخیر برای بهره برداری هرچه بهتر از ظرفیت ستاد اجرایی فرمان امام(ره) پس از سه دهه فعالیت، زیر مجموعه هایی همچون بنیاد برکت و بنیاد احسان به منظور توانمندسازی اقتصادی و اجتماعی و انجام امور عام المنفعه( عمومی) در مناطق محروم و کمتر توسعه یافته کشور و استان کهگیلویه و بویراحمد فعال شده است.

این ستاد که پیش از این با توسعه فضای آموزشی از طریق تاسیس مدارس برکت، انجام امور زیربنایی، ساخت مراکز فرهنگی- مذهبی، خدمات بیمه ای، مالی و حمایتی، ساخت بیمارستان و افزایش دسترسی آحاد جامعه به ویژه ساکنان مناطق محروم به خدمات بهداشتی و درمانی توانسته بود خدمات چشمگیری در مناطق محروم انجام دهد این بار با راه اندازی حوزه اجتماعی برای کمک به کاهش معضل بیکاری آستین همت را بالا زده است.

تاکید بر توسعه اقتصادی مناطق محروم و کمتر توسعه یافته با سرمایه گذاری و راه اندازی بنگاه های اقتصادی ، ایجاد فرصت های شغلی محلی و ممانعت از مهاجرت نیروهای بومی، مشارکت به شکل غیرتصدی گرایانه به کارآفرینان و سرمایه گذاران محلی از جمله ویژگی فعالیت های محور اشتغال این ستاد است.

پرداخت تسهیلات اشتغال

مدیرکل ستاد اجرایی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ه)در استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: بنیاد برکت از سال ۱۳۹۷ تاکنون در شهرستان های دنا، گچساران، بویراحمد، کهگیلویه، باشت بهمئی و چرام در این استان یکهزار و ۸۶۰ میلیارد ریال تسهیلات اشتغالزایی پرداخت کرده است.

شایان نادری افزود: این میزان تسهیلات برای اجرای بیش از چهار هزار و ۷۱۹ طرح اشتغالزایی پرداخت شده است.

نادری با اشاره به اینکه این طرح های اشتغالزا در زمینه های دامداری، صنایع دستی، کشاورزی و صنعتی است اظهار داشت:  هر یک از این طرح ها زمینه اشتغال یک تا سه نفر را فراهم کرده است.

وی  ابراز داشت: برای اجرای هریک از طرح های اشتغالزا ۱۵۰ تا ۵۰۰  میلیون ریال تسهیلات بانکی براساس نیاز پیش بینی شده است.

نادری با اشاره به اینکه این تسهیلات به زنان سرپرست خانوار، متقاضیان بیکار یا افرادی که درآمد آنها زیر ۱۰ میلیون ریال است پرداخت می شودتصریح کرد: هدف بنیاد برکت از اجرای این طرح ها محرومیت زدایی و ایجاد اشتغال در روستاهاست.

وی اظهار داشت: مدت زمان بازپرداخت این تسهیلات سه تا پنج سال با سود چهار درصد است.

نادری تصریح کرد: ارائه آموزش های فنی و مهارتی و راه اندازی صندوق پشتیبانی خرید نهاده های کشاورزی و سایر ابزارهای مورد نیاز بهره برداران از دیگر برنامه های این بنیاد برای حمایت از اشتغال در این مناطق است.

چشم انداز آینده

مجری طرح‌های اشتغالزایی بنیاد برکت در کهگیلویه و بویراحمد از افزایش سقف تسهیلات اشتغالزای بنیاد برکت در سال ۱۴۰۱ خبر داد و افزود: سقف تسهیلات کسب و کارهای کوچک در سال جاری یک میلیارد ریال تعیین شده است.

سید علی سجادی تاکید کرد:پرداخت تسهیلات اشتغالزا به ساکنان روستاهای بالای ۷۰ خانوار و محله های مسکونی کم برخوردار مانند کوی لبنان و کیامرثی شهر دوگنبدان محور برنامه های ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در سال آینده است.

