اراک - ایرنا - متخصص گوش، حلق و بینی دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: عمل پیوند عضلات صورت برای اولین بار در این شهر انجام شد.

به گزارش روز یکشنبه روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اراک، دکتر «بنیامین رحمتی» افزود: با انجام این عمل، بیماری «فلج صورت» نیز در اراک درمان می‌شود.

وی توضیح داد: این عمل در بیمارستان امیرکبیر اراک و توسط تیم قوی برای یک جوان  ۳۱ ساله که پس از عمل جراحی تومور قاعده جمجمه از بیماری فلج عارضه عصب صورت رنج می‌برد با موفقیت انجام شد.

متخصص گوش،حلق و بینی دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: جراحی ترمیم عصب صورت یکی از رایج‌ترین روش‌های درمان عصب آسیب‌دیده صورت است.

دکتر رحمتی افزود: وظیفه اصلی عصب صورت کنترل ماهیچه‌های حالت چهره (facial expression muscles) است اما وظایف فرعی دیگری مانند حس چشایی در دو سوم زبان را نیز بر عهده دارد.

این متخصص و جراح سر و گردن در ادامه با اشاره به اینکه عصب صورت به ما اجازه می‌دهد لبخند بزنیم، چشمان خود را ببندیم، چشمک بزنیم و دیگر احساسات خود را بروز دهیم، خاطر نشان کرد : بنابراین وقتی این عصب حیاتی از کار بیفتد علاوه بر بدفرم شدن ظاهر چهره و سخت شدن انجام فعالیت‌های عادی مانند صحبت کردن و غذا خوردن، مشکلات روحی روانی متعددی برای بیمار ایجاد می‌شود.

دکتر رحمتی افزود: زمانی که عصب صورت دچار مشکل می‌شود شخص دچار عارضه‌ای به نام فلج صورت می‌شود که در گذشته به آن لقوه، کژدهانی و کژرویی نیز می‌گفتند که امروزه با جراحی قابل درمان است.

او همچنین فلج بل، ضربه یا تروما، عفونت، بیماری یا تومور،نوروم یا تومور عصبی و سکته مغزی را از مهمترین علت‌های فلج صورت برشمرد.

این متخصص گوش،حلق و بینی دانشگاه علوم پزشکی اراک همچنین گیجی و بی‌حالی، تغییر سطح هوشیاری، تشنج، سرگیجه، عدم تعادل، ضعف در دست‌ها و پاها در یک سمت بدن، تغییر دید را از جمله علائم فلج صورت ناشی از سکته مغزی دانست و گفت : با توجه به این‌که ممکن است تشخیص سکته مغزی و دیگر عوامل فلج صورت مشکل باشد توصیه می‌شود با مشاهده هریک از علائم فلج صورت فرد را به سرعت به مراکز پزشکی رساند یا با اورژانس تماس گرفت.