سجادی همچنین عنوان کرد: در سال ۱۴۰۱ برای پرداخت تسهیلات بانکی اشتغالزا به منظور تکمیل یا راه اندازی کارگاه های کوچک و متوسط در کهگیلویه و بویراحمد برنامه ریزی شده است.

وی ادامه داد: برای راه اندازی یا تکمیل کارگاه های کوچک تا سقف سه میلیارد ریال با ۶ تا ۱۰ درصد سود و به منظور راه اندازی کارگاه های متوسط ۱۰۰ میلیارد ریال تسهیلات بانکی با نرخ ۱۸درصد پرداخت می شود.

سایر خدمات ستاد فرمانی امام برای کمک به معیشت

مدیرکل ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) در استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: علاوه بر اقدامات زیرساختی و محوری  این ستاد از ابتدای شیوع کرونا تاکنون ۱۶۳ هزار بسته حمایتی شامل اقلام آموزشی، بهداشتی و معیشتی در مناطق محروم این استان توزیع کرده است.

نادری افزود: این تعداد بسته به ارزش ۳۵۰ میلیارد ریال در مناطق محروم و کم برخوردار کهگیلویه و بویراحمد توزیع شده است .

وی مهمترین اهداف ستاد اجرایی امام (ره) را محرومیت زدایی قشر آسیب دیده از شیوع کرونا اعلام کرد و افزود:بخش عمده ای از کمک های این بنیاد شامل بسته های معیشتی برنج، روغن، ماکارونی، حبوبات، قند، شکر و سویا در قالب طرح رزمایش همدلی و احسان بین نیازمندان توزیع شد.

نادری اظهار داشت: بسته های لوازم آموزشی شامل نوشت افزار،  کیف، دفتر و مداد رنگی در قالب رزمایش مشق احسان بین دانش آموزان نیازمند بخش دیگری از این کمک های اهدایی بوده است.

وی تاکید کرد: به منظور حمایت از تولیدکنندگان ایرانی همه نوشت افزارها از نوع داخلی خریداری شده و این بسته ها با هدف محرومیت زدایی در حاشیه شهرها و مناطق محروم این استان توزیع شد.

 نادری ابراز داشت: در این مدت رزمایش های  همدلی و احسان ، مشق احسان، احسان سلامت و رزمایش احسان و دلگرمی  به همت ستاد اجرای فرمان حضرت امام (ره) در استان اجرا شد

مدیرکل ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در کهگیلویه و بویراحمد گفت: همچنین از ابتدای دی ماه سال گذشته تاکنون در رزمایش مثبت حرکت در استان، تعداد ۱۲۰ دستگاه ویلچر بین افراد با نیاز ویژه زیر ۱۴ سال  توزیع شده است.

نادری اظهار داشت: هر یک از وسایل توان بخشی مذکور ۳۵ میلیون ریال ارزش دارد.

وی افزود: هدف ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در اجرای این طرح کاهش محدودیت های معلولان است که  برای تحقق این امر  نیروهای جهادی با کمک ستاد اجرایی و بنیاد ۱۵ خرداد اقدام به بررسی وضعیت معلولان زیر ۱۴ سال کرده و وسایل توان بخشی ویلچر به آنان اختصاص دادند.

نادری با اشاره به کمک ها و همکاری سازمان بهزیستی برای اجرای این رزمایش، تصریح کرد: بهزیستی استان نیز همکاری لازم را در جهت شناسایی این تعداد معلول داشته که جای قدردانی دارد.

وی اضافه کرد: توزیع ۵۰ هزار بسته ماسک،۴۰ هزار پرس غذا،۱۲۰ سری جهیزیه،۲۱هزار و ۳۰۰ کیلوگرم گوشت قرمز از دیگر خدمات این ستاد برای کمک به معیشت اقشار آسیب پذیر استان در دوران انتشار ویروس کرونا بوده است